14 Ekim 2020, Çarşamba 17:18:20

Aliyev Türk F-16'larıyla ilgili iddiaları yalanladı

Ermenistan'ın Türkiye'ye ait F-16'ların Azerbaycan'ı desteklemek amacıyla aktif olarak görev yaptığı iddialarına İlham Aliyev'den yanıt geldi.

Azerbaycan, Ermenistan ordusuna ağır kayıplar yaşattı. Cephe hattında savaşı kaybeden Ermenistan, daha sonra ateşkes istemiş ve yapılan ateşkese sadık kalmayarak tekrar sivil halkı hedef alarak Azerbaycan'a saldırmıştı.

Çatışmalarda ağır kayıplar veren Ermenistan, Türkiye'ye haksız ithamlarda bulunarak savaşın başlamasından sorumlu tuttu. Ermenistan Başbakanı Paşinyan yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin aktif katılımı olmasaydı bu savaş başlamazdı" dedi.

"TÜRK F-16'LARI BU SAVAŞA KATILMADI"

Habertürk'e konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Türkiye olmadan sorun çözülemez" dedi ve Türk F-16'larının çatışmalarda kullanıldığı iddialarına da cevap verdi. Türk F-16'larının Azerbaycan'da olduğunu fakat kullanılmadığını vurgulayan Aliyev, "Türk F-16'larına ilişkin konuya ben artık söyleşi yaptım. Türk F16'ları buradalar. Uçaklar tatbikat zamanı gelmişlerdi. Onun sonrasındaki Ermeni saldırılarından sonra burada kaldılar. Ama onlar yerde duruyorlar. Havada değil. Ve onlardan hiç birisi bu savaşa katılmamış. Türkiye'den hiçbir insan bu savaşa katılmamış. Yabancı insanlar konusu da yalan. Bu bize atılmış çamur. İftiradır" ifadelerini kullandı.

"YA İSPAT ETSİNLER, YA DA SÖZLERİNİ GERİ ÇEKSİNLER"

Sürekli olarak atılan bu iftiralara artık alıştıklarını belirten Aliyev, "Ancak resmi kişilerin açıklamaları kabul edilemez! Ya bunu ispat etsinler, ya da kendi sözlerini geri çeksinler. Öyle bir şey yok. Buna gerek yok. Azerbaycan, yeteri kadar güçlü orduya sahip bu konuları kendi başına halleder" şeklinde konuştu.

Aliyev Türk F-16'larıyla ilgili iddiaları yalanladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000