17 Nisan 2018, Salı 11:39:15

Alemdaroğlu 'Von Karman Madalyası'na layık görüldü

Atılım Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. H. Nafiz Alemdaroğlu, “Von Karman Madalyası” ödülüne layık görüldü.
  • Nafiz Hocam gurur duydum,90 lı yıllarda ODTÜ de öğrencinizdim,Aerodynamics ve Fluid Mechanics derslerimi sizden aldım.Çok kaliteli ve bilgili bir hoca olarak bu madalyayı sonuna kadar haketmişsiniz.
  • Gurur ve onur duydum. Başarılarınızın devamını diliyorum Sayın Hocam
  • Hoçam iyide ama Allah için hak etmedin Dayın saglam ondan
  • Tebrik ederim hocam, gurur duydum.
  • Vay Nafiz Hocam vay... Odtü'den nerelere gittin öyle...Aero nun ağladığı vakittir.
  • Cok buyuk basaridir. Turk Havaciliginda da Nafiz hocamizin emegi coktur. Bilim alaninda daha nice madalyalar alan ve bu madalyalari kucumsemeyen bir toplum olmak dilegiyle.
  • Canini ortaya koyan Arff nin kahramanliklarina bir madalya yok zaten hep boyle masabasi risksiz islere madalya olsun
  • Gurur duydum hocam, VKI da ve biz Türk öğrenciler üzerinde emeğiniz çoktur, tebrik ederim. Bilimin ve bu madalyaların değerini sadece bilenler bilir...
  • sivil havacılık bölümü de her yerde açılır oldu artık

Atılım Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. H. Nafiz Alemdaroğlu, NATO’nun Bilimsel ve Teknoloji Organizasyonu STO’nun (Science and Technology Organization) en üstün bilim ve hizmet ödülü olan “Von Karman Madalyası” ödülüne layık görüldü.

NATO STO’nun Yürütme Kurulu STB’nin (Science and Technology Board)  Mart 2018’de Brüksel deki NATO karargâhında yapılan toplantısında, 2018 yılı “Von Karman Madalyası” ödülünün, tüm NATO ülkeleri arasından Türkiye’den Prof. Dr. Hüseyin Nafiz Alemdaroğlu’na takdim edilmesine karar verildi. Böylelikle Prof. Alemdaroğlu, şimdiye kadar Von Karman Madalyası layık görülen ilk ve tek Türk araştırmacı oldu.

Ödül, Prof. Dr. Alemdaroğlu’na Eylül ayında İngiltere Edinburgh kentinde yapılacak olan “NATO STB Sonbahar 2018 Toplantısı” sırasında törenle verilecek.   

Prof. Dr. Alemdaroğlu, aynı zamanda Brüksel deki söz konusu Von Karman Akışkanlar Dinamiği Enstitüsünün (Von Karman Institute for Fluid Dynamics) Bilimsel Danışma Kurulu (Scientific Advisory Committee) Başkanlığını da yürütmekte. Bu komite, NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu bünyesinde yer alan Von Karman Enstitüsünün bilimsel çalışmalarını değerlendiren ve ileriye dönük araştırma konularını belirleyen en üst düzey danışma kurulu olma özelliğini taşıyor.

Prof. Theodore Von Karman Kimdir?

Prof. Theodore Von Karman, aerodinamik konusundaki çalışmaları ile tanınan ve adına Brüksel’de önemli bir araştırma enstitüsünün kurulmuş olduğu bir bilim adamıdır.

Von Karman Madalyası Hakkında

Von Karman Madalyası,  NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu tarafından her yıl verilen en yüksek başarı ve hizmet ödülüdür. Her yıl tek bir kişiye verilen bu ödül, adayın hem bilimsel çalışmaları, hem de NATO Bilimsel ve Teknoloji Organizasyonun bilimsel ve teknolojik çalışmalarına yapmış olduğu katkıları nedeni ile verilmektedir. Bu ödül ilk olarak, NATO’nun Bilimsel ve Teknoloji çalışmalarını yürüten Organizasyonu STO’nun kurucusu olan Macar asıllı ünlü bilim adamı,  Prof. Theodore Von Karman adına ortaya çıkarılmıştır.

Von Karman Ödülü,  ilk kez 1962 yılında, meşhur Aerodinamikçi Prof. Theodore Von Karman’a,  altın madalya olarak, NATO AGARD ‘ın kuruluşunun 10. yılı nedeni ile Paris’de organize edilen toplantıda verilmiştir. Daha sonra verilen madalya ise, orijinal madalyanın gümüş kopyası olmuştur. 

Alemdaroğlu 'Von Karman Madalyası'na layık görüldü

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

ODTÜ Havacılık Öğrenciniz ~ 6 yıl önce
Nafiz Hocam gurur duydum,90 lı yıllarda ODTÜ de öğrencinizdim,Aerodynamics ve Fluid Mechanics derslerimi sizden aldım.Çok kaliteli ve bilgili bir hoca olarak bu madalyayı sonuna kadar haketmişsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamza ~ 6 yıl önce
Gurur ve onur duydum. Başarılarınızın devamını diliyorum Sayın Hocam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hoça ~ 6 yıl önce
Hoçam iyide ama Allah için hak etmedin Dayın saglam ondan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Odtülü ~ 6 yıl önce
Tebrik ederim hocam, gurur duydum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tersine ~ 6 yıl önce
Vay Nafiz Hocam vay... Odtü'den nerelere gittin öyle...Aero nun ağladığı vakittir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilime deger vermek ~ 6 yıl önce
Cok buyuk basaridir. Turk Havaciliginda da Nafiz hocamizin emegi coktur. Bilim alaninda daha nice madalyalar alan ve bu madalyalari kucumsemeyen bir toplum olmak dilegiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 6 yıl önce
Canini ortaya koyan Arff nin kahramanliklarina bir madalya yok zaten hep boyle masabasi risksiz islere madalya olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arf ~ 6 yıl önce
Matematikçi Cahit Arf var , arff olarak kabul ederseniz , bilmediğiniz kadar büyük ve mühim bir insandı .. bir harf eksik ama sizin için önemsiz olsa gerek ?!
Açılsa ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar açılsa ne olacak ? 1 ay önce dedikleriyle şimdi dediği tutmayan birini okusanız ne kazanırsınız ki ? Çünkü 10 gün sonrada bir başka şeyi savunacaktır , tüzgarın döndüğü yön arkadaşlar , siz doğruları biliyorsunuz zaten .
Sierra ~ 6 yıl önce
Şakamısınız nesiniz?
Arff yuhhh ~ 6 yıl önce
İşini yapıyorsun diye madalya beklenmez kardeş, işini yap üzerine de ekstra ekstra birşeyler yap ondan sonra bekle.
Fake Arff ~ 6 yıl önce
Yaw arkadaş her haber altında Arff yazıp, ilgisiz alakasız saçma sapan yorumlar yaparak kendini mi tatmin etmeye çalışıyorsun. Guya yorumların ile bizimle alay ediyorsun.Hadi evladım sen kendi küçük dünyanda oynaya dur, sair meslek erbablari ile ilgili yorum yapmak haddin değil. Lütfen herkes kendi işi ile meşgul olsun. Vesselam
Bir VKI lı olarak ~ 6 yıl önce
Gurur duydum hocam, VKI da ve biz Türk öğrenciler üzerinde emeğiniz çoktur, tebrik ederim. Bilimin ve bu madalyaların değerini sadece bilenler bilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diğer VKI'lı ~ 6 yıl önce
Valla öyle. Bilim en önemli şeylerden biri toplumda. Rhode'u da özledik :(
atılım? ~ 6 yıl önce
sivil havacılık bölümü de her yerde açılır oldu artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000