24 Nisan 2022, Pazar 11:35:04

Aksungur'a baz istasyonu entegre edildi

Gökyüzünde ülkenin güvenliğini sağlayan AKSUNGUR'a sivil baz istasyonu sistemi entegre edildi. Bu sistemle, meydana gelen afet durumlarında kesintisiz mobil iletişim kurulabilecek.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ)'ın geliştirdiği AKSUNGUR, sahadaki becelerini katlamaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın direktifleri doğrultusunda tasarlanan yerli insansız hava araçları AKSUNGUR ve ANKA, gökyüzünde ülke güvenliğini sağlamayı sürdürüyor.

Gökyüzündeki güvenlik göreviyle Türk Silahlı Kuvvetlerine destek veren AKSUNGUR'a yeni bir sistem de ilave edildi.

Kesintisiz iletişimin önü açıldı
Son olarak AKSUNGUR’a entegre edilen sivil baz istasyonu sistemi ile afet durumlarında mobil iletişimin kesintisiz devamlılığı sağlanacak. Bu sivil baz istasyonu sistemi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından ilk kez görüntülendi.

Bunun yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girdikten sonra Mavi Vatan’da da başarılı görevlere imza atan AKSUNGUR ve ANKA, yeni entegre edilen sistemler ile bu alanda da Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücüne güç katmaya devam ediyor.

OGM ile ortak çalışıldı

Son olarak ANKA’ya entegre edilen SAR-Sentetik Açıklıklı Radar sayesinde Karadeniz’den İstanbul Boğazı’na sürüklenen deniz mayınları başarıyla tespit edilerek, SAT Timlerince güvenli bir şekilde imhası gerçekleştirildi.

KSUNGUR’a entegre edilen sivil baz istasyonu sistemine de değinen TUSAŞ İHA Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Yıldız, "Baz istasyonu özellikle Orman Genel Müdürlüğü’nün çok ısrarla istediği bir özellikti. Çünkü bazen yangının çıktığı noktada GSM kapsaması olmuyor. O esnada bizim uçaklarımız yangın komuta ve kontrol merkezine hem durumdan farkındalık hem havadan görüntü desteği veriyor. Yangın önleme araçlarında araç takip sistemleri var dolayısıyla bunlar GPS’ten konumlarını biliyorlar ve bu konumlarını merkeze bildirmeleri gerekiyor. Bu nedenle de GSM şebekesine ihtiyaç oluyor, yerde yangınla mücadele faaliyetini yürüten unsurların haberleşmeleri bazen sorun olabiliyor. Bunu Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte çalıştık ve entegre ettik. İnşallah bundan sonra afet bölgelerinde, yangın, deprem, sel ve diğer felaketlerde ihtiyaç olduğu zaman havadan GSM kapsamasını sağlayabiliyor olacağız." diye konuştu. (TRT)

Aksungur'a baz istasyonu entegre edildi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000