05 Temmuz 2013, Cuma 08:00:28

ALİ İSMET ÖZTÜRK BALIKESİR'DE NEFESLERİ KESTİ

Şimdiye kadar 22 ülkede yüzlerce gösteri yapan ünlü sivil akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’ndaki festival tanıtım programında uçağıyla nefes kesen bir gösteri yaptı...
  • Mor Menekşe bir Pitts S2B dir. Bu uçak Türk yapımı değildir. Ali İsmet Öztürk, üzerinde modifikasyon yapmış/yaptırmıştır.

5-7 Temmuz tarihlerinde Edremit ilçesine bağlı Akçay kordonunda yapılacak “Mysia Uluslararası Havacılık Festivali” için ilçeye gelen Ali İsmet Öztürk, basın toplantısının ardından uçağına binip küçük bir gösteri yaptı. 29 yıllık pilot olan ve 13 yıldır sivil akrobasiyle ilgilenen Öztürk, ilk olarak ‘Mor Menekşe’ isimli Türk yapımı akrobasi uçağını basın mensuplarına gösterdi.

Dünyadaki hiçbir akrobasi pilotunun yapamadığı havada asılı kalma hareketini başarıyla tamamlayan Öztürk, taklalar atarak saniyeler içinde metrelerce yukarı tırmanıp aşağı indi. Basın mensupları ve havalimanı yetkilileri tarafından alkışlanan Öztürk, havadaki gösterisini tamamladıktan sonra apron sahasında da şovunu sürdürdü. Saldığı dumanlar arasında uçağını olduğu yerde döndüren Öztürk, izleyenleri heyecanlandırdı.

Öztürk, festivalde nefes kesen gösteriler yapacağını söyleyerek bütün vatandaşları festivale davet etti.

Körfez Sportif Havacılık Kulübü Derneği tarafından, sponsorların katkılarıyla gerçekleştirilecek olan festival ile ilgili konuşan kulüp başkanı Fahrettin Tanınmış, geçen yıl büyük ilgi gören organizasyonun bu yıl daha farklı ve heyecanlı olacağını bildirdi. Festivalde 12'si yabancı ülkeden gelen toplam 42 uçakla gösteriler yapılacağını söyleyen Tanınmış, dünyanın en çok sevilen gece akrobasi grubu “Swip Team”in havai fişek atışlı gösterisiyle izleyenlere görsel bir şölen sunacağını bildirdi. Festivali birçok ülkeden insanın izleyeceğini anlatan Tanınmış, “Paraşüt atlayışlarıyla festivalimiz çok renkli geçecek. Edremit Körfezi başta olmak üzere Balıkesir, İzmir ve Çanakkale'den yakın il ve ilçelerden meraklıları hafta sonunda festivale davet ediyoruz” diye konuştu.

Tanıtım toplantısında basın mensuplarına ikramlarda bulunuldu ve bazı uçaklar incelendi.

ALİ İSMET ÖZTÜRK BALIKESİR'DE NEFESLERİ KESTİ

Yorumlar

HPM900 ~ 11 yıl önce
Mor Menekşe bir Pitts S2B dir. Bu uçak Türk yapımı değildir. Ali İsmet Öztürk, üzerinde modifikasyon yapmış/yaptırmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlış ~ 11 yıl önce
Mor Menekşe Pitts S2B DEĞİLİDİR ! TÜRK Mühendisliğinin eseridir ama sen bunu kendine layık görmüyorsan o başka tabii .
doğru ~ 11 yıl önce
Hayır, o bir Pitts S2B. Türklükle konunun ne alakası var anlayamadım, niye gurur meselesi yapılıyor ki? Bu uçak bir Pitts.
haydaaa ~ 11 yıl önce
kardeşim Pitts S2B tipi uçak iki kişiliktir bir kere. Mor Menekşe tek kişilik bir uçak bu bir. S2B deki kanat Mor Menekşe'nin kanadı gibi değildir, 4 eleronludur. Mor Menekşe de ise 8 eleron vardır. İniş takımlarına bak benziyor mu ? Kuyruğa bak benziyor mu ? Öylesine yazıyorsun ama.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000