30 Haziran 2009, Salı 10:10:40

AKILLARA 1996 YILINI GETİREN UÇAK KAZASI

Yemenia Air'e ait Airbus A310-300 tipi yolcu uçağının Hint Okyanusu'na düşmesi geçtiğimiz yıllarda kaçırıldıktan sonra yine aynı bölgede düşen Ethiopian Airlines uçağını akıllara getirdi.
  • Şöyle 30-40 kişi bir araya gelin, pist sonunda durun, kalkıştan hemen sonra düşünce gücüyle uçağın iniş takımlarını toplayabildiğinizi göreceksiniz. Elektromanyetik dalgalar da reversleri açar, kabin basıncını düşürür, pitot tüplerinde tıkanıklık yapar.
  • dusen 767 nin yakiti bitmisti. cunku kokpitte hava korsani kaptan amhasalessie ye dayamisti tabancayi. kaptanin yakitim yok sozune inanmayip yuru demisti. sonuc suya ditching.
  • Lost' u seyredenler zaten hayal güçlerine daha fazla görsel veri katan arkadaşlardır. Senaryo yazarı şarabı çekip çekip bölümleri yazmış belli. izleyici bu kadar aptal yerine konur.....
  • lost gibi olmuş bu yorumlar :)
  • hocam iddaa güzelde,şimdi havacılıkta bakım,mürettebat,meteoroloji,hava trafik kontrol,insan performansı,uçak performansı,yükleme,dizayn,terör ve benzeri daha sayamayacagım bunca etken varken olayın deprem boyutunu incelemek ,olayı depreme bağlamak biraz ilginç, kaldı ki bahsedilen bölgelerden ve yahut deprem olan bölgelerin üzerinden günde onbinlerce uçak geçtigini farz edersek .tabiki manyetik etki dedigimiz olay uçakları etkiler fakat manyetik etki bir uçagın düşmesinde direk etken olamaz.en fazla navigasyon cihazlarınız çalışmaz otopilot engage olmaz bu kadar.
  • Evet dikkatinizi çekti dimi niçin aynı yede bu uçak düştü? Çünkü bölge volkanik ve depremlerin oldğu bir bölge artık depremler sonucu açığa çıkan elektro manyetik dalgalar yüzünden uçakların etkilendiği son bir kaç yıldır kesinlik kazanmakta. Air France 447 uçağı'nın dadüştüğü Atlas okyanusu ortasında kırık fay bölgesi var ve kazadan 36 saat önce tam düşme koordinatlarına yakın yerde denizde deprem olmuştu. Yemn uçağının olduğu bölgedede volkan var ve zaman zaman sarsıntılar ve püskürmeler olmakta.. daha fazla bilgi için Kadir Sütçü' nün uluslar arası bir siteye bakınız http://www.meteoquake.org/indexa7.html

Ethiopian Airlines ait Boeing 767-260ER tipi bir yolcu uçağı 1996 yılının Kasım ayında Etiyopyalı hava korsanları tarafından kaçırılmıştı.

Hava korsanlarının kaçırdığı uçak, yakıtının bitmesi nedeniyle Komor Adaları yakınlarında denize çakılmış ve çakılma anı objektiflere saniye saniye yansımıştı.

Düşen uçakta bulunan 163 yolcu ve 12 mürettebattan 50 kişi sağ olarak kurtulmuştu.

İşte 125 kişinin hayatını kaybettiği feci kaza hafızalara bu görüntülerle kazındı:

Ethiopian Airlines

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ UÇAK

Uçakta bulunan yolcuların çok sayıda farklı ülkeden olması nedeniyle düşen uçağa Birleşmiş Milletler (BM) Uçağı da denilmişti.

Listede yer alan yolcuların ülkelere göre dağılımı şu şekilde açıklanmıştı: 21 Nijeryalı, 21 Hint, 19 Etiyopyalı (12 kişilik mürettebat hariç), 14 Kenyalı, 11 Malili, 8 Benin vatandaşı, 8 İsrailli, 7 İngiliz, 4 Amerikalı, 4 Ukraynalı, 4 İtalyan, 4 Fransız, 3 Kongolu, 2 Kamerunlu, 2 Cibutili, 2 Japon, 2 Liberyalı, 2 Sri Lankalı, 2 İsveçli, 1 Avusturyalı, 1 Belçikalı, 1 Kanadalı, 1 Çadlı, 1 Alman, 1 Macar, 1 Fildişi Sahilleri vatandaşı, 1 Koreli, 1 Lesotolu, 1 Pakistanlı, 1 Sierra Leoneli , 1 Somalili, 1 İsviçreli, 1 Ugandalı, 1 Yemenli, 1 Zaireli.

©AirportHaber.com

AKILLARA 1996 YILINI GETİREN UÇAK KAZASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Şöyle 30-40 kişi bir araya gelin, pist sonunda durun, kalkıştan hemen sonra düşünce gücüyle uçağın iniş takımlarını toplayabildiğinizi göreceksiniz. Elektromanyetik dalgalar da reversleri açar, kabin basıncını düşürür, pitot tüplerinde tıkanıklık yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
dusen 767 nin yakiti bitmisti. cunku kokpitte hava korsani kaptan amhasalessie ye dayamisti tabancayi. kaptanin yakitim yok sozune inanmayip yuru demisti. sonuc suya ditching.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Lost' u seyredenler zaten hayal güçlerine daha fazla görsel veri katan arkadaşlardır. Senaryo yazarı şarabı çekip çekip bölümleri yazmış belli. izleyici bu kadar aptal yerine konur.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
lost gibi olmuş bu yorumlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hocam iddaa güzelde,şimdi havacılıkta bakım,mürettebat,meteoroloji,hava trafik kontrol,insan performansı,uçak performansı,yükleme,dizayn,terör ve benzeri daha sayamayacagım bunca etken varken olayın deprem boyutunu incelemek ,olayı depreme bağlamak biraz ilginç, kaldı ki bahsedilen bölgelerden ve yahut deprem olan bölgelerin üzerinden günde onbinlerce uçak geçtigini farz edersek .tabiki manyetik etki dedigimiz olay uçakları etkiler fakat manyetik etki bir uçagın düşmesinde direk etken olamaz.en fazla navigasyon cihazlarınız çalışmaz otopilot engage olmaz bu kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evet dikkatinizi çekti dimi niçin aynı yede bu uçak düştü? Çünkü bölge volkanik ve depremlerin oldğu bir bölge artık depremler sonucu açığa çıkan elektro manyetik dalgalar yüzünden uçakların etkilendiği son bir kaç yıldır kesinlik kazanmakta. Air France 447 uçağı'nın dadüştüğü Atlas okyanusu ortasında kırık fay bölgesi var ve kazadan 36 saat önce tam düşme koordinatlarına yakın yerde denizde deprem olmuştu. Yemn uçağının olduğu bölgedede volkan var ve zaman zaman sarsıntılar ve püskürmeler olmakta.. daha fazla bilgi için Kadir Sütçü' nün uluslar arası bir siteye bakınız http://www.meteoquake.org/indexa7.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000