30 Mart 2022, Çarşamba 08:27:16

Akıncı Üssü'nün zararı 8 Milyondan fazla

15 temmuz darbe girişiminin yönetildiği yer olan Akıncı Üssü'ne FETÖ mensuplarının verdiği zarar mahkeme tarafından araştırıldı.
  • Bu 15 Temmuz kalkışmasının tekrar soruşturulması şarttır. Ben bu kalkışmanın tamamının soruşturulmadığına inanıyorum. Bence elebaşları tamamen açığa çıkarılmadı.
  • Hasar bilirkişisi olarak Arff nin önemli pozisyonu olmalıdır biz diyer tüm birimlerden farklıyız mesela pilot şöför gibidir direksiyonu avuçlar sallar durur hostes çay kahve dağatır ee kuleci desen mikrofonu avuçlayıp ağazına götürür ama biz direk felaketlerle boğuşuruz hasar masar dinlemeden kahramanlık yaparız her kezin her şey bitti dediği anda bizim işimiz başlar o yüzden bize deyer verin
  • ama kardan zarar, hainin önü kesildi neticede.

15 temmuz darbe girişiminin yönetildiği yer olan Akıncı Üssü'ne FETÖ mensuplarının verdiği zarar mahkeme tarafından araştırıldı. FETÖ ele başı Gülen’in de yargılandığı davada bilirkişi toplam zararın 8 milyon liradan fazla olduğunu tespit etti. 

15 Temmuz darbe girişiminin kilit noktası, darbe girişiminin yönetildiği yer olan Akıncı Üssü’ne verilen zararın 8 milyon 630 bin lira olduğu tespit edildi. Milli Savunma Bakanlığı, darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ne verilen zararın karşılanması için FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 500 kişi hakkında dava açtı.

Ankara 26'ncı Asliye Hukuk Mahkemesi tazminat davasında FETÖ elebaşı Gülen’de dahil olmak üzere davalıların mal varlıklarına haciz konulmasına karar verdi. İstinaf mahkemesi haciz kararını usulüne göre yapılmadığı gerekçesiyle kaldırdı. Yerel mahkeme eksikleri tamamlayarak tekrar haciz kararı verdi.

Mahkeme, ayrıca Akıncı Üssü´nde keşif yapılmasına da hükmetti. Keşfin ardından hazırlanan bilirkişi raporunda, darbecilerin gerçekleşen uçuş saati ile ilgili kayıt tutmadıkları, ancak radar izleri ve video kayıtları sonucunda Akıncı'dan kalkan uçakların o gece toplam 44 saat 30 dakika uçuş yaptıklarının tespit edildiği aktarıldı.

Hasar tespitinde bu uçakların yakıt masrafları, kullanılan malzemeler, silah ve teçhizat maliyetleri yerde kullanılan askeri malzeme ve araçların da bulunduğu 107 ayrı kalemde hesaplama yapıldığı kaydedildi. Ayrıca darbenin bastırılması amacıyla bombalanan pist ile zarar gören diğer araç-gereçlerin de hesaplandığı raporda, zararın toplam 8 milyon 630 bin lira olduğu belirtildi.

Akıncı Üssü'nün zararı 8 Milyondan fazla

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Yalaza ~ 2 yıl önce
Bu 15 Temmuz kalkışmasının tekrar soruşturulması şarttır. Ben bu kalkışmanın tamamının soruşturulmadığına inanıyorum. Bence elebaşları tamamen açığa çıkarılmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 2 yıl önce
Hasar bilirkişisi olarak Arff nin önemli pozisyonu olmalıdır biz diyer tüm birimlerden farklıyız mesela pilot şöför gibidir direksiyonu avuçlar sallar durur hostes çay kahve dağatır ee kuleci desen mikrofonu avuçlayıp ağazına götürür ama biz direk felaketlerle boğuşuruz hasar masar dinlemeden kahramanlık yaparız her kezin her şey bitti dediği anda bizim işimiz başlar o yüzden bize deyer verin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 2 yıl önce
O zaman bi gün seni kokpite , bi gün kabine , bi gün de kuleye davet edelim de , sen de avuçla , sen de çay kahve dağıt bakalım , 10 yılda 1 olay olur ona müdahale edersin sonra da millete laf atarsın , uyan artık rüyandan
Arffci ~ 2 yıl önce
Doğru dedin sabahtan akşama kadar voleybol, futbol, masa tenisi oynayıp ondan sonra duş alıp mis gibi yatağına yatan siz değilsiniz
zarar ~ 2 yıl önce
ama kardan zarar, hainin önü kesildi neticede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000