03 Mart 2022, Perşembe 09:48:28

AKINCI B ilk uçuş testini yaptı

Bayraktar AKINCI TİHA’nın 2 X 750 HP olmak üzere toplam 1500 HP’ye sahip olan B modeli ilk uçuş testini başarıyla tamamladı.
  • Gurur verici bir yerlilik (!) oranıyla devam ediyoruz. Pardon, motorlar Ukraynalı Motorsich mi demiştiniz, e savaş var Ukrayna'da, hem de Ruslar aldı başını gitti. Ne mi oldu bizim motorlara, söyleyeyim, Rus hava savunma sistemi Pantsir'lerin korkulu rüyası TB2'lerden sonra Rusların bu motorları bize bırakabileceğini düşünüyorsanız pamuk şekerinizi alıp çizgi film seyretmeye davet ediyorum sizi.
  • Sırtınızı dayadınız saraya,devletin kurumu dururken tekel oldunuz,karşılıksız krediler,teşvikler alıp,devlet kanalıyla motor,kamera ithal ettiniz,vergi de vermiyorsunuz,ürettiklerinizi dolarla devlete fahiş fiyatla satıyorsunuz sonra vatanımıza,milletimize hayırlı olsun diyorsunuz !!!

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI projesi kapsamında Baykar tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA’nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) B modeli gökyüzüyle buluştu.

Baykar'dan yapılan açıklamaya göre, Bayraktar AKINCI TİHA’nın 2 X 750 HP olmak üzere toplam 1500 HP’ye sahip olan B modeli ilk uçuş testini başarıyla tamamladı.

Böylelikle, Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI projesi kapsamında Baykar tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA’nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) B modeli gökyüzüyle buluşmuş oldu. Bayraktar AKINCI B sınıfının en güçlü ve muharebe kabiliyeti en yüksek muharip uçağı olarak hizmet verecek.

Çorlu’da bulunan Bayraktar AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde gerçekleştirilen test faaliyetinde Bayraktar AKINCI B TİHA, 1 saat 16 dakika havada kaldı. Bayraktar AKINCI B ilk uçuşunda aerodinamik parametre tanımlama testlerini de başarıyla gerçekleştirdi.

"AKINCI C DE YAKINDA GÖKLERDE OLACAK"

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bayraktar AKINCI TİHA için 2 ülke ile ihracat sözleşmesini tamamladık. Bugün ilk uçuşunu başarıyla tamamlayan 2x750=1500 HP'lik güce sahip AKINCI B'den sonra, 2x950=1900 HP'lik güce sahip AKINCI C de yakında göklerde olacak. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ise Twitter hesabından, "Kendi sınıfında dünyadaki en güçlü ve muharebe kabiliyeti en yüksek Taarruzi İnsansız Hava Aracı. Bugün ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun." paylaşımında bulundu.

AKINCI B ilk uçuş testini yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Vallaha mı? ~ 2 yıl önce
Gurur verici bir yerlilik (!) oranıyla devam ediyoruz. Pardon, motorlar Ukraynalı Motorsich mi demiştiniz, e savaş var Ukrayna'da, hem de Ruslar aldı başını gitti. Ne mi oldu bizim motorlara, söyleyeyim, Rus hava savunma sistemi Pantsir'lerin korkulu rüyası TB2'lerden sonra Rusların bu motorları bize bırakabileceğini düşünüyorsanız pamuk şekerinizi alıp çizgi film seyretmeye davet ediyorum sizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercü ~ 2 yıl önce
Tavsiyeni alalım bay çok bilmiş!
bayraktar ! ~ 2 yıl önce
Sırtınızı dayadınız saraya,devletin kurumu dururken tekel oldunuz,karşılıksız krediler,teşvikler alıp,devlet kanalıyla motor,kamera ithal ettiniz,vergi de vermiyorsunuz,ürettiklerinizi dolarla devlete fahiş fiyatla satıyorsunuz sonra vatanımıza,milletimize hayırlı olsun diyorsunuz !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aglama ~ 2 yıl önce
Bu ülke neden kafasız dolu
Tel Aviv ~ 2 yıl önce
Ağlama Duvarı Tel Aviv'de

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000