12 Ağustos 2015, Çarşamba 09:21:56

Akşehir'de yamaç paraşütü şampiyonası

Konya’nın Akşehir ilçesi 14-16 Ağustos 2015 tarihlerinde Akşehir XC Open Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası ve eğitim Yarışması’na ev sahipliği yapacak.

Konya’nın Akşehir İlçe Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Uluslararası Hava sporları Federasyonu (FAI) ve THK Akşehir Sportif Havacılık Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği Akşehir XC Open Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası ve Eğitim Yarışması 14-16 Ağustos 2015 tarihleri arasında Akşehir’de yapılacak.

Akşehir’de yapılacak bu yarışmaya Türkiye’nin birçok ilindeki havacılık kulüpleri, üniversitelerin havacılık toplulukları ile ferdi yarışmacılardan oluşan toplam 100 yarışmacının katılması bekleniyor. 2013 yılından bu yana Akşehir’de geleneksel hale gelen organizasyon bu yıl uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından kategori 2 (cat 2) onayı ile belgelendirilip uluslararası bir boyut kazandı.

Belirli bir seviyeye gelmiş pilotlara hem yarışma ortamı hem eğitim ortamı hem de puanlama ve sertifika yükseltme olanağı sağlıyor. Akşehir de konaklama, ulaşım ve sağlık imkanlarının çok iyi olması, şehrin geniş bir ovaya sahip olması, Akşehir’i yamaç paraşütü sporu için elverişli kılıyor.

THK Akşehir Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Hüdaverdi Bozdağ, “Akşehir Gölü’nün Sultan Dağlarımızın kuzeyinde yer alması ve önünde hiçbir doğal engel bulunmaması nedeniyle sürekli rüzgarın olmasını sağlıyor. Dağlarımızın da sıradağ olması uçuşu kolaylaştırıyor. Ovalarımızın genişliği ve arazi yapısının uygun olması dolayısıyla Akşehir’de yapılan bu yarışmalar katılacak pilotlar içinde cazip hale geliyor. 14 Ağustos’ta başlayacak organizasyonda ilk gün antrenman uçuşları gerçekleştirilirken 15 ve 16 Ağustos’ta yarışma uçuşları yapılacak” dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir’in tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra doğal şartları ile de birçok spor dalına uygun olduğunun altını çizerek, “Akşehir’imiz; dağcılık sporları olan tırmanış ve yürüyüş (treeking) sporlarının yanı sıra avcılık sporu ve son yıllarda bu spora uygun şartları sağladığı için yamaç paraşütü sporu içinde en uygun yerlerden birisi haline gelmiştir. Sultan Dağlarımız Yamaç Paraşütü için oldukça elverişli bir konumdadır. Bu amaçla gerek THK gerekse çeşitli üniversitelerimizin dağcılık kulüpleri zaman zaman yöremizi ziyaret ederek, dağlarımızın bu elverişli konumundan yararlanmaktadır. Bu potansiyelin ülkemizde ve uluslararası boyutta tanıtılarak değerlendirilmesi şehrimiz için büyük önem taşımaktadır. Belediye olarak şehrimizin bu potansiyelinin tanınması amacıyla katkı sağladığımız Akşehir XC Open Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası ve Eğitim Yarışması’nda yarışacak tüm sporcularımıza şehrimize hoş geldiniz diyerek şimdiden başarı diliyorum” dedi.

Akşehir'de yamaç paraşütü şampiyonası

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000