08 Ekim 2018, Pazartesi 08:25:36

Alanyalı turizmci havayolu şirketlerine tepkili!

Avrupa ve Rusya'da her yıl ekim ayının sonu kasım ayının başında kutlanan Sonbahar Bayramı'nda Türkiye'ye akın etmesi beklenen binlerce tatilcinin adresi Alanya yerine Belek olacak. Turizmciler konuyla alakalı "Ekimde Alanya'da sezon biter" diyerek sefer sayılarını kısıtlı tutan havayolu şirketlerini suçladı.
  • Siz hala araplara yatırım yapın. Yakında daha da beter olacaksınız. Arabın olduğu yerde Turizm olmaz. Bunu hala öğrenemediyseniz bu işi bırakın bence
  • Gazipaşa havalimanı yeterli,fakat girişi çıkışı hiç havalimanına benzemiyor,duyduğuma göre yeni istimlak çalışmaları var ve hızlı birşey şeklide düzeltmeler yapılacak.Fakat asıl sorun alanyanın yanlış imari,mesala mahmutlar örneği,doğa ve deniz katledilmiş,boylu boyunca kumsal,sıfır rakımdan dağa doğru nefis bir arazi,şehir planlaması böyle mi olur,denizin dibinde 13 katlı saçma yapılarla dolmuş,o yol denizin dibinden mi geçer,ver arkaya yolu,belekteki araziye doğaya denize on basar ama otel ve golf alanı gibi zengin müşteriyi çekecek otel arazileri yerine saçma binalar yapmışlar,aynı Teksas gibi,her çeşit adam dolmuş,o yüzdende belek ve kemer gibi yerleri turistler tercih ediyor,uçak ve turcu lar işin bahanesi,bence bu şartlara rağmen yine iyi turist geliyor,yazık olmuş böyle nadide yere,saygılarımla
  • Alanyaya gelen turist bir daha gelmez. Önce siz esnafınızı adam edin. Sokakta yürüyenlere sarkmasınlar. Zorla mal satmaya çalışmasınlar. Ayrıca Alanyaya turist neden gelir ? Deniz için. Denize bile petrol dolum istasyonları kurmuşunuz. Önce kendinize bakın sonra havayollarına. Tanıtım için ne harcadınız ? Ne reklam verdiniz. Sırtınızı Gazipaşa havalimanına dayamışınız. Onlar olmasa kimse gelmeyecek zaten. Bir de araplara ve İranlılara yönelmeye devam ederseniz çok kısa sürede kaybedersiniz. Tecrübeyle bakidir. Onlar gelir kirletir ve gider bir daha da gelmez. Siz eskisi gibi avrupalı turiste yatırın paranızı. Turizm tecrübe ister, birikim ister ve vizyon ister. Siz de var mı bunlar ?
  • Müşteri buldular da Hava yolu şirketleri getirmedi mi. Her gün yurt dışından yüzlerce uçak geliyor/gidiyor. Oteller müşteri bulsunlar, biz getiririz arkadaş. Ne de olsa o müşteriler bizim yolcumuz. Biz yolcuyu getiriyoruz, onlar Belek'e, Kemer'e gidiyorsa, bu ulaştırma şirketlerinin suçu değildir. Tur Operatörlerinin, Belediyenin, Turizim Bakanlığının, Tanıtım Fonunu kullananların sorumluluğudur. Avrupa Hava Limanlarında Turizm Ofisleri var. Son dakika şansı olarak dünyadan her yeri koymuşlar. Bilet parası dahil fiyat veriyorlar.(Paket) Türkiyeden çok az yer vardı, fiyatlar da diğer yerlere göre pahalıydı. Oradaki görevlilerle konuştum, her gün yenileniyormuş; ama genelde bir gün bir oteller gurubu, diğer gün diğer oteller grubu satışa sunuyormuş. Oradan son anda bilet alanlar sanki şanslı sanıyorlarmış. Türkiye'den ise sabit oteller ve sabit fiyatlar. Bir organize olsak, bedenlerimiz yerine biraz beyinlerimizi kullansak. Boş odalar için şans bekleyeceğimize; o şansı kendimiz yaratsak?
  • Ya tamamda ? Havayolu sirketi ne yapsin. 3 milyon potansiyeli olan bir yerde baraka havalimanina 1 milyon yolcu geldi diye tören yapiyorlar. Sxd uçaği yalnış notam nedeniyle eşik ışiklarının üstüne iniyor (geçici gömülü değil), ohy gaz veriyor L tipi uçak şahlanıyor, kuleye yılan giriyor işletme yılanı öldürecez diye ilaç yapıyor kontrolörler zehirleniyor. TAV faaliyetler ini durduracak diye 0 yatirim, tanitim. Ne bir pazarlama faaliyeti var ne bir yatirim. Bakan havalimanina uçuş için sirketlerle görüşuyor. O olmasa bununda yarısı gelmeyecek. Bölgeye en çok rus turist getiren (tez, odeon) incoming firmaları çok ilkel diye havalimanına gelmek istemiyor. Bunlar bu sirketlerin %8 ini getiren ucak indi diye kutlama yapiyorlar. 752 indi diye seviniyorlar 6 ya park ettiremiyorlar taksi yolu kapaniyor. Diger secenek 1 vale gibi uçak parkediyorlar.4 sene önce 752 inecekken basvuru evraklarini kaybediyorlar. Bir taksi yolu var akla zarar 90 derece virajli rampalı felan. Verin su havalimanini Alanya belediyesine bak o zaman 3 milyonu nasil buluyor. Veya TAV dan alin Gazipaşa kanarya sevenler derneğine verin daha güzel işletilir.
  • Peki madem bu kadar iyi sezon gecirecegiz neden bir alt yapi olmaz. Ben 25 senedir alanyadayim ekim genelde iyidir kasim zayif havalar guzel olsa dahi. Tam bizlik bir olay yazik nisanada kadar bos bos oturuyorlar . Yazik nedenini yetkililer bulmali ah sayin hasan sipahi olacakti simdi. Onun gibisi gelmedi alanyamiza,,,

Avrupa ve Rusya'da her yıl ekim ayının sonu kasım ayının başında kutlanan Sonbahar Bayramı'nda Türkiye'ye akın etmesi beklenen binlerce tatilcinin adresi Alanya yerine Belek olacak. Turizmciler konuyla alakalı "Ekimde Alanya'da sezon biter" diyerek sefer sayılarını kısıtlı tutan havayolu şirketlerini suçladı.

'FIRSATI GERİ TEPECEĞİZ'

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, "Özellikle 29 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında Avrupa ve Rusya'da bir tatil var. Buralardan Alanya'ya olan talep tüm sezon boyunca en üst seviyedeydi. Ancak sezonun bu son fırsatında misafirleri Alanya'da görmek zor olacak. Çünkü onları getirecek uçak yok" dedi.

'BEKLENTİDEN ÖTE DEĞİL'

"Polonya'dan uçaklar tamamen bitti" diyen Dahaoğlu, "Bu uçaklar olsa alacağımız turist sayısı daha iyi olacak. Tatil için beklenti var ama o da uçaklar olursa gerçeğe dönebilir. Olmazsa da tüm uçakların merkezi konumundaki Antalya Havalimanı'na yakın yerler yani Belek ve Side turistleri kapar. Bu da binlerce turisti kaçırmamız demek" ifadelerini kullandı.

'GÖNÜL İSTEYİNCE YETMİYOR'

Dahaoğlu son olarak şunları söyledi: "Gönül ister ki sürekli uçak olsun. Çünkü uçak varsa her zaman yolcu da vardır. Yani Gazipaşa Havalimanı'na haftada 2-3 kez uçan firmaların Ekim ayında tüm uçuşları durdurması çok yanlış. Antalya'ya uçarken haftada 5 olan sefer sayısını 1-2'ye çekiyorlar. Gazipaşa için de bunu yapmalılar. Bu bir eksiklikten değil, şirketlerin tutumundan dolayı böyle."

'RUSLAR KASIMI DA DENEYECEK'

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili de "Şu an için talep var, uçaklar boş gelmiyor. Avrupa ve Rus pazarında planlamaya göre uçuşlar devam ediyor. Bu saatten sonra da planlama değişikliği olmaz. Kimse bu riske girmez. Ancak Rus pazarında kasım ayı denenecek. Artık alışageldiğimiz normal sürece giriyoruz" diye konuştu. (Yeni Alanya)

Alanyalı turizmci havayolu şirketlerine tepkili!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Yatırım ~ 5 yıl önce
Siz hala araplara yatırım yapın. Yakında daha da beter olacaksınız. Arabın olduğu yerde Turizm olmaz. Bunu hala öğrenemediyseniz bu işi bırakın bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AlanyaAkdeniz ~ 5 yıl önce
Gazipaşa havalimanı yeterli,fakat girişi çıkışı hiç havalimanına benzemiyor,duyduğuma göre yeni istimlak çalışmaları var ve hızlı birşey şeklide düzeltmeler yapılacak.Fakat asıl sorun alanyanın yanlış imari,mesala mahmutlar örneği,doğa ve deniz katledilmiş,boylu boyunca kumsal,sıfır rakımdan dağa doğru nefis bir arazi,şehir planlaması böyle mi olur,denizin dibinde 13 katlı saçma yapılarla dolmuş,o yol denizin dibinden mi geçer,ver arkaya yolu,belekteki araziye doğaya denize on basar ama otel ve golf alanı gibi zengin müşteriyi çekecek otel arazileri yerine saçma binalar yapmışlar,aynı Teksas gibi,her çeşit adam dolmuş,o yüzdende belek ve kemer gibi yerleri turistler tercih ediyor,uçak ve turcu lar işin bahanesi,bence bu şartlara rağmen yine iyi turist geliyor,yazık olmuş böyle nadide yere,saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alanya ~ 5 yıl önce
Alanyaya gelen turist bir daha gelmez. Önce siz esnafınızı adam edin. Sokakta yürüyenlere sarkmasınlar. Zorla mal satmaya çalışmasınlar. Ayrıca Alanyaya turist neden gelir ? Deniz için. Denize bile petrol dolum istasyonları kurmuşunuz. Önce kendinize bakın sonra havayollarına. Tanıtım için ne harcadınız ? Ne reklam verdiniz. Sırtınızı Gazipaşa havalimanına dayamışınız. Onlar olmasa kimse gelmeyecek zaten. Bir de araplara ve İranlılara yönelmeye devam ederseniz çok kısa sürede kaybedersiniz. Tecrübeyle bakidir. Onlar gelir kirletir ve gider bir daha da gelmez. Siz eskisi gibi avrupalı turiste yatırın paranızı. Turizm tecrübe ister, birikim ister ve vizyon ister. Siz de var mı bunlar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 5 yıl önce
Müşteri buldular da Hava yolu şirketleri getirmedi mi. Her gün yurt dışından yüzlerce uçak geliyor/gidiyor. Oteller müşteri bulsunlar, biz getiririz arkadaş. Ne de olsa o müşteriler bizim yolcumuz. Biz yolcuyu getiriyoruz, onlar Belek'e, Kemer'e gidiyorsa, bu ulaştırma şirketlerinin suçu değildir. Tur Operatörlerinin, Belediyenin, Turizim Bakanlığının, Tanıtım Fonunu kullananların sorumluluğudur. Avrupa Hava Limanlarında Turizm Ofisleri var. Son dakika şansı olarak dünyadan her yeri koymuşlar. Bilet parası dahil fiyat veriyorlar.(Paket) Türkiyeden çok az yer vardı, fiyatlar da diğer yerlere göre pahalıydı. Oradaki görevlilerle konuştum, her gün yenileniyormuş; ama genelde bir gün bir oteller gurubu, diğer gün diğer oteller grubu satışa sunuyormuş. Oradan son anda bilet alanlar sanki şanslı sanıyorlarmış. Türkiye'den ise sabit oteller ve sabit fiyatlar. Bir organize olsak, bedenlerimiz yerine biraz beyinlerimizi kullansak. Boş odalar için şans bekleyeceğimize; o şansı kendimiz yaratsak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir bilen ~ 5 yıl önce
Ya tamamda ? Havayolu sirketi ne yapsin. 3 milyon potansiyeli olan bir yerde baraka havalimanina 1 milyon yolcu geldi diye tören yapiyorlar. Sxd uçaği yalnış notam nedeniyle eşik ışiklarının üstüne iniyor (geçici gömülü değil), ohy gaz veriyor L tipi uçak şahlanıyor, kuleye yılan giriyor işletme yılanı öldürecez diye ilaç yapıyor kontrolörler zehirleniyor. TAV faaliyetler ini durduracak diye 0 yatirim, tanitim. Ne bir pazarlama faaliyeti var ne bir yatirim. Bakan havalimanina uçuş için sirketlerle görüşuyor. O olmasa bununda yarısı gelmeyecek. Bölgeye en çok rus turist getiren (tez, odeon) incoming firmaları çok ilkel diye havalimanına gelmek istemiyor. Bunlar bu sirketlerin %8 ini getiren ucak indi diye kutlama yapiyorlar. 752 indi diye seviniyorlar 6 ya park ettiremiyorlar taksi yolu kapaniyor. Diger secenek 1 vale gibi uçak parkediyorlar.4 sene önce 752 inecekken basvuru evraklarini kaybediyorlar. Bir taksi yolu var akla zarar 90 derece virajli rampalı felan. Verin su havalimanini Alanya belediyesine bak o zaman 3 milyonu nasil buluyor. Veya TAV dan alin Gazipaşa kanarya sevenler derneğine verin daha güzel işletilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTFG ~ 5 yıl önce
Atc özgür iyi sallamışsın.
Bir bilen ~ 5 yıl önce
Atc Özgür değil AIM Semih. Ordan sallayipta insanları zan altında bırakma. Sende yaz isminide adam görsün camia
Edebiyatçı ~ 5 yıl önce
'Yalnış' ne ya ilkokula mı gidiyorsun ? :)
Alanyali esnaf ~ 5 yıl önce
Peki madem bu kadar iyi sezon gecirecegiz neden bir alt yapi olmaz. Ben 25 senedir alanyadayim ekim genelde iyidir kasim zayif havalar guzel olsa dahi. Tam bizlik bir olay yazik nisanada kadar bos bos oturuyorlar . Yazik nedenini yetkililer bulmali ah sayin hasan sipahi olacakti simdi. Onun gibisi gelmedi alanyamiza,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000