17 Eylül 2020, Perşembe 09:04:19

Alitalia 'koronavirüssüz uçuş' uygulamasına başladı

Yeni tip koronavirüs salgının en fazla etkilediği ülkeler arasında bulunan İtalya, yalnızca koronavirüs test sonucu negatif çıkan yolcuların yer aldığı 'koronavirüssüz uçuş' isimli seferler başlattı.
  • Bunu uygulamalı
  • Yolcular zaten 3 saat önce limana geliyor, 05, - 1 saat içinde test edilmesi ve sonuçların görülmesi çok heyecan verici.. Geri dönüş için çok pozitif katkı sağlayacağına inanıyorum. Masrafın da yolcudan alınmak yerine havacılığı ayağa kaldırarak bundan nemalanacak olan sistemdeki kuruluşlar ödemelidir. Oturup ağlamak yerine çözümler üretmek , kafaları çalıştırmak çok daha önemlidir.
  • Hızlı sonuçlanan testin kısa vadede aşıya göre daha büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Umarım bu uygulama yaygınlaşır.

Yeni tip koronavirüs salgının en fazla etkilediği ülkeler arasında bulunan İtalya, yalnızca koronavirüs test sonucu negatif çıkan yolcuların yer aldığı 'koronavirüssüz uçuş' isimli seferler başlattı. İlk uçuş, Roma ve Milano kentleri arasında gerçekleştirildi.

Alınan karar doğrultusunda, İtalyan havayolu şirketi Alitalia'nın her gün Roma'dan Milano'ya yaptığı 7 uçuştan 2'sinde yolculara koronavirüs testi yapılacak. Bu kapsamda yolcular, Fiumicino Havalimanı'nda yarım saat içerisinde sonuç verebilen hızlı test yaptırabilecek.

Ancak uçuştan 72 saat önce başka bir yerde yapılmış koronavirüs testi sonuçları da kabul edilecek. Test sonuçları pozitif çıkan yolcular, uçağa alınmayacak ve bilet ücretleri iade edilecek.

Sonuçları negatif çıkan yolcuların da uçak içerisinde maske takmaları zorunlu olacak.

Yolcuların seyehat esnasında kendilerini güvende hissetmelerini amaçlayan projenin deneme aşaması 1 ay sürecek. Başarılı sonuçlar alınması halinde söz konusu projenin diğer uçuşlarda da hayata geçirilmesi planlanıyor. (Milliyet)

Alitalia 'koronavirüssüz uçuş' uygulamasına başladı

Yorumlar

Thy de ~ 4 yıl önce
Bunu uygulamalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖNEMLİ ~ 4 yıl önce
Yolcular zaten 3 saat önce limana geliyor, 05, - 1 saat içinde test edilmesi ve sonuçların görülmesi çok heyecan verici.. Geri dönüş için çok pozitif katkı sağlayacağına inanıyorum. Masrafın da yolcudan alınmak yerine havacılığı ayağa kaldırarak bundan nemalanacak olan sistemdeki kuruluşlar ödemelidir. Oturup ağlamak yerine çözümler üretmek , kafaları çalıştırmak çok daha önemlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mantıklı Uygulama ~ 4 yıl önce
Hızlı sonuçlanan testin kısa vadede aşıya göre daha büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Umarım bu uygulama yaygınlaşır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000