10 Haziran 2016, Cuma 08:44:06

Alanya paraşüt festivali başlıyor

Antalya’nın Alanya ilçesi’nde düzenlenecek olan Türkiye Yamaç Paraşütü Yarışması başlıyor.
  • FAI temsilcisi de ağzınıza sakız oldu.FAInin hangi spor kodunu uyguladınız anlatsanıza?koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler sizin olayınız da bu.kafanıza göre takılıyorsunuz.standardınız yok.alanyadaki farklı atlıyor tepeden babadağdaki farklı uçmakdere farklı inönü hepten farklı.sağa sola afiş bastırmış eğitim müdürünüz türkiyede tek temsilci diye.karşınızda adam gibi bir kuruluş yok artı üzerinize düşen görevi yerine getirmiyorsunuz.komisyon toplantılarına en son ne zaman katıldınız?

Antalya’nın Alanya ilçesi’nde düzenlenecek olan Türkiye Yamaç Paraşütü Yarışması başlıyor.

Toplam 7 etaptan oluşan Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Ligi Şampiyonası’nın 3’üncü Etabı 10-12 Haziran’da Alanya’da yapılacak.

Etapların sonunda dereceye giren bireysel ve takım halinde sporcular dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanacak. CAT2 onaylı kategoride yapılacak olan yarışmanın Alanya etabında dereceye girecek ilk üç sporcuya ise Alanya tatili hediyesi verilecek.

“2015 YILINDA 7 BİN UÇUŞ YAPILDI”

Türkiye Yamaç Paraşütü Yarışması’nın tanıtımı Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nda (ALTAV) yapıldı. Toplantıda Türk Hava Kurumu (THK) Yamaç Paraşütü Pilot Öğretmeni Ergun Ulu, yarışmayı Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) Türkiye Temsilcisi olan THK’nın düzenlediğini ve uluslararası düzeydeki bu yarışmaya tahmini 14 ülkenin katılacağını söyledi. Yamaç paraşütü sporunun 2006 yılında 350 uçuşla başladığını söyleyen Ulu, “2015 yılında Alanya’da ortalama 7 bin uçuş rakamına ulaştık. Bu organizasyonu, başarılı bir şekilde tamamlayarak el birliğiyle daha büyük uluslararası şampiyonalara referans yapmak istiyoruz” dedi.

“HALKA AÇIK YARIŞMA”

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ise “Avrupa’da 400 bin lisanslı paraşüt sporcusu bulunuyor. Yamaç paraşütü spor turizminde önemli bir paya sahip. Fethiye, Ölüdeniz’de geçtiğimiz yıl profesyonel ve amatör olarak 120 bin yamaç paraşütü uçuşu yapıldı. Yılda 7 bin olan Alanya’daki uçuş sayısı ise bu tip güçlü organizasyonlarla daha da artacak ve Alanya yamaç paraşütü sporuyla daha fazla tanınacak. Bizler de kurum olarak bu sporun Alanya’da gelişmesi için gereken desteği sağlıyoruz” dedi. Dahaoğlu ayrıca, yarışma iniş noktasının Kleopatra Plajı 22 numaralı plaj kısmında olduğunu söyleyerek tüm halkı yapılacak olan görsel şölene davet etti.

Alanya paraşüt festivali başlıyor

Yorumlar

faaaayi ~ 8 yıl önce
FAI temsilcisi de ağzınıza sakız oldu.FAInin hangi spor kodunu uyguladınız anlatsanıza?koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler sizin olayınız da bu.kafanıza göre takılıyorsunuz.standardınız yok.alanyadaki farklı atlıyor tepeden babadağdaki farklı uçmakdere farklı inönü hepten farklı.sağa sola afiş bastırmış eğitim müdürünüz türkiyede tek temsilci diye.karşınızda adam gibi bir kuruluş yok artı üzerinize düşen görevi yerine getirmiyorsunuz.komisyon toplantılarına en son ne zaman katıldınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000