13 Şubat 2019, Çarşamba 16:04:58

AirportHaber yazdı TC-JLR yeniden havalandı

Türk Hava Yolları ile Arnavutluk Ekonomi ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kamu şirketi Albcontrol ortaklığında kurulan Air Albania filosunda yer alan TC-JLR kuyruk tescilli uçak uzun bir aradan sonra yeniden Tiran'a gönderildi.
  • İşini bilir Allah'ın izniyle her yerde olacagiz
  • Bu rota doğru ise, neden tek ülkeye üst geçiş ücreti ödeyerek Yunanistan üzerinden değil de, Bulgaristan Makedonya olmak üzere 2 ülkeye üst geçiş ücreti ödenerek gidilen bir rotadan gidiliyor? Batıya doğru tüm uçuşlarımız uluslarası FIR hattı üzerinden Gökçeada'nın biraz kuzeyinden olur ( diye biliyorum, amatörüz sonuçta ). Bilgisi olan arkadaş fikrini yazabilir mi? Özellikle F/O'lar

Türk Hava Yolları ile Arnavutluk Ekonomi ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kamu şirketi Albcontrol ortaklığında kurulan Air Albania filosunda yer alan  TC-JLR kuyruk tescilli uçak uzun bir aradan sonra yeniden Tiran'a gönderildi.

AirportHaber'in geçtiğimiz hafta "THY-Air Albania ortaklığı bitiyor mu?" başlığıyla yayınladığı haber sonrasında Air Albania ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Arnavutluk’un milli havayolu olan Albanian Airlines’in 2011’de iflas etmesinden sonra ülkeye yeni bir milli havayolu kazandırma projesi kapsamında yola çıkılan ancak bir türlü istenilen seviyeye gelinemediği için sürüncemede kalan havayolu projesi THY yönetimi tarafından tepki görmüştü. Türk Hava Yolları kanadı Air Albania filosunda uçmak üzere tahsis ettiği TC-JLR kuyruk tescilli uçağını 17 Aralık 2018 tarihinde İstanbul'a getirmişti. 

Atatürk Havalimanı'nda 58 gün boyunca bekletilen uçak, taraflar arasındaki sorunların minimize edilmesi sonrasında dün akşam saatlerinde İstanbul'dan havalanarak Tiran'a hareket etti.

TK6883 sefer sayısıyla Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapan uçak yerel saatle 17:00 sularında Tiran Uluslararası Havalimanı'na teker koydu.

©AirportHaber.com ÖZEL

AirportHaber yazdı TC-JLR yeniden havalandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Tk ~ 5 yıl önce
İşini bilir Allah'ın izniyle her yerde olacagiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mikdat ~ 5 yıl önce
Bu rota doğru ise, neden tek ülkeye üst geçiş ücreti ödeyerek Yunanistan üzerinden değil de, Bulgaristan Makedonya olmak üzere 2 ülkeye üst geçiş ücreti ödenerek gidilen bir rotadan gidiliyor? Batıya doğru tüm uçuşlarımız uluslarası FIR hattı üzerinden Gökçeada'nın biraz kuzeyinden olur ( diye biliyorum, amatörüz sonuçta ). Bilgisi olan arkadaş fikrini yazabilir mi? Özellikle F/O'lar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mikdat ~ 5 yıl önce
sevgili mikdat f/o'ların bu konuyla ilgisi: 0 bir dispeçe danış. gerçi onlar da bilmiyor. bilgisayar ne derse o.
Fo ~ 5 yıl önce
planlamayı Fo yapmıyor bilgin olsun. Hava durumu, rota üzerindeki ülkelerin ücret politikası, yakıt tüketimi ve daha bir sürü parametreden oluşan bir elektronik sistem yapıyor ve o şekilde plan ortaya çıkıyor..
Evet ~ 5 yıl önce
İste o bilgisayara sistem demis meslektasim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000