17 Eylül 2011, Cumartesi 16:40:10

ALANYA'YA HELİKOPTER PİSTİ...

Alanya Belediyesi tarafından Cikcilli Beldesi'nde, Orman Genel Müdürlüğü'ne ait araziye yangın helikopterleri için pist inşa edildi...
Alanya Cikcilli Beldesi'nde Yeni Kent Mezarlığı yolu üzerinde inşa edilen pist sayesinde, hem yangına erken müdahale edilecek, hem de Sağlık Bakanlığı'nın hava ambulanslarının hasta alması için yer oluşturulmuş olacak. Pist, gerektiğinde lojistik olarak da kullanılabilecek. 
 
Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, yaptığı açıklamada, helikopter pistlerinin orman yangınları ve sağlık hizmetleri için büyük önem taşıdığını söyledi. Yapılan piste helikopterin rahat iniş yapabileceğini belirten Sipahioğlu, pistin yapımının tamamlandığını, bugün itibari ile de asfalt çalışmasının bitirileceğini ifade ederek, ''Alanya'da helikopter pisti olmadığı için Orman Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterler ve hava ambulansları, Alanya Milli Egemenlik Stadı'na iniş yapmak zorunda kalıyordu. İniş ve kalkışlar güvenli olmuyordu. Şimdi yangın için bölgeye gelen helikopterler iniş için yer arayışına girmeyecek. Herhangi bir acil durumda piste rahatlıkla iniş yapılabilecek. Ayrıca, hava ambulansı için de kullanılabilecek.'' dedi.

Samanyolu Haber
ALANYA'YA HELİKOPTER PİSTİ...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000