04 Ağustos 2013, Pazar 08:15:07

ALANYA'DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ PİSTİ AÇILDI

Antalya’nın Alanya ilçesinde alternatif turizmin geliştirilmesi için yeni yamaç paraşütü pisti yapıldı.
  • Havacılık, motorlu havacılıktan ibaret değildir. Havacılık gündemini tuttuğu iddiasındaki bir internet sitesinde sokaktaki vatandaşın ağzına pelesenk olmuş "atlayış yapma" gibi gudubet bir fiili kullanmaktan artık vazgeçin. Yamaç paraşütü, serbest paraşüt değildir. Dolayısıyla yamaç paraşütü pilotları "atlayış yapmaz," "kalkarlar". İllaki isim fiil kullanacaksanız, "kalkış yapmak" deyiniz. Literatür önemlidir sayın Airport Haber yazarları, bunu sizin çok daha iyi bildiğinizi umuyorum. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Mahmutlar Belediyesi’nin desteği ile Cebel-i Reis Dağı’nda 955 metre yüksekliğe yamaç paraşütü pisti yapıldı. Mahmutlar Belediye Başkanvekili Murat Can’ın katıldığı ilk deneme uçuşunda 10 paraşüt aralıklarla atlayış yapıp Mahmutlar sahiline sorunsuz iniş yaptı. Ulu Sky Yamaç Paraşütü Uçuş Okulu pilotlarının organize ettiği deneme uçuşları sırasında Mahmutlar ve çevresi kuş bakışı izlendi.

BİN METRE YÜKSEKLİKTE
Uçuş eğitmeni Ömür Deniz Erdal, yaklaşık 1000 metreye yakın bir yükseklikten uçtuklarını belirterek, “5 kilometrelik uçuş gerçekleştirilmiş olacak. Denize bu kadar yakın ve yüksek bir dağda çok ender görülmekte. Tandem ve tek kişilik deneme uçuşları ile keyifli bir gün yaşayacağız” dedi.

TURİZME KATKI SAĞLAYACAK
Yeni pistten oldukça başarılı bir deneme uçuşu gerçekleştirdiklerini belirten Mahmutlar Belediye Başkanvekili Murat Can ise, “Uçuş ve manzaradan çok memnun kaldık. Hayatımda ilk defa Mahmutlar’ı bu açıdan gördüm. Alternatif turizm ve 12 yaymaktan bahsediyoruz. Bu amaçla yamaç paraşütünü faaliyete geçirmeye karar verdik. Önce yolları açtık, ardından pisti hazırladık. Önümüzdeki yıllarda yamaç paraşütü turizme ciddi katkılar sağlayacak” diye konuştu.

ALANYA'DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ PİSTİ AÇILDI

Yorumlar

Atlayış değil! ~ 11 yıl önce
Havacılık, motorlu havacılıktan ibaret değildir. Havacılık gündemini tuttuğu iddiasındaki bir internet sitesinde sokaktaki vatandaşın ağzına pelesenk olmuş "atlayış yapma" gibi gudubet bir fiili kullanmaktan artık vazgeçin. Yamaç paraşütü, serbest paraşüt değildir. Dolayısıyla yamaç paraşütü pilotları "atlayış yapmaz," "kalkarlar". İllaki isim fiil kullanacaksanız, "kalkış yapmak" deyiniz. Literatür önemlidir sayın Airport Haber yazarları, bunu sizin çok daha iyi bildiğinizi umuyorum. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000