19 Nisan 2021, Pazartesi 12:15:22

AKINCI bu yıl TSK envanterinde olacak

Dünyada sadece 4 ülkenin üretebildiği, 40 bin feet yüksekliğe çıkıp 24 saat havada kalabilen 5,5 tonluk dev insansız hava aracı Akıncı TİHA da bu yıl TSK envanterindeki yerini alacak.
  • Bilip bilmeden konuşmak üstümüze yok.Her şeye ideolojik at gözlüğü ile bakmakta dünyada bir numarayiz.Arkadaşlar tek bir vatanımız var. Etrafımız zaten çevrilmiş. Zaten aç kurtlar gibi Türkiye’nin etrafını saran çakallar Türkiye’nin zayif anını beklemekteler. Akıncı ve aksüngür insansız hava araçlarının önemi vatanımız için çok büyük.
  • Bu hava aracının bir versiyonu sadece ukraynadan bununda sebeblerinden biri ukrayna ile yapılan savunma anlaşmaları.Diğer versiyonlarında PD/170 yada PD/220 kullanılacak.
  • Ancak Kişi başı milli geliri ve refahı düzeyi yüksek olan ülkelerde havacılık ve savunma alanında gelişmiş ülkeler haberin olsun.
  • Motor tasarımı ,üretimi ve entegrasyonu konusunda baya bilgilisin yorumundan buram buram bilgi saçılıyor maşallah.Ayrıca sana söylemediler diye hava araçlarına takılı olmadığı anlamına gelmiyor
  • Şu projede görev yapan herkesi tek tek kutluyorum. Her türlü engelleme girişimine rağmen envantere girmesine çok az kaldı. Türkiye Ukrayna işbirliği burada ciddi meyve verdi. Motor şuanda Ukrayna menşei. Bence Antonov uçaklarının da ortaklaşa yapılması ciddi ciddi düşümğşmeli. Atalarımız ne demiş; Sulh istiyorsan cenge hazır ol. Her zaman caydırıcı olmalıyız
  • Geçen sene bunun belgeseli çıkmamış mıydı? Yani bize daha hiç savaş görmemiş bir ürünün belgeselini mi kakaladılar?
  • Dünya bizi iha,siha ile kıskanacağına başka şeylerle kıskansın,kişi başı gelir ve refah düzeyi yüksekliği,kaliteli eğitim,iyi çalışan adalet mekanizması,düşük işsizlik,suç,ithalat,döviz seviyesi,paranın değerli olması gibi...
  • Türkiye’nin bu sahadaki başarıları hepimizi mutlu ediyor, ama bu sitemlerin Yunan F16 ve Mirage’larına karşı en ufak bir etkisi olamaz. Ambargolar, FETÖ pisliğinin ayıklanması ve vatansever subayların pasifize edilmesi, dış politika hataları, bozuk ekonomi nedeniyle Cumhuriyet döneminin en zayıf döneminden geçiyoruz. Hamasetle bu işler olmuyor.
  • ARTIK ANK-SAW UCUSLARINDA GOREBILIRIZ DEMEK
  • BU HAVA ARACININ MOTORU UKRAYNADAN ESKISEHIR TEI DEKI 3000 KISI NE HALT YAPIYOR. NE IS ILE UGRASIYIR.

Türkiye savunma sanayiinde geliştirdiği projelerle dosta güven düşmana korku salmaya devam ediyor. SİHA'lar son dönemde bölgedeki kaderi değiştirirken, Türkiye'den yepyeni bir araç daha geliyor. Dünyada sadece 4 ülkenin üretebildiği, 40 bin feet yüksekliğe çıkıp 24 saat havada kalabilen 5,5 tonluk dev insansız hava aracı Akıncı TİHA da bu yıl TSK envanterindeki yerini alacak.

Dağlık Karabağ savaşının gidişatını kökünden değiştiren ve Azerbaycan'a 44 günde zaferi getiren milli SİHA'ların dünya çapında yol açtığı yankı büyüyor. İç güvenlik operasyonları ile Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekâtlarında kullanılan silahlı İHA'ların Türkiye'deki sayısı 140'ı aştı.

ABD'den Ukrayna'ya birçok ülkede ses getiren Bayraktar TB2 SİHA'ların ardından testlerini bir bir başarıyla tamamlayan Akıncı Taarruz İHA'sı da bu yıl güvenlik güçlerinin envanterine girerek savaş uçaklarının yükünü alacak. Alanında dünyanın en ileri teknolojisine sahip olan Akıncı, hava-hava görevleriyle yine dünyayı kıskandıracak.

Terörle mücadelede Türkiye'yi üst lige taşıyarak kara birliklerine güç veren insansız hava araçları Türkiye'de F-16 sayısının yarısını aşarak milli ordu seviyesine ulaşmış durumda.

TÜRKİYE 6 ÜLKE ARASINDA

Türkiye kendi silahlı İHA ve mühimmatlarını üreten 6 ülkenin arasında yer alıyor. Türkiye'nin milli SİHA sistemlerini üreten Baykar tarafından geliştirilen, teknik özellikleri ve katıldığı operasyonlar değerlendirildiğinde kendi sınıfında dünyanın en iyisi olan milli SİHA Bayraktar TB2 ile TSK 2014'te tanıştı.

2015'te silahlandırılan İHA; TSK, Jandarma, Emniyet ve MİT tarafından operasyonel olarak kullanılıyor. Türkiye, Ukrayna, Katar ve Azerbaycan envanterinde 160 adet var.

HAVADA MİLLİ ORDU

245 F-16 savaş uçağının bulunduğu Türkiye'nin hava ordusundaki Türk güvenlik güçlerine hizmet eden silahlı ve silahsız hava araçlarının sayısı da oldukça fazla. SABAH'ın ulaştığı bilgilere göre, SİHA sınıfındaki Bayraktar TB2 ile TUSAŞ tarafından üretilen ANKA'lardan oluşan SİHA sayısı 140'ı aştı.

Toplam F-16 sayısının yarısını geçen SİHA'ların yanında 500'e yakın kamikaze KARGU İHA, 200'den fazla mini İHA ile bin 500 üzeri Serçe İHA, güvenlik güçlerince aktif kullanılıyor. Testleri başarıyla geçen ve bu yıl envantere girmesi beklenen Akıncı TİHA ise üstün özellikleriyle rakiplerine fark atarak milli ordunun gücüne güç katmak için pist başında bekliyor.

AKINCI DÜNYAYI KISKANDIRACAK

Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) üçüncü prototipi Akıncı PT-3, yüksek irtifa ve yüksek hız testlerini de başarıyla tamamladı. Sabah'ta yer alan habere göre, dünyada sadece 4 ülkenin üretebildiği özelliklere sahip olan, 40 bin feet yüksekliğe çıkıp 24 saat havada kalabilen 5,5 tonluk dev insansız hava aracı Akıncı TİHA bu yıl envantere alınacak.

1.350 kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahip TİHA, barındırdığı yüksek durumsal farkındalık sağlayan sensörler ile TSK'nın göklerdeki güç çarpanı olarak görev yapacak. Çok çekirdekli 6 yapay zeka bilgisayarı ile sensörlerden aldığı verileri işleyerek karar verme kabiliyetine de sahip bulunacak. Savaş uçaklarının yükünü azaltacak.

AKINCI bu yıl TSK envanterinde olacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Akıncı ~ 3 yıl önce
Bilip bilmeden konuşmak üstümüze yok.Her şeye ideolojik at gözlüğü ile bakmakta dünyada bir numarayiz.Arkadaşlar tek bir vatanımız var. Etrafımız zaten çevrilmiş. Zaten aç kurtlar gibi Türkiye’nin etrafını saran çakallar Türkiye’nin zayif anını beklemekteler. Akıncı ve aksüngür insansız hava araçlarının önemi vatanımız için çok büyük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mechanical engineer ~ 3 yıl önce
Bu hava aracının bir versiyonu sadece ukraynadan bununda sebeblerinden biri ukrayna ile yapılan savunma anlaşmaları.Diğer versiyonlarında PD/170 yada PD/220 kullanılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anka ~ 3 yıl önce
Siz ilk önce Ankara’da kullanıp Türk Silahlı kuvvetleri envanterine verin
Yatış ~ 3 yıl önce
Akşama kadar yatıyorsunuz bir şey yaptığınız yok buradan hikaye anlatma
Haklısın ~ 3 yıl önce
Ancak Kişi başı milli geliri ve refahı düzeyi yüksek olan ülkelerde havacılık ve savunma alanında gelişmiş ülkeler haberin olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mechanical engineer ~ 3 yıl önce
Motor tasarımı ,üretimi ve entegrasyonu konusunda baya bilgilisin yorumundan buram buram bilgi saçılıyor maşallah.Ayrıca sana söylemediler diye hava araçlarına takılı olmadığı anlamına gelmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerde ~ 3 yıl önce
Hangi hava aracında kullanılıyor
Dp32 ~ 3 yıl önce
Dp32 kullanılıyor bu tamamı İLE modifikasyon
Mercedes ~ 3 yıl önce
Bu bahsettiğim motorlar tamamıyla Mercedes motorundan çalma motor blogu da İngiltere’ye yaptırma hikaye anlatma yürü
Hakkı ~ 3 yıl önce
Şu projede görev yapan herkesi tek tek kutluyorum. Her türlü engelleme girişimine rağmen envantere girmesine çok az kaldı. Türkiye Ukrayna işbirliği burada ciddi meyve verdi. Motor şuanda Ukrayna menşei. Bence Antonov uçaklarının da ortaklaşa yapılması ciddi ciddi düşümğşmeli. Atalarımız ne demiş; Sulh istiyorsan cenge hazır ol. Her zaman caydırıcı olmalıyız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belgesei ~ 3 yıl önce
Geçen sene bunun belgeseli çıkmamış mıydı? Yani bize daha hiç savaş görmemiş bir ürünün belgeselini mi kakaladılar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Han ~ 3 yıl önce
Belgesel üretim ve ilk uçuş testi konu alınarak hazırlanmıştı. İlk uçuşuna şahit olduğunun hava aracının bu kadar hızlı envantere girmiş olmasını nasıl bekleyebilirsin.
kıskanç ~ 3 yıl önce
Dünya bizi iha,siha ile kıskanacağına başka şeylerle kıskansın,kişi başı gelir ve refah düzeyi yüksekliği,kaliteli eğitim,iyi çalışan adalet mekanizması,düşük işsizlik,suç,ithalat,döviz seviyesi,paranın değerli olması gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SİHA ~ 3 yıl önce
Türkiye’nin bu sahadaki başarıları hepimizi mutlu ediyor, ama bu sitemlerin Yunan F16 ve Mirage’larına karşı en ufak bir etkisi olamaz. Ambargolar, FETÖ pisliğinin ayıklanması ve vatansever subayların pasifize edilmesi, dış politika hataları, bozuk ekonomi nedeniyle Cumhuriyet döneminin en zayıf döneminden geçiyoruz. Hamasetle bu işler olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SUPER HABER ~ 3 yıl önce
ARTIK ANK-SAW UCUSLARINDA GOREBILIRIZ DEMEK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MOTOR ~ 3 yıl önce
BU HAVA ARACININ MOTORU UKRAYNADAN ESKISEHIR TEI DEKI 3000 KISI NE HALT YAPIYOR. NE IS ILE UGRASIYIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000