30 Temmuz 2020, Perşembe 09:29:25

Almanlar'dan Türkiye'ye övgü

Almanya'nın 7 kentinden davet edilen 35 turizm profesyonelinin ‘İzmir-Kuşadası' ziyareti, ülkedeki ünlü turizm dergisinde geniş yer buldu.
  • Almanya, Bakanlik duzeyinde halen Türkiye'yi riskli bölge olarak kabul edip, seyahat yasagini kaldirmamisken; nasil oluyorda ucuslar artacak diye aciklama yapilabiliyor. Su anki duruma göre 31 Agustos 2020 tarihine kadar Türkiyeye seyahat yasagi var ve maalesef ucuslar ve yolcu sayisi artmayacak.
  • Bizi gizganiyeahh
  • Mevlid ve sadi başladı. Nuri zaten başladı. Expoda çiğ köfte gecesi yapacak. Hadi bakiyim. Ayiriford habeeerrr
  • Beleşçiler şimdide antalya turunu bekliyorlarmış ;)))
  • kendi kendimizi gaza getirmekten baska bir ise yaramayan haberler ... hic de oyle olmayacak .. kotu gunler gecti daha kotusu geliyor ....
  • adamalr dün 31 ağustosa kadar uçuş yok dedi siz ne içiyorusnuz:)

Almanya'nın 7 kentinden davet edilen 35 turizm profesyonelinin ‘İzmir-Kuşadası' ziyareti, ülkedeki ünlü turizm dergisinde geniş yer buldu. Haberde Türkiye'deki hijyen tedbirlerinin çok iyi ve kararlılıkla uygulandığı belirtildi.

Türkiye’nin turizmde koronavirüse yönelik aldığı tedbirler dünyanın da ilgisini çekiyor. Alman turizm dergisi ‘Touristik Aktuell’, Türkiye’nin Kovid-19 sürecinde aldığı önlemlerden övgüyle bahsetti. Türkiye’nin güvenli tatil seçeneklerini tanıtmak amacıyla Almanya’nın 7 kentinden davet edilen 35 turizm profesyonelinin ‘İzmir-Kuşadası’ ziyaretinin yansımaları, ünlü turizm dergisi Touristik Aktuell’de yer aldı.

İKİNCİ TURU BEKLİYORUZ

Türkiye’de ‘güvenli turizm’ kapsamında sertifikalandırılan tatil olanaklarının anlatıldığı haberde, sektördeki ‘tek tip hijyen’ tedbirlerinin kararlılıkla uygulandığı da vurgulandı. Yazıda, “Gezinin ardından 35 seyahat satıcısı aynı fikirdeydi. Türklerin koronavirüse karşı böyle geniş ve tutarlı önlemleri alması şaşırtıcıydı. Güvenlik önlemlerin artırılmasına rağmen tatil deneyiminin hemen hemen hiç kısıtlanmaması bir başka önemli konuydu” ifadeleri yer aldı. Otellerde alınan önlemler, şöyle özetlendi: “Tüm misafirlerinin otele ilk adımında ateşleri ölçülüyor. Her yerde sosyal mesafeyi hatırlatan işaretler var. Bunlara ilave olarak, odalar dezenfekte ediliyor.” Söz konusu yazı, şöyle son buldu: “Katılımcılar için iyi haber. Geziden sonra kimsede test pozitif çıkmadı. Ve hiçbirinin Almanya’ya girerken herhangi bir sorunu yoktu. Bu bağlamda, Türkiye’nin tatil elçileri ikinci turu dört gözle bekliyor. 35 seyahat satıcısı şimdi Antalya bölgesini keşfedecek.”

Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı, İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının katkıları ve tüm sektör paydaşlarının iş birliğiyle başlatılan Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı’na ilgi sürüyor. Programın başlamasının ardından geçen 2 aylık sürede Güvenli Turizm Belgesi alan konaklama tesisi sayısı 2 bin 211’e, yeme-içme tesisi sayısı ise 1.235’e, tur transfer sayısı ise 1.431’e ulaştı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Bayramda iç pazarda başlayacak hareketliliğin ağustos ortası itibarıyla Rusya pazarının açılmasıyla birlikte sertifika alan otellerin sayısının daha da artmasını bekliyoruz. Otellerde, transfer araçlarında, yeme-içme sektöründeki önlemlerle ilgili yurtiçi ve yurtdışından olumlu dönüşler alıyoruz” ifadelerini kullandı.

RUSYA VİZE İŞLEMLERİNİ BAŞLATTI, AKIN EDECEKLER!

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Moskova’nın uçuşların ağustosta yeniden başlatılması kararı almasının ardından milyonlarca Rus turistin Türkiye tatiline akın ettiğini söyledi. Lomidze, “Milyonlarca vatandaşın en ufak bir fırsatta tatile gitmeye hazır olma durumu söz konusu. Zira çok zor bir yıl oldu. Rusya Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, dün itibarıyla Türkiye’de bulunan Rusya diplomatik temsilcilikleri nezdinde T.C. vatandaşlarına ve Türkiye’de oturma izni bulunan yabancılara verilmek üzere tüm kategorilerde vize tanzim ve teslimatına başlandığı belirtildi. 

POLONYA’DAN İLK UÇUŞ 1 AĞUSTOS’TA

Rusya'dan sonra Polonya da Türkiye’ye 1 Ağustos’tan itibaren uçuşlara başlıyor. Polonya Bakanlar Kurulu, vatandaşlarının yurtdışında tatile gidebilecekleri ülkeler listesini güncellerken Türkiye’ye konulan yasağı kaldırdı. 1 Ağustos’ta Rusya ve Romanya’dan da Türkiye’ye uçuşlar başlayacak. Turizmde gözler Türkiye’yi ‘seyahat uyarısı’ listesinde tutmaya devam eden Almanya’da.

Almanlar'dan Türkiye'ye övgü

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Hikaye.. ~ 4 yıl önce
Almanya, Bakanlik duzeyinde halen Türkiye'yi riskli bölge olarak kabul edip, seyahat yasagini kaldirmamisken; nasil oluyorda ucuslar artacak diye aciklama yapilabiliyor. Su anki duruma göre 31 Agustos 2020 tarihine kadar Türkiyeye seyahat yasagi var ve maalesef ucuslar ve yolcu sayisi artmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alamanci km ~ 4 yıl önce
Bizi gizganiyeahh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayiriford ~ 4 yıl önce
Mevlid ve sadi başladı. Nuri zaten başladı. Expoda çiğ köfte gecesi yapacak. Hadi bakiyim. Ayiriford habeeerrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahahha ~ 4 yıl önce
Beleşçiler şimdide antalya turunu bekliyorlarmış ;)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geldiler .. son yaklasma ))) ~ 4 yıl önce
kendi kendimizi gaza getirmekten baska bir ise yaramayan haberler ... hic de oyle olmayacak .. kotu gunler gecti daha kotusu geliyor ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 4 yıl önce
adamalr dün 31 ağustosa kadar uçuş yok dedi siz ne içiyorusnuz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000