20 Mayıs 2015, Çarşamba 12:37:44

Alitalia anlaşmayı yenilemeyecek

Sivil havacılıkta, İtalyan ulusal havayolu firması Alitalia, Air France-KLM ortaklığıyla olan partnerliğini yenilemeyeceğini duyurdu.

Sivil havacılıkta, İtalyan ulusal havayolu firması Alitalia, Air France-KLM ortaklığıyla olan partnerliğini yenilemeyeceğini duyurdu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Etihad Havayolu şirketiyle geçen yıl ortaklığa giden Alitalia, yaptığı açıklamayla Fransız ve Hollandalı havayolu firmaları Air France-KLM ortaklığıyla olan ve 2017 yılında sona erecek olan partnerlik anlaşmasını yenilemeyeceğini bildirdi.

Alınan kararın altında değişen ekonomik koşullar gerekçe gösterilirken, sözkonusu partnerlik anlaşmasının 2009-2010 döneminde imzalandığı, şu anki koşulların o güne göre değişiklik gösterdiği ifade edildi.

Alitalia Üst Yöneticisi Silvano Cassano'nun da konuya ilişkin İtalyan basınında yer alan açıklamasında, "Air France-KLM ortaklığıyla olan partnerliğimiz, iddialı bir yeniden yapılanma sürecine giren Alitalia için gerek ticari açıdan gerekse stratejik açıdan daha fazla kar getirmeyecek bir duruma geldi" ifadesini kullandı.

Ekonomik açıdan uzun yıllardır sıkıntı çeken Alitalia, geçen yıl ağustos ayında resmen imzaların atılması ve Avrupa Birliği Rekabet Kurumu'nun da onay vermesiyle BAE'den Etihad ile ortaklığa gitmişti. Sözkonusu ortaklıkta Etihad, belirli yatırımlar karşılığında Alitalia'daki hisse oranını arttırıma giderken, iki firma uçuş noktalarında da ortak yapmıştı.

Ulusal havayolu firmasını kalkındırmak isteyen Alitalia, Etihad ile ortaklığın başına ise geçen kasım ayında İtalya'nın başarılı iş adamlarından Luca di Montezemolo'yu getirmişti.

Alitalia anlaşmayı yenilemeyecek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000