08 Mayıs 2021, Cumartesi 16:54:08

AK Parti'li vekilden Zafer Havalimanı çıkışı

Yolcu garantisiyle 2012 yılında Kütahya’da yapılan Zafer Havalimanı'nda, pandemi nedeniyle uçuşlar durma noktasına geldi. AKP Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, devletin kârda olduğunu öne sürdü.
  • Keşke afyondaki askeri havalimanının bir bölümü sivillere açıksaydı.sadece emirdaglı gurbetçiler. 1 senede bu parayı çıkarırdı ordan. Adamlar eskişehirde havalimanı yokken ünüversitenin bahcesine ucak indirtiyor. Yeminle. Git gör.çatır çatır atatürk havalimanı gibi işliyor. Sen durma beyenme. Git ve gör derim
  • Bu çaptaki birisinin milletvekili olması ne acı.Bu arada milletvekili sayısı çok fazla.En fazla ikiyüz kişi olmalı.Altıyüz kişinin danışmanı,sekreteri,şoförü,binlerce meclis çalışanı,trilyonluk telefon faturaları.Özetle maliyetleri aşırı fazla
  • Kafasi iyi değil sanırım. Dünya pandemi den uçmuyor. Uçuşlar yasak. Buda kar dan bahsediyor. Uçmuş belli
  • Bu proje neden saçma biliyor musun? Çünkü Afyon-Kütahya çevre havalimanlarına çok yakın. Karayoluyla, Bursa 1 saat, Ankara 2 saat, İstanbul 3 saat, İzmir 3 saat, Antalya 4 saat. Bursa hariç hepsi dış hat seferleri olan hub limanlar. Yani yurt dışına ve uzak yurt içine gitmek için zaten bu havalimanlarını kullanmak zorundasın. Bu şehirlere karayoluyla gidebiliyorsan, Afyon Kütahya'dan kalkan uçak, ki ; sadece İstanbul'a gidiyor, ne işine yarar? Sence ülkedeki sivil havacılık otoriteleri geri zekalı mı? Bu projeye neden evet dediler?Yoksa onları adam yerine koyup sormadılar mı? Bu işin fizibilitesini kim yaptı?
  • Senin yorumunun da mv ninkinden pek farkı yok. 100 Kişi uçacak diye havalimanı yapmışsınız 3 kişi uçmuş. Madem vatandaş istemiş, neden uçmamış? Sebebini ben söyleyeyim. Vatandaş istemedi böyle mantıksız bir projeyi, yandaş müteahit istedi.
  • Fazla pudra şekerinden...
  • 2044 yılına kadar ne ihaleyi verenler iktidarda kalır ne de alanlar o kadar yaşar. Kısaca birilerine peşkeş çekildi ve yedi sülalelerine kaynak sağlandı. Olay bu kadar basit.
  • Türkiye'de kaza yapıyorsunuz,jandarma geliyor;KOLPAÇİNO oTOyol şirketi geliyor; KOLPAÇİNO ÇEKİCİ geliyor;KOLPAÇİNO T.C vatandaşı şunu bilemez,bunu bilemez diyorlar.... İyi de kardeşim ÜLKEDE YAŞAMAYALIM....!!!! TÜRKİYE eğer HUKUK öncelikli bir devlet olsaydı,bu SORU HIRSIZLIĞI olaylarından sonra,son 30 yılın tüm üniversite sınavları tekrarlanırdı.... BU HIRSIZLIKTIR...Ama TÜRKİYE'de hapse koymazzz... TÜRKİYE 7senedir USD bazında küçülüyor...İyi de NEDEN...!!!
  • Ölmek için ruhun bedeni terk etmesi gibi bir duruma benziyor. Bu olayda da ruh duruyor beden duruyor, malesef beyin vücudu terk ediyor. Kendilerini Türk Doktorlarına emanet ediyorum...
  • Olayin aritmetik yontemiyle boyle komik aciklanmasi Kemal Sunal fimlerine konu olurdu herhalde. Yada Cem Yilmazin dedigi gibi: Saka, saka, joke, joke! :)

Yolcu garantisiyle 2012 yılında Kütahya’da yapılan Zafer Havalimanı'nda, pandemi nedeniyle uçuşlar durma noktasına geldi. AKP Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, devletin kârda olduğunu öne sürdü.

Tıpkı otoyollardaki araç geçiş garantisi gibi Kütahya Zafer Havalimanı’nda da yolcu garantisi verildi. Ancak garanti edilen yolcu sayısı ile havalimanını kullanan yolcu sayısı arasındaki fark yüzde 97’leri buluyor. Dolayısıyla devletin kasasından her yıl milyonlarca euro gidiyor.

Bu duruma rağmen, AKP'li Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, devletin kar ettiğini öne sürdü.

ÖDENEN GARANTİLER YATIRIM TUTARINI AŞMAK ÜZERE

AKP döneminde İbrahim Çeçen'e ait İC İçtaş'a ihale edilen Kütahya'daki Zafer Havalimanı, yaklaşık 50 milyon euro yatırımla 2012 yılında açıldı.

Şirkete verilen yolcu geçiş garantisinde yüzde 98'lik sapma olurken buna karşın şu ana kadar şirkete 45,8 milyon euro ödeme yapıldı.

Havalimanını 22 yıl daha işletecek şirket, yatırım maliyetini önümüzdeki yıl çıkarmış olacak.

FARK YÜZDE 97

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile konuyu gündeme taşımıştı.

“Kara delik gibi para yutan havalimanı ihalesi AKP Hükümeti için hezimet, şirket için zafer oldu” ifadelerini kullanan Sertel, “Havalimanını işleten şirkete 2012-2020 yılları arasında 8 milyon 915 bin 411 yolcu garantisi verilmişti. Fakat, geride kalan sekiz yılda havalimanını sadece 318 bin 935 yolcu kullandı. Tıpkı otoyollarında araç geçiş garantisi gibi Zafer Havalimanı’nda da yolcu garantisi verildi. Ancak garanti edilen yolcu sayısı ile binen yolcu sayısı arasındaki fark yüzde 97’leri buluyor. Dolayısıyla devletin kasasından her yıl milyonlarca euro gidiyor. Pandemi nedeniyle uçuşların durma noktasına geldiği 2020 yılında şirkete ödemeler aksatılmadı. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri tarafından İC İçtaş’a 6 milyon 738 bin Euro ödeme yapıldı. Hükümet için hezimet, yapan şirket için zafer niteliğindeki bu havalimanına verilen yolcu garantisi nedeniyle bugüne kadar 45 milyon 891 bin 152 euro ödendi. Yüzde 98’lik sapma oranı göz önüne alındığında, devlet kasasından İG İçtaş firmasına 2044 yılına kadar yapılacak ödeme 208 milyon 131 bin 332 euroyu bulacak” şeklinde konuşmuştu.

DEVLETİN KÂR ETTİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ

AKP Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, dün akşam Afyonkarahisar'da Kocatepe TV'de programa katıldı.

Zafer Havalimanı’nın zamanın şartlarında mecbur kalınarak ortak olarak yapılan bir havalimanı olduğunu ifade ederek, “Bu konuyu muhalefet milletvekilleri ısıtıp ısıtıp meclise getiriyor. Zafer Havalimanı'na yılda şu kadar garanti ödemesi yapıyorsunuz deniliyor. Öncelikle şu bilinmeli; Burası 18 ayda faaliyete alınan bir yer. Devletin hantal yapısına bakarsak bu tip bir yatırım eskiden 3-4 yılda anca yapılırdı. Burası 32 ayda planlanmış ama 18 ayda faaliyete alınmış bir yer. 2044 yılına kadar burası ilgili firmaya verilmiş. Burada emsal bir havalimanına bakmak gerekiyor. Burada bu havalimanını devlet işletseydi ne kadar masraf edilecekti, buna bakmak gerekiyor. Emsal havalimanı olarak Adıyaman Havalimanı'na bakabiliriz. Adıyaman Havalimanı 4 Milyon 900 bin Euro yıllık masrafı var. İşletme masrafı, giderler masrafı, çalışanların masrafları var. Şimdi bu masrafı Zafer Havalimanı'nda firma karşılıyor, biz ona garanti ödemesini yapıyoruz. Bu şartlar altında 2044 yılına kadar devletin kasasından 4 milyon 900 bin Euro'yu sayarsak o yıla kadar devletin ödediği garanti ödemeyi de sayarsak açık ve net olarak devlet buradan 50 küsur milyon Euro kâr ediyor. Hem hizmeti erken açtı. Hem de burada kâr ediyor. Bunu burada söylememiz gerekiyor. Muhalefet bunu yanlış anlatıyor. Hesaplar ortada açık. Burası hizmete açık durumda. Burayı devlet işletseydi ne kadar masrafı olacaktı bunu görmemiz lazım” ifadelerini kullandı. (Sözcü)

AK Parti'li vekilden Zafer Havalimanı çıkışı

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Tatar ~ 2 yıl önce
Keşke afyondaki askeri havalimanının bir bölümü sivillere açıksaydı.sadece emirdaglı gurbetçiler. 1 senede bu parayı çıkarırdı ordan. Adamlar eskişehirde havalimanı yokken ünüversitenin bahcesine ucak indirtiyor. Yeminle. Git gör.çatır çatır atatürk havalimanı gibi işliyor. Sen durma beyenme. Git ve gör derim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 3 yıl önce
Bu çaptaki birisinin milletvekili olması ne acı.Bu arada milletvekili sayısı çok fazla.En fazla ikiyüz kişi olmalı.Altıyüz kişinin danışmanı,sekreteri,şoförü,binlerce meclis çalışanı,trilyonluk telefon faturaları.Özetle maliyetleri aşırı fazla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafası ~ 3 yıl önce
Kafasi iyi değil sanırım. Dünya pandemi den uçmuyor. Uçuşlar yasak. Buda kar dan bahsediyor. Uçmuş belli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
manere2 ~ 3 yıl önce
Bu proje neden saçma biliyor musun? Çünkü Afyon-Kütahya çevre havalimanlarına çok yakın. Karayoluyla, Bursa 1 saat, Ankara 2 saat, İstanbul 3 saat, İzmir 3 saat, Antalya 4 saat. Bursa hariç hepsi dış hat seferleri olan hub limanlar. Yani yurt dışına ve uzak yurt içine gitmek için zaten bu havalimanlarını kullanmak zorundasın. Bu şehirlere karayoluyla gidebiliyorsan, Afyon Kütahya'dan kalkan uçak, ki ; sadece İstanbul'a gidiyor, ne işine yarar? Sence ülkedeki sivil havacılık otoriteleri geri zekalı mı? Bu projeye neden evet dediler?Yoksa onları adam yerine koyup sormadılar mı? Bu işin fizibilitesini kim yaptı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
manere cvp ~ 3 yıl önce
Senin yorumunun da mv ninkinden pek farkı yok. 100 Kişi uçacak diye havalimanı yapmışsınız 3 kişi uçmuş. Madem vatandaş istemiş, neden uçmamış? Sebebini ben söyleyeyim. Vatandaş istemedi böyle mantıksız bir projeyi, yandaş müteahit istedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunların hepsi ~ 3 yıl önce
Fazla pudra şekerinden...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komesli ~ 3 yıl önce
2044 yılına kadar ne ihaleyi verenler iktidarda kalır ne de alanlar o kadar yaşar. Kısaca birilerine peşkeş çekildi ve yedi sülalelerine kaynak sağlandı. Olay bu kadar basit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komisyonu unutma ~ 3 yıl önce
Komisyon -Vakiflara bagis seklinde
havacı ~ 3 yıl önce
Türkiye'de kaza yapıyorsunuz,jandarma geliyor;KOLPAÇİNO oTOyol şirketi geliyor; KOLPAÇİNO ÇEKİCİ geliyor;KOLPAÇİNO T.C vatandaşı şunu bilemez,bunu bilemez diyorlar.... İyi de kardeşim ÜLKEDE YAŞAMAYALIM....!!!! TÜRKİYE eğer HUKUK öncelikli bir devlet olsaydı,bu SORU HIRSIZLIĞI olaylarından sonra,son 30 yılın tüm üniversite sınavları tekrarlanırdı.... BU HIRSIZLIKTIR...Ama TÜRKİYE'de hapse koymazzz... TÜRKİYE 7senedir USD bazında küçülüyor...İyi de NEDEN...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük Geçmiş Olsun... ~ 3 yıl önce
Ölmek için ruhun bedeni terk etmesi gibi bir duruma benziyor. Bu olayda da ruh duruyor beden duruyor, malesef beyin vücudu terk ediyor. Kendilerini Türk Doktorlarına emanet ediyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heh heh ~ 3 yıl önce
Rahmetlide Turk doktoru demisti, basit sitma tespitini bile yapamadilar, dunyada yasaklanmaya baslanilan civayla iyi ettmeye kalktilar, ruhu sad olsun
? ~ 3 yıl önce
Olayin aritmetik yontemiyle boyle komik aciklanmasi Kemal Sunal fimlerine konu olurdu herhalde. Yada Cem Yilmazin dedigi gibi: Saka, saka, joke, joke! :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000