06 Haziran 2020, Cumartesi 10:12:55

Almanlardan Bayraktar TB2 SİHA'lara övgü

Almanya'nın etkili gazetelerinden Die Welt, Bayraktar TB2 SİHA'ları konu alan kapsamlı bir makale yayınladı. Makalede yazarı Kalnoky, Bayraktar TB2'yi ABD'nin MQ-9 Reapar İHA'sıyla kıyasladı.
  • Ebabilkusari gibi
  • Abd iranda 1000 defa iha gezdirmistir 5 i vurulmustur bu basaridir veya 3 defa gezdirmistir 1 defa vurulmustur buda basarisizliktir. Elinizdeki tek veri vurulan ihalar buna gore basarili basarisiz diyemezsiniz. Bizim cihazlara gelince icraatlari ortada bence basarili. İyi bir hava savunmaya karsi sinanmadi denilmis bunu nereden biliyosun rusyada iranda yunanistanda iyi hava savunma hernerdeyse orda iha gezdirmedigimizi nereden biliyosun.
  • Almanya bizi gısganiye
  • Siha yaptık Alman da takdir ediyor iyi ama kendimizi dev aynasında görmekten de vazgeçelim. Daha geçen 100 küsur metro aracını Çin'den aldık biz niye yapamıyoruz da ithal ediyoruz? Ayrıca bizim bir icadımız var Almanların binlerce ve dünyanın her yerine de satıyorlar. Bugün dünyada ne kadar teknolojik,katma değerli icat varsa neredeyse hepsinde onların parmağı var,dünyada gelirinin yarısından fazlasını ihracattan kazanan tek ülke. Hemen bizi kıskanıyor,gıpta ediyor falan havasına girmeyelim. Unutmayın ki en basitinden bu ülkede 120 binden fazla lüks makam arabası var hemen hepsi onların malı. Tren yolu yapım ve tren alım anlaşmasını da onlarla yaptık. Enerji işini de onlara verdik. Siha iyi hoş da diğer şeyleri de yapmazsak siha yapmanın pek bir anlamı kalmıyor sadece damat daha zengin oluyor. Sonuçta maalesef yine hergün şehit veriyoruz.
  • görüşünü beğenmedikleri birisi yapsaydı elli tane kulp takacak olan tipler gelmiş "cohopo bono boğonmoz" diye saçmalıyorlar. hiç kimse siha'ya falan karşı değil rahat olun siz. kendi savunmamızı yapmaktan mutluluk duyarız. sizinkiler gittiğinde de bu vatan bize kalacak. tüm derdimiz yapılan onca şeye rağmen ülke ayakta kalsın diye. yazı yazmayı bilmeyen adam gelmiş vatan sevgisi satıyor. hadi oradan
  • iyi de en onemli parca olan motor turk mali degil, Ukrayna bundan boyle vermiyorum dese bizim bayraktar yerde, o kadar emek de bosa verilmis olacak.
  • Bence eko nun İstanbul'daki boy boy reklamları daha güzel ve faydalı..
  • Alman bile gordu ama bizimkiler hala goremez. Eziklikte beceri ister cunku.
  • Nerede övgü var mış bizde görelim
  • Durun hemen öyle gaza gelmeyin. Daha bunlar ciddi bir hava savunma sistemi ile sınanmadı. Sadece 1 tanesinin Libya’ da düşürüldüğünü biliyoruz. Birde, İran’ ın çatır çatır Amerikan İHA larını düşürdüğünü hatırlarsanız ciddi bir tehditte kullanıp kullanamayacağınızı anlarsınız.

Almanya'nın etkili gazetelerinden Die Welt, Bayraktar TB2 SİHA'ları konu alan kapsamlı bir makale yayınladı. Makalede yazarı Kalnoky, Bayraktar TB2'yi ABD'nin MQ-9 Reapar İHA'sıyla kıyasladı. Makalede, 'Ankara, geliştirdiği teknolojiyle askeri güç kazanıyor, diğer ülkelerin ilgisini uyandırıyor. Bayraktar TB2 SİHA, MQ-9 Reaper adlı Amerikan İHA'sına benziyor. Ancak Bayraktar TB2, ‘MQ-9 Reaper'dan çok daha etkili. MQ-9 Reaper gibi Türk Bayraktar TB2'de 24 saatten fazla uçabilir, gözlem yapabilir, hedefleri imha edebilir. Ama Türkiye'nin insansız hava aracı stratejisi tamamen farklı. Türk ordusu savaş alanında Bayraktar TB2'yi Amerikalılardan çok daha etkili bir şekilde kullanıyor.' denildi.

Almanya’nın etkili gazete ve dergileri sayfalarında Türk SİHA’larını övgüyle anlatan yayınlara devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Der Spiegel dergisinde Türk savunma sanayisi ve Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA’larının başarısını anlatan haberden sonra, dün Almanya’nın etkili gazetelerinden Die Welt’de geniş bir makale yayınlandı. Gazetenin yazarlarından Boris Kalnoky imzalı makalede Türkiye'nin Bayraktar TB2 SİHA'larıyla devrim gerçekleştirdiği değerlendirmesi yapıldı.

ABD SİHA’SINDAN DAHA ETKİLİ

Kalnoky makalesinde SİHA’ları ABD’nin MQ-9 Reapar İHA’sıyla kıyaslayarak “Türk ordusu savaş alanında Bayraktar TB2'yi Amerikalılar’dan çok daha etkili bir şekilde kullanıyor. Örneğin Suriye'de Türk SİHA filosu gerçek bir hava gücü haline geldi. Aynı zamanda darbecilerin parçaladığı Libya’da da kullanılıyor ve Türkiye'ye askeri başarı getiriyor" denildi. Die Welt makalesinde Türk SİHA’ları şöyle anlatıldı: Türk SiHA’sı Bayraktar TB2 ucuz ve etkili. Ankara, geliştirdiği teknolojiyle askeri güç kazanıyor, diğer ülkelerin ilgisini uyandırıyor. Bayraktar TB2 SİHA, MQ-9 Reaper adlı Amerikan İHA’sına benziyor. İkisi de insansız taktik hava araçları. Bu tür SİHA’lar genellikle bireysel hedeflere karşı seçici olarak kullanılıyor. Ancak Bayraktar TB2, ‘MQ-9 Reaper’dan çok daha etkili. MQ-9 Reaper gibi Türk Bayraktar TB2'de 24 saatten fazla uçabilir, gözlem yapabilir, hedefleri imha edebilir. Ama Türkiye'nin insansız hava aracı stratejisi tamamen farklı. Türk ordusu savaş alanında Bayraktar TB2'yi Amerikalılardan çok daha etkili bir şekilde kullanıyor.

SURİYE’DE ASKERİ BAŞARI GETİRDİ

Suriye'de Türk SİHA filosu gerçek bir hava gücü haline geldi, aynı zamanda savaşın sürdüğü Libya'da kullanılıyor ve Türkiye'ye askeri başarı getiriyor. TB2’nin rakiplerine göre çeşitli avantajları var; hassas, ucuz ve etkili. Tam otomatik kontrol edilen Bayraktar TB2 tankları imha edebilen akıllı MAM-L füzeleri ile donatılmış. Düşük maliyetli olmaları nedeniyle, bu tür SİHA'lar daha az varlıklı ülkelerin büyük askeri güçleri ele almasına da olanak sağlıyor. Örneğin Suriye'de Rusya, şimdilik Türkiye ile doğrudan bir çatışma riskini göze almaya cesaret edemeyecektir…SİHA’lar İdlib'te birkaç gün içinde düzinelerce Suriye savaş tankını, zırhlı aracı, zırhlı obüs ve silahı imha etti. Hava bombardımanı o kadar yıkıcıydı ki, saldırıya uğramamış çok sayıda araç mürettebatı tarafından terk edildi ve daha sonra Türkiye'nin desteklediği muhalifler tarafından ele geçirildi. Araştırma bloğu Bellingcat, Suriyelilerin en az 106 zırhlı araç kaybettiğini ortaya çıkardı…Sonuç olarak Suriye ordusu, kuzeydeki İdlib’e yönelik saldırılarını durdurmak ve kazandığı toprakları terk etmek zorunda kaldı.

LİBYA’DA ULUSAL BİRLİK HÜKÜMETİNİ GÜÇLENDİRDİ

Libya'da da faaliyete giren Bayraktar TB2, darbeci General Halife Hafter ile savaşan Fayiz es-Serrac'ın BM tarafından tanınan "Ulusal Birlik Hükümeti"ni de güçlendiriyor. Şimdiye kadar darbeci Hafter başkent Trablus'un dışında ülkenin büyük bir kısmını yönetiyordu. Ancak Türkiye'nin müdahalesi, özellikle de Türk SİHA'larının kullanımı, Serrac'ın lehine güç dengesini değiştirmiş gibi görünüyor. Serrac’a bağlı birlikler Mayıs ayı ortasında stratejik önemi bulunan Vatiyye Hava Üssü'nü Bayraktar TB2 SİHA'lar sayesinde ele geçirdi.

TÜRK MİLLİ GURURUNUN ÖZETİ

Bayraktar TB2 SİHA'larının mimarı Selçuk Bayraktar'ın Türkiye'de milli kahraman haline geldiğini belirten Die Welt, 41 yaşındaki Bayraktar'ın ABD'de Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) okuduğunu ve 2005’te Türkiye'ye gelerek Bayraktar Mini İHA'yı Türk subaylarına tanıttığını kaydetti. Alman gazetesi, o dönem askerlerin şüpheyle yaklaşmasına rağmen 2000'li yılların başında bu alanda çalışmaya başlayan Baykar'ın on yıl sonra çok daha büyük, silahlı ve yüksek teknoloji ürünü Bayraktar TB2 SİHA'yı geliştirdiğini vurguladı. (Star)

Almanlardan Bayraktar TB2 SİHA'lara övgü

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Ebabil ~ 4 yıl önce
Ebabilkusari gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harekat ~ 4 yıl önce
Abd iranda 1000 defa iha gezdirmistir 5 i vurulmustur bu basaridir veya 3 defa gezdirmistir 1 defa vurulmustur buda basarisizliktir. Elinizdeki tek veri vurulan ihalar buna gore basarili basarisiz diyemezsiniz. Bizim cihazlara gelince icraatlari ortada bence basarili. İyi bir hava savunmaya karsi sinanmadi denilmis bunu nereden biliyosun rusyada iranda yunanistanda iyi hava savunma hernerdeyse orda iha gezdirmedigimizi nereden biliyosun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 4 yıl önce
Almanya bizi gısganiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TB2 ~ 4 yıl önce
Siha yaptık Alman da takdir ediyor iyi ama kendimizi dev aynasında görmekten de vazgeçelim. Daha geçen 100 küsur metro aracını Çin'den aldık biz niye yapamıyoruz da ithal ediyoruz? Ayrıca bizim bir icadımız var Almanların binlerce ve dünyanın her yerine de satıyorlar. Bugün dünyada ne kadar teknolojik,katma değerli icat varsa neredeyse hepsinde onların parmağı var,dünyada gelirinin yarısından fazlasını ihracattan kazanan tek ülke. Hemen bizi kıskanıyor,gıpta ediyor falan havasına girmeyelim. Unutmayın ki en basitinden bu ülkede 120 binden fazla lüks makam arabası var hemen hepsi onların malı. Tren yolu yapım ve tren alım anlaşmasını da onlarla yaptık. Enerji işini de onlara verdik. Siha iyi hoş da diğer şeyleri de yapmazsak siha yapmanın pek bir anlamı kalmıyor sadece damat daha zengin oluyor. Sonuçta maalesef yine hergün şehit veriyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 4 yıl önce
şansölye merkel maybach a biniyor mu merak ediyorum şahsen şahsım olarak merak ediyorum yani
Damdamat ~ 4 yıl önce
Sen damata gelebilmek icin uzun bir yol almisin. Ihracat ve ithalat neden var!! Ucuza urun maletmek icin. Isine gelir ithal ucuzu alirsin isine gelmez yerli alirsin. Bu serbest piyasa ve ticarettir. 1000 sayisi 1den baslar. Yani 1000e gitmek icin 1den saymaya baslamak lazim. Adamlar erken kalkmislar fazla yol almislar ve bizde buraya gelicez ve yakın zamanda bunlar ile ayni seviyeye gelicez,buna inanmak lazim. mesela senin mantıkla,Airbus ortagi olan bu ulke neden Boeing ya da embraer kullaniyor? Alman mali mı bunlar? Almanya'da sadece Alman arabasi mi satiliyor? Kafa aynı kafa,makam arabası,yandas corbası falan filan. Sihalar gelince sehit olmayacak mi dendi. Bence tarihin en basarili terorle mucadelesi yapiliyor. Bunları gormeden bir yerden giydireyim demeyin. O ihracat fazlası veren Almanya daha Siha yapamiyor bunuda unutma. Diger yaptiklarina saygim sonsuzdur.
.. ~ 4 yıl önce
görüşünü beğenmedikleri birisi yapsaydı elli tane kulp takacak olan tipler gelmiş "cohopo bono boğonmoz" diye saçmalıyorlar. hiç kimse siha'ya falan karşı değil rahat olun siz. kendi savunmamızı yapmaktan mutluluk duyarız. sizinkiler gittiğinde de bu vatan bize kalacak. tüm derdimiz yapılan onca şeye rağmen ülke ayakta kalsın diye. yazı yazmayı bilmeyen adam gelmiş vatan sevgisi satıyor. hadi oradan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EA ~ 4 yıl önce
Kimsenin boyle bir derdi yok ama Engin Altay ne dedi. Bu iktidarin yaptigi her dogru bile bizim isin yanlistir,elestirilecek bir durumdur. Ben demedim konu komsu dedi.
Calamity ~ 4 yıl önce
iyi de en onemli parca olan motor turk mali degil, Ukrayna bundan boyle vermiyorum dese bizim bayraktar yerde, o kadar emek de bosa verilmis olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İha/siha ~ 4 yıl önce
Bence eko nun İstanbul'daki boy boy reklamları daha güzel ve faydalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gordu ~ 4 yıl önce
Alman bile gordu ama bizimkiler hala goremez. Eziklikte beceri ister cunku.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıskanıyorlar ~ 4 yıl önce
Bunu kim soylemisti? Muhahahha Almanya bşzi kıskaniyormus? Sagdan say veya soldan say kac markan var? Atacaksan tutarli at sana oy atan cahillerde bizkerde duyuyoruz bazen istmemesekte!
... ~ 4 yıl önce
kişi kendinden bilir işi...
De ~ 4 yıl önce
Ayrı
Gördü yazana ~ 4 yıl önce
Biz altı üstü siha yapıyoruz battı denilen Alman'ın patenti kendine ait yapmadığı ve dünyaya satmadığı şey yok. Eziklikten bahsediyorsun da bunu da unutma ve kendimizi dev aynasında görmekten de vazgeç. Ayrıca Alman durduk yere övmez muhakkak bir yemleme vardır.
gordu yazana yazana ~ 4 yıl önce
kardesim dev aynası falan yok. Kisinin hakkını teslim etme durumu var. Alman herseyi layığıyla yapar ve bizde onlar gibi layığıyla yapmaya calisiyoruz ama eziklikte suradan geliyor;bir Turk olarak kendi yaptigini begenmeyip,yerin dibine batirip,dalga geçip,elin yaptigini goklere cikarmak. Iste bu insanlara ezik deniyor. Turkluk olunca mangalda kul birakmazlar ama gurur duymaya gelince Almanya'dan asagi agiz acilmaz mukayese icin. Birakinda normal aynada bile kendimiz ile gurur duyalim. Biride Ukrayna motoru demis,eger karli ise oradan alirsin,kar yoksa kendin yaparsin. Buyuk resme bak. Sanki senin Alman'ının yaptıgı arabanın ya da urunlerin butun parcaları Alman. Turkiye'de bile hayati parcalari yapiliyor. Airbus'in,Boeing'in,F35'in vs. vs. vs.
Yorum ~ 4 yıl önce
Nerede övgü var mış bizde görelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oku bir daha Oku aklına girer inşallah ~ 4 yıl önce
Geçtiğimiz hafta Der Spiegel dergisinden sonra son olarak Alman Die Welt gazetesi Reis'in damadı Selçuk Bayraktar'ın geliştirdiği AKINCI/BAYRAKTAR TB2 SİHA'larının başarısı için "Bayraktar TB2 SİHA’larıyla devrim gerçekleştirdi. Türk ordusu savaş alanında Bayraktar TB2’yi Amerikalılar'dan çok daha etkili bir şekilde kullanıyor. Örneğin Suriye’de Türk SİHA filosu gerçek bir hava gücü haline geldi. Aynı zamanda darbecilerin parçaladığı Libya'da da kullanılıyor ve Türkiye’ye askeri başarı getiriyor Türk SiHA'sı Bayraktar TB2 ucuz ve etkili. Ankara, geliştirdiği teknolojiyle askeri güç kazanıyor, diğer ülkelerin ilgisini uyandırıyor. Bayraktar TB2 SİHA, MQ-9 Reaper adlı Amerikan İHA'sına benziyor. İkisi de insansız taktik hava araçları. Bu tür SİHA'lar genellikle bireysel hedeflere karşı seçici olarak kullanılıyor. Ancak Bayraktar TB2, ‘MQ-9 Reaper'dan çok daha etkili. MQ-9 Reaper gibi Türk Bayraktar TB2’de 24 saatten fazla uçabilir, gözlem yapabilir, hedefleri imha edebilir.Suriye’de Türk SİHA filosu gerçek bir hava gücü haline geldi, aynı zamanda savaşın sürdüğü Libya’da kullanılıyor ve Türkiye’ye askeri başarı getiriyor. TB2'nin rakiplerine göre çeşitli avantajları var; hassas, ucuz ve etkili.Tam otomatik kontrol edilen Bayraktar TB2 tankları imha edebilen akıllı MAM-L füzeleri ile donatılmış. Düşük maliyetli olmaları nedeniyle, bu tür SİHA’lar daha az varlıklı ülkelerin büyük askeri güçleri ele almasına da olanak sağlıyor. SİHA'lar İdlib’te birkaç gün içinde düzinelerce Suriye savaş tankını, zırhlı aracı, zırhlı obüs ve silahı imha etti. Hava bombardımanı o kadar yıkıcıydı ki, saldırıya uğramamış çok sayıda araç mürettebatı tarafından terk edildi ve daha sonra Türkiye’nin desteklediği muhalifler tarafından ele geçirildi. Libya’da da faaliyete giren Bayraktar TB2, darbeci General Halife Hafter ile savaşan ‘Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni de güçlendiriyor. Şimdiye kadar darbeci Hafter başkent Trablus’un dışında ülkenin büyük bir kısmını yönetiyordu. Ancak Türkiye’nin müdahalesi, özellikle de Türk SİHA’larının kullanımı güç dengesini değiştirmiş gibi görünüyor. Serrac'a bağlı birlikler Mayıs ayı ortasında stratejik önemi bulunan Vatiyye Hava Üssü’nü Bayraktar TB2 SİHA’lar sayesinde ele geçirdi.”
Anlarsan oku ~ 4 yıl önce
http://www.spiegel.de/politik/ausland/tuerkei-ankara-entwickelt-sich-zur-neuen-drohnenmacht-a-8ad34a04-4677-49a1-9833-a16a19faf552-amp
Milli irade ~ 4 yıl önce
Senin durumu övgü olarak anlayabilmen için ne yazmalılardı acaba? Ne demelilerdi?
Arkadaş ~ 4 yıl önce
Arkadaş başlığa bak! Yazıya bak!! Ne çeviricilere kaldık, ayıp yahu! Etkili demiyor, etkili kullanıyor diyor.
Hava Savunma ~ 4 yıl önce
Durun hemen öyle gaza gelmeyin. Daha bunlar ciddi bir hava savunma sistemi ile sınanmadı. Sadece 1 tanesinin Libya’ da düşürüldüğünü biliyoruz. Birde, İran’ ın çatır çatır Amerikan İHA larını düşürdüğünü hatırlarsanız ciddi bir tehditte kullanıp kullanamayacağınızı anlarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ibrahim ibrahimi ~ 4 yıl önce
Kim diyor iran çatìr çatìr amerikan sihalarìnı vürüyor diye. Iran yanlız bir tane sihayı vürmüş. 2 tanede afganistanda havada bozülarak gelip iran topraklarına düşmüş. Biraz ülkenize güç getiren ürünlere saygı gosterin.
Ziko ~ 4 yıl önce
İranda da denedi bu sihalar merak etme.
Yolcu uçağı ~ 4 yıl önce
Iran yolcu uçağı vurabiliyor ancak.
taksim dayı ~ 4 yıl önce
Unutmaki bunlar şavaş dronları değil gözetleme ve eğer imkan varsa etkisiz hala getirme özellüi var küçük çapta eğer biraz havacıysan zaten uöakların taban yüksekliği ve hızları sınırlı zaten sen onlardan daha fazla birşey bekliyorsan saçmalık birazdaha araştır öyle gel yorum yap.
Damat Selçuk bayraktar ~ 4 yıl önce
Sanki ülkede başka adam kalmadı ankalar vardı bi ara destek görmedi ama damadın sihaları destek gördü bizim insanımız kadar kafası çalışmayan başka halk yoktur hiç sorgulama yok ülkede başka adam mı kalmadı damadın biri hazine bakanı biride savunma Bakanlığı'nın ihalarını yapıyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000