24 Eylül 2014, Çarşamba 10:46:33

AIRSHOW'DA YAŞ SINIRI TEPKİ ÇEKTİ

tatürk Havalimanı’nda yarın kapılarını açacak İstanbul Air Show’a yaş sınırı getirilmesi tepki çekti. Yaş sınırı getirilmesinin sebebi neydi?
  • Çok saçma bir sınır,12 yaşındayım,Uçakçıyım hevesle fuarı beklerken bir baktım 16 yaşından küçükler giremiyor.Bu saçma kural yüzünden 747-8'i kaçırdım.Ve A350 de kaçıcak istanbula hiç gelmeyen uçakları kaçırıyorum.LÜTFEN BU SAÇMA KURAL KALKSIN.Havacılığı merak eden çocuklara engel oluyorsunuz.Sadece 12 yaşındakileri değil tüm çocukların...
  • Haftaiçi airshow mu olur yaa
  • katılım nasıl oluyor ? ücretlimi ? ücretliyse ne kadar ? halk günü dışındada halkın katılımı olabilir mi ?
  • Bu fuar Turkiye demi oluyor?havacilik uzerine galiba,tarihleri ne zaman?bilen varsa lutfen yazabilirmi,memleketten ziyaretciler gelcek gider bakariz ucaklara,savas jetide varmi acaba?
  • Bu ne rezillik, neden bu yaş sınırlaması getirildi!!!! Ben ilk uçuş dersimi C 150 de 15 yaşındayken almıştım!!!! Genclerin havacılığa olan merakının icine ettiniz sayın organizatör bozuntuları. Genclerin umutlarını kırmayalım, gelecek onların. Capt. Plt. Önder
  • Yurtdisindaki cocuklarin hal ve tavirlariyla ulkemizdeki bir cocugun, aile terbiyesi nedeniyle, hal ve tavirlarini karsilastirin, sirketlerin neden istemedigi sorusunun cevabini alirsiniz. Maalesef cocuklarimizin buyuk bolumu etrafa zarar vermemesi ve simarmamasi gerektigini ne evde ne okulda ogrenmeden yetisiyor.
  • Kayıt yaptırmıştım , bu karar sonrası gitmeyecem
  • Kardeşim neyi tartışıyorsunuz. Firma sahipleri çocukları almayın işimizi zorlaştırıyor demişler. Organizator mecbur uyacak bu isteğe. Yok çocuk kokpit görmek istiyormuş, yok falanca şenlikte giriliyormuş yok biri reklamda çocuk oynatmışmış... Almıyor adam zorla mı girecen. Burnunun dibinde halka açık hezarfen havaalanı var. Al çocuğunu git gezdir. Kimse neden geldin demiyor. Sık bi 50 avro 15 dakika da uçursunlar evladını havacılığa da bi katkınız olsun,çocukta sevinsin.
  • Hezarfen de bir etkinlik var mı acaba?
  • airbus ve boeing uçaklarını el kadar veletleri eğlendirmek için göndermiyo gönderiş amacı uçaklarda kullanılan sistemleri göstermek aynı zamanda havacılığın gelişmesini sağlamak halk çocuklarıyla birlikte hafta sonu eğlencesi arıyo eğlence arayan havacılık müzesine gitsin

İstanbul’da bu yıl 25-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Air Show’da ilk kez yaş kısıtlaması uygulanacak. Daha önceki yıllarda kısıtlama olmaksızın her yaştan ziyaretçinin katılabildiği fuarda iki kademeli yaş sınırı getirildi.

Fuarın profesyonellere açık olacağı ilk üç günde 16 yaşından küçüklerin fuara katılmaları engellendi. Halk günü olarak belirlenen Pazar günü ise yaş sınırı 4 yaş geri çekildi ve 12 yaşından büyüklerin fuara katılabilmesine olanak verildi.

İstanbul Air Show organizatörlerinin bu uygulaması birçok kesimden tepki çekti. Sadece profesyonellerin değil havacılık meraklılarının da takip edeceği fuara yaş sınırı getirilmesine anlam veremeyenler, “ Havacılık aşkı çok küçük yaşlarda başlar. Küçük yaştaki çocukların fuara katılmaları engellenerek havacılıktan uzakta tutulmaları anlamsız bir karar” şeklinde değerlendirmede bulundu ve fuar yönetiminden yaş kriterini değiştirmelerini istediler.

Öte yandan ilk kez bu yıl yaş kısıtlaması getirilmesinin sebebi de ortaya çıktı. Fuara katılan firma sahiplerinin böyle bir istekte bulunduğu kaydedilirken fuar sırasında küçük yaşta çocukların katılımcıların işlerini zorlaştırdıkları gerekçesiyle fuar yönetiminden yaş sınırı getirilmesi talebinde bulundukları belirtildi.

Önceki yıllarda fuara katılan bazı uçakların içinde küçük çaplı hasarların yaşanmasının da bu kararda etkili olmuş olabileceği kaydedildi.
 

AIRSHOW'DA YAŞ SINIRI TEPKİ ÇEKTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Çok saçma bir sınır,12 yaşındayım,Uçakçıyım hevesle fuarı beklerken bir baktım 16 yaşından küçükler giremiyor.Bu saçma kural yüzünden 747-8'i kaçırdım.Ve A350 de kaçıcak istanbula hiç gelmeyen uçakları kaçırıyorum.LÜTFEN BU SAÇMA KURAL KALKSIN.Havacılığı merak eden çocuklara engel oluyorsunuz.Sadece 12 yaşındakileri değil tüm çocukların...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Haftaiçi airshow mu olur yaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLGİ LÜTFEN ~ 10 yıl önce
katılım nasıl oluyor ? ücretlimi ? ücretliyse ne kadar ? halk günü dışındada halkın katılımı olabilir mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Bu fuar Turkiye demi oluyor?havacilik uzerine galiba,tarihleri ne zaman?bilen varsa lutfen yazabilirmi,memleketten ziyaretciler gelcek gider bakariz ucaklara,savas jetide varmi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu ne rezillik, neden bu yaş sınırlaması getirildi!!!! Ben ilk uçuş dersimi C 150 de 15 yaşındayken almıştım!!!! Genclerin havacılığa olan merakının icine ettiniz sayın organizatör bozuntuları. Genclerin umutlarını kırmayalım, gelecek onların. Capt. Plt. Önder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayna ~ 10 yıl önce
Yurtdisindaki cocuklarin hal ve tavirlariyla ulkemizdeki bir cocugun, aile terbiyesi nedeniyle, hal ve tavirlarini karsilastirin, sirketlerin neden istemedigi sorusunun cevabini alirsiniz. Maalesef cocuklarimizin buyuk bolumu etrafa zarar vermemesi ve simarmamasi gerektigini ne evde ne okulda ogrenmeden yetisiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış ~ 10 yıl önce
Kayıt yaptırmıştım , bu karar sonrası gitmeyecem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
assssss ~ 10 yıl önce
çok da fifi
Fuar ~ 10 yıl önce
Kardeşim neyi tartışıyorsunuz. Firma sahipleri çocukları almayın işimizi zorlaştırıyor demişler. Organizator mecbur uyacak bu isteğe. Yok çocuk kokpit görmek istiyormuş, yok falanca şenlikte giriliyormuş yok biri reklamda çocuk oynatmışmış... Almıyor adam zorla mı girecen. Burnunun dibinde halka açık hezarfen havaalanı var. Al çocuğunu git gezdir. Kimse neden geldin demiyor. Sık bi 50 avro 15 dakika da uçursunlar evladını havacılığa da bi katkınız olsun,çocukta sevinsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CANSU ~ 10 yıl önce
Hezarfen de bir etkinlik var mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hoca ~ 10 yıl önce
airbus ve boeing uçaklarını el kadar veletleri eğlendirmek için göndermiyo gönderiş amacı uçaklarda kullanılan sistemleri göstermek aynı zamanda havacılığın gelişmesini sağlamak halk çocuklarıyla birlikte hafta sonu eğlencesi arıyo eğlence arayan havacılık müzesine gitsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lfrs ~ 10 yıl önce
Hocam again bay yesin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000