13 Mayıs 2017, Cumartesi 15:37:56

Akçayoğlu: "Yeni havalimanının yüzde 52'si tamamlandı"

İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, 3. Havalimanı'nda düzenlenen, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında "İş Sağlığı ve Güvenliği Hedef Sıfır Deklarasyon İmza Töreni"deki konuşmasında, 3. havalimanının, Cumhuriyet tarihinin en büyük alt yapı projesi olma niteliğini taşıdığını söyledi.
  • Bir tarihi anlamlandırıcaz diye alelacele bişeyler yapıyorsunuz, burası madem dünyanın gözünde olacak, burasıyla ilgili yaşanacak her problem bizi rezil eder. İnce eleyip sık dokumalı, şakaya gelmez. Buraya A380 inecekse ve bir çökme olursa diğer doğum gününde oturup hurma yersiniz söyliyim..
  • Er yada gec biter derdim o degilde,birileri gene salliyor yok hollanda yok almanya, cikarin bakalim havaalindaki alman ve hollandali firmalari,sap gibi oturcaksiz.iceriye dusmanlik disari dusmanlik...bune ya.
  • 3.havalimani ister kabul edine etmeyin açilacak..belki projenin buyukluğunden ve yapilan inşaatin son derece sağlam vr kaliteli olmasina çalişildiği için biraz gecikme olabilir ki buda gayet doğaldir...baslangiçta 100 milyon ve sonrasinda 150 milyon yolcu kapasiteli olacaği için alt yapisina çok ciddi önem veriliyor çok para harcaniyor çok emek harcaniyor alt yapi çok önemlidir..varsin 2019 yilinda açilsin ama inşaat son surat devam ediyor almanlara kapak olsun ve kendi memleketimizdeki hainlere de kapak olsun..
  • 3.havalimani gerek istanbula gerekse turkiyemiz ivin çok guzel olacak..almanlar hollandalilar ingilizler delleniyorlat ve her turlu engellemeleri yapmalarina rağmen havalimani inşati son surat devam ediyor..almanlar olmamasi ivin çok uğraştilar çunku frankfurt ve munih havalimanlari merkez olmaktan çikacak..çevre çevre dediler durdular peki almanyada çevre yok mudur frankurt havalimani ettafindaki yerlrşim yerleri ne kadar olumsuz etkilenmiş durumda haberiniz var midir ama devam..
  • açılış eylül veya ekim 2019
  • camsiz hareketli yolcu kopruleri olmadi...yakismadi bence..reklam alirsin yanina tamam.Modern havalimanlari camli kopru kullaniyordur..
  • Zaten açılış kasım 2018 e ertelenmiş bile
  • Fotoğrafları da göreydik iyiydi
  • 3. havalimanını kötülemek isteyenlerin yeni bahanesi açılış süresi galiba :) İllaki bir kulp takmadan rahat etmeyecekler :) Bu havalimanı 3 etap tan oluşuyor. Kimse 10 ayda tamamlanarak 200 milyon yolcuya hizmet vermesini beklemiyor. Detaylarını bilmiyorum ancak bu hızda giderse 2018 de ilk etap biterek hizmete girebilir pekala. O zamanda çamur atacak başka bir şey bulacağınıza eminim...
  • %48 10 ayda bitecek mi yani.. lutfen artik aciklayin 2019 mart ayinda acacaginizi.. birinci pist te cokme var mi en onemlisi o aciklansin.. zemin berbat zaten kimse sizi suclayamaz ama biraz durustluk lutfen sadece IGA degil ilgili tum kurum kuruluslara lafim!!! Sifirdan havalimani yapiyodunuz gokdelen dikmiyorsunuz! Ayrica servis saglayicilar kargocular teknik hangarlar ofisler thy genel mudurlugu akaryakit depolari ve sistemleri va vs vs yer teslimi tamam mi onaylandi mi insaata onlarda basladilar mi ??? Cook isiniz var cook Allah yardimciniz olsun

İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, 3. Havalimanı'nda düzenlenen, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında "İş Sağlığı ve Güvenliği Hedef Sıfır Deklarasyon İmza Töreni"deki konuşmasında, 3. havalimanının, Cumhuriyet tarihinin en büyük alt yapı projesi olma niteliğini taşıdığını söyledi.

Çalışmaların hızla devam ettiğini anlatan Akçayoğlu, "Projemizin yüzde 52’sini tamamladığımız bugünlerde, 2 bin 800 beyaz, 23 bin 200’ü mavi yaka olmak üzere toplam 26 bin kişi canla başla havalimanımızı Türkiye ile buluşturmak için çalışıyor." diye konuştu.

İnşaat sektörünün en büyük sorunlarından birinin iş sağlığı ve güvenliği kurallarının doğru şekilde uygulanmaması olduğunu dile getiren Akçayoğlu, şöyle devam etti:

"İş sağlığı ve güvenliğini işimizin olmazsa olmazı olarak görüyoruz. Önceliğimiz güvenlik bilinci ile sıfır kazadır. Bu noktada işçi arkadaşlarımızın iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi, kazaların minimuma indirilmesi için ulusal ve uluslararası benimsenmiş pek çok metoda başvuruyoruz. Mevzuat gereği projede toplam 96 uzman olması gerekiyorken bu rakam bizde yaklaşık 5 katı daha fazla. Tüm bu çalışmaları 442 kişilik iş sağlığı ve güvenliği ekibimizle gerçekleştiriyoruz. İstanbul yeni havalimanı projesi kapsamında, İGA ve alt yükleniciler dahil bu aya kadar 81 bin 069 kişiye işe giriş eğitimi verildi. Güvenli sürüşten iskele kurulumuna, yüksekte çalışma ve kurtarma, ilk yardım ve yaşam hattı kurulumu gibi 19 farklı alanda eğitimler veriyoruz."

Akçayoğlu, çalışanların huzur ve mutluluğu için iş dışındaki yaşamlarını düşünerek, yerleşkelerini ona göre dizayn ettiklerini anlattı.

Önümüzdeki yaz aylarında çalışan sayısının 30 bine çıkacağı bilgisini veren Akçayoğlu, "Havalimanımız tamamlandığında yan sektörlerle birlikte 225 bin kişiye istihdam yaratmış olacak. Bu kadar yüklü bir çalışan sayısına ve istihdam potansiyeline sahip başka bir proje şu an ülkemizde mevcut değil. Bu özelliği ile de İstanbul yeni havalimanı, istihdamın lokomotifi olacak." şeklinde konuştu.

Akçayoğlu: "Yeni havalimanının yüzde 52'si tamamlandı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Acele ~ 7 yıl önce
Bir tarihi anlamlandırıcaz diye alelacele bişeyler yapıyorsunuz, burası madem dünyanın gözünde olacak, burasıyla ilgili yaşanacak her problem bizi rezil eder. İnce eleyip sık dokumalı, şakaya gelmez. Buraya A380 inecekse ve bir çökme olursa diğer doğum gününde oturup hurma yersiniz söyliyim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Slm ~ 7 yıl önce
Er yada gec biter derdim o degilde,birileri gene salliyor yok hollanda yok almanya, cikarin bakalim havaalindaki alman ve hollandali firmalari,sap gibi oturcaksiz.iceriye dusmanlik disari dusmanlik...bune ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aleyküm selam ~ 7 yıl önce
alman hollanda firmaları hayrına mı çalışıyor orada? parasını alıyor işini yapıyor. onlar olmazsa japon yapar çinli yapar. Ayrıca düşmanlık yapanda asıl onlar. Ne kadar Türkiye düşmanı varsa sırtını sıvazlıyorlar. Hep görmezden mi geleceğiz?
camarothy ~ 7 yıl önce
3.havalimani ister kabul edine etmeyin açilacak..belki projenin buyukluğunden ve yapilan inşaatin son derece sağlam vr kaliteli olmasina çalişildiği için biraz gecikme olabilir ki buda gayet doğaldir...baslangiçta 100 milyon ve sonrasinda 150 milyon yolcu kapasiteli olacaği için alt yapisina çok ciddi önem veriliyor çok para harcaniyor çok emek harcaniyor alt yapi çok önemlidir..varsin 2019 yilinda açilsin ama inşaat son surat devam ediyor almanlara kapak olsun ve kendi memleketimizdeki hainlere de kapak olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Camarothy ~ 7 yıl önce
Onu bunu vatan haini olarak suçlamadan önce gidip Türkçe dersleri alsanız fena olmayacak.
Camarothy ~ 7 yıl önce
Senin hain demekle kastettiğin kitle Türkiye'nin okumuş, vatansever, çağdaş, yenilikçi ve doğasever çoğunluğu. Şimdi bunlar cahil de sen mi akıllısın. Yazı bile yazamıyorsun, bir de kalkıp senden olmayana hain diyorsun. Acınacak duruma düşmüşünüz de haberiniz yok. Allah ıslah etsin seni.
camarothy ~ 7 yıl önce
3.havalimani gerek istanbula gerekse turkiyemiz ivin çok guzel olacak..almanlar hollandalilar ingilizler delleniyorlat ve her turlu engellemeleri yapmalarina rağmen havalimani inşati son surat devam ediyor..almanlar olmamasi ivin çok uğraştilar çunku frankfurt ve munih havalimanlari merkez olmaktan çikacak..çevre çevre dediler durdular peki almanyada çevre yok mudur frankurt havalimani ettafindaki yerlrşim yerleri ne kadar olumsuz etkilenmiş durumda haberiniz var midir ama devam..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazma ~ 7 yıl önce
Camarothy sen bir daha yorum yazma ne olur. Dünyadan haberin yok. Daha Frankfurt'u bile yazamamışsın bir de çıkıp çevre konularına değiniyorsun. Bilmediğin konuda yazı yazma ne olur. Komik oluyorsun. Türkçe konusunu zaten biri yazmış.
b330 cpt ~ 7 yıl önce
açılış eylül veya ekim 2019

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PBB ~ 7 yıl önce
camsiz hareketli yolcu kopruleri olmadi...yakismadi bence..reklam alirsin yanina tamam.Modern havalimanlari camli kopru kullaniyordur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 cpt ~ 7 yıl önce
Zaten açılış kasım 2018 e ertelenmiş bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memuristan ~ 7 yıl önce
Fotoğrafları da göreydik iyiydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
irlandalılara ~ 7 yıl önce
3. havalimanını kötülemek isteyenlerin yeni bahanesi açılış süresi galiba :) İllaki bir kulp takmadan rahat etmeyecekler :) Bu havalimanı 3 etap tan oluşuyor. Kimse 10 ayda tamamlanarak 200 milyon yolcuya hizmet vermesini beklemiyor. Detaylarını bilmiyorum ancak bu hızda giderse 2018 de ilk etap biterek hizmete girebilir pekala. O zamanda çamur atacak başka bir şey bulacağınıza eminim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Irish ~ 7 yıl önce
Madem detaylarını bilmiyorsun neden yorum yazıyorsun ?
10 ay ~ 7 yıl önce
%48 10 ayda bitecek mi yani.. lutfen artik aciklayin 2019 mart ayinda acacaginizi.. birinci pist te cokme var mi en onemlisi o aciklansin.. zemin berbat zaten kimse sizi suclayamaz ama biraz durustluk lutfen sadece IGA degil ilgili tum kurum kuruluslara lafim!!! Sifirdan havalimani yapiyodunuz gokdelen dikmiyorsunuz! Ayrica servis saglayicilar kargocular teknik hangarlar ofisler thy genel mudurlugu akaryakit depolari ve sistemleri va vs vs yer teslimi tamam mi onaylandi mi insaata onlarda basladilar mi ??? Cook isiniz var cook Allah yardimciniz olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selam ~ 7 yıl önce
İnstagramdan @igaspotter hesabını takip edebilirsiniz
Derviş Sabreden ~ 7 yıl önce
Kontrat'ta 2018 ekim ayı yazıyor, 10 ay bir yakıştırma,ciddiyetten uzak.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000