30 Ekim 2018, Salı 16:38:19

AirportHaber TC-KIM hakkında uyarmıştı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde düşen TC-KIM kuyruk tescilli uçakla ilgili AirportHaber, bu ayın başında yaptığı haberle yetkileri uyarmıştı. Kaza, göz göre göre geldi...
  • Macaristan gibi yerler ucuz diye tercih edilmiyor gittim gordum 1 saat uculup 5 saat yazildigi icin tercih ediliyor zaten ondan ucuz ayrica burdada fiyat olarak ekonomik hemde kaliteli ucaklarla egitim veren okullar var ben 52bin euro fiyat aldim dediginiz diger okullarin 65 70bin cekmesi tamamen isim olduk biz millet ne istesek verir mantiginda ogrenciyi sağma pesindeler.
  • Enteresan yorumlar . Bu kaza pilotaj mı teknik yetersiz uçak mı . Pilotaj ise Gökhanı topa tutalım. sonra gps siz gitmiş tebrik edelim. sonra Mahmut Serkan a rahmet okuyalım Denize yazık diyelim . Eh be arkadaşlar bu memlekette siyaseten uçurulan uçakları bu pilotlar nereye kadar kurtarsın. Son olsun başka canlar yanmasın
  • Daha ne kadar idare edeceksiniz..? Sizlere bildirilen raporları ne zaman ve nasıl kaale alacaksınız? Kazalar ve kayıplar da sizi vazife yapmaya yönlendirmiyor. EASA bile sizi Sivil Havacılığın Otoritesi yapamadı. Ağa pozisyonunda havacılık yönetiyorsunuz. Ne olacak havacılık konusundaki geleceğimiz. İşimizden ve aşımızdan emin olamadan diken üzerinde yaşıyoruz. Bırakın patronculuğu, siyasi baskıları, EASA dayatmalarını... Havacı gibi düşünün artık. TC-Kim ile uçan o disiplinsiz çocuk kaçtı gitti. CRM sorunları yaşayan, kokpitte bomba gibi uçak nice pilotlar ile ilgili raporlar gözardı ediliyor, uçuş okulları darphaneye döndü, eğitim hak getire... Siz halen en büyük havaalanı bizde diye def çalıp oyun oynayın. Bu bizim gelişmişliğimizi göstermiyor. Bunu bilen bilir. Türk Havacılığının başı sağ olsun.
  • tebrikler size !!!!!!!
  • TC-KIM yaz boyunca Alacati uzerinde cok tehlikeli ve emniyetsizce uctu. Alacati uzerinde ucan bu pilot kimdi bilmiyorum ama kaza geliyorum diyordu adeta. Biz izledikce tedirgin oluyorduk. Hatta Alacati’da arabanin tavanina carpmisti. 150M ucagiyla sacma sapan hareketler yaparken iyi ki kafamiza dusmediler yazin.
  • Ölenlere Allah dan rahmet yakınlarına sabır ihsan eylesin Rabbim Havacılık camiasının başı sağolsun
  • Allah rahmet eylesin.yakınlarına başsağlığı diliyorum.ucus okulları ve shgmyi suclayan arkadaslara bir kac sozuö var. uc kurus ucuz olsun kafasıyla bagıra bagıra ben yetersizim diyen ucakla sizi zorla mı ucurdular?ehliyet kursu gibi yaklaştığınız ama havacılığın ciddiyetini hala anlayamadığınız olay maalesef budur.parasını vererek pilot olamazsınız.bu işin ucuzu yok.adam gibi eğitim adam gibi bakım yapılan okullara ve uçaklara gidin.pilot olmak bu kadar basit degil.su olay hepinize ders olsun.
  • Arabanın tavanına çarpan pilotun olduğu bir filoda kan akması normaldir. Havacılık "artizlerin" değil, profesyonellerin yapması gereken bir iştir. Allah rahmet etsin. Hem teknik, hem eğitim, hem kontrolden sorumlu olanlar şapkayı önüne koyup bir düşünsünler, değer miydi diye.
  • Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun. Bu saatten sonra ne dense boş. Öğrencimiz arkadaşımız di Deniz yazık oldu. Biz güzel haberlerini beklediğimiz günlerde bunu duymak bizleri çok üzdü ah be.
  • Uçuş okulundayken shgm’ye teknik yetersizliklerle ve arızalarla dolu uçaklarla uçmak zorunda kaldığımızı defalarca yazdık. Kimse de gelip denetlemedi. Yapılan denetlemeler de göstermelik. Yiyelim içelim gezelim ayarında. Bu kaçıncı kaza. Sonunda ciğerimiz yandı. Pırlanta gibi arkadaşım, gencecik yaşında aramızdan ayrıldı. Uçuş okulundayken bakımsız arızalı uçaklarla korkarak uçuyorduk halen eski tas eski hamam. Macaristan burdan da beter. Shgm hadi denetleme yapmıyorsun neden ihbarları değerlendirmiyorsun. Bu olayın suçlusu bence shgm’dir.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde düşen TC-KIM kuyruk tescilli uçakla ilgili AirportHaber, bu ayın başında yaptığı haberle yetkileri uyarmıştı. Kaza, göz göre göre geldi...

Son dönemde yaşadığı kazalarla sık sık gündeme gelen TC-KIM tescilli uçak bugün yaşanan elim bir kaza sonucu kırıma uğradı. antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen kaza sonucu uçakta bulunan iki kişi hayatını kaybetti.

Düşen uçakla ilgili AirportHaber, 1 Ekim 2018 tarihinde "TC-KIM ile yasalara aykırı uçuş mu yapılıyor?" başlıklı haberle yetkililere çağrıda bulunmuştu.

Uçağın işletmecisi konumundaki Yıldız Air’in, internet sitesi üzerinden ticari uçuş yapması da tepki çekmişti. SHY6-B’ye göre genel havacılık uçaklarının ticari uçuş yapması yasak iken uzun süredir Yıldız Air’in İzmir bölgesinde uçmasına göz yumulduğu iddia edilmişti.

Söz konusu uçak, 2017 yılında, Çorlu-İzmir arasında uçuş yaptığı sırada motordaki güç kaybı nedeniyle tarlaya mecburi iniş gerçekleştirmişti. 

Yine aynı uçak yaz aylarında İzmir Alaçatı'da habercileri taşıyan otomobile alçak uçuş sırasında çarpmıştı. Olayda otomobilin tavanı hasar görmüş şans eseri ise kimse yaralanmamıştı.

Uçak son olarak Manisa semalarında uçuş yaptığı sırada yaşanan teknik arıza nedeniyle yine tarlaya iniş yapmak zorunda kalmıştı.

AirportHaber'in o haberine ulaşmak için aşağıdaki resme tıklayın

AirportHaber TC-KIM hakkında uyarmıştı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

Ogrenci adayi ~ 5 yıl önce
Macaristan gibi yerler ucuz diye tercih edilmiyor gittim gordum 1 saat uculup 5 saat yazildigi icin tercih ediliyor zaten ondan ucuz ayrica burdada fiyat olarak ekonomik hemde kaliteli ucaklarla egitim veren okullar var ben 52bin euro fiyat aldim dediginiz diger okullarin 65 70bin cekmesi tamamen isim olduk biz millet ne istesek verir mantiginda ogrenciyi sağma pesindeler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan ~ 5 yıl önce
Yahu kardeşim hangi uçuş okulunun adamısın bilmiyorum ama yalan konuşma, Macaristan’da Fly Team, Çekya da Flight Academy de eğitim alıyorum şaka mısın nesin sen. PPL 7.000 Euro 0-ATPL 37.000 Euro ücretler. Siz alışmışsınız 60-80.000 Euro alıp adam kazıklamaya. Flight Academy Brno ya gel zaten 12 Türk öğrenci var Tumiçin bey de beni gösterirler sana biraz anlatırım.
Yüzyılın Yalanı ~ 5 yıl önce
Öğrenci adayı, sana Macaristanda kaç saat uçtuğumu,uçak logbook ve kendi logbook kayıtlarım hatta motor saati fotoğraflarıyla dakikasına kadar kanıtlarım morarırsın. Macaristan Sivil Havacılığı 1 saat uçuşa 5 saat yazan okulun canına okur. Aslında malesef bunu talep eden oradaki bizim insanımızdır. Kuralları hiçe sayan, comm. nav.kurallarını ihlal eden ve emniyeti tehlikeye atan yine malesef orada uçan Türk pilotlarıdır. ATPL sınavlarında her oturumda en az bir Türk öğrenci kopya girişimi yüzünden EASA sınav sisteminden uzaklaştırılmıştır. Bu yüzden birçok Macar okulu ve Macar sivil havacılığı Türk öğrencilerden yaka silkmiştir. Hatta Polonya Sivil Havacılığı geçen ay gerçekleşen ATPL sınavında kameralara rağmen her Türk pilotunun başına birer gözetmen görevlendirmiştir. Türkiye deki gibi soru ezberleyip sınavı geçen öğrencileri tespit edip haklarında soruşturma açmıştır bu yüzden EASA soru bankasını değiştirme yoluna gitmiştir. Sen de biliyorsun ki Türkiye de sorular değişmemektedir.
Yüzyılın Yalanı ~ 5 yıl önce
Öğrenci adayı bunları iyi oku. Avrupa ülkelerinin üzerinde EASA nın, uçuş okullarının üzerinde de devlet sivil havacılık otoritelerinin eğitim ve operasyon konusunda sıkı denetimleri bulunmaktadır. Eğitimler kaliteli düzeyde verilmektedir. Bundan faydalanmak veya faydalanmamak pilotun meselesidir. Faydalanmazsa, yeteneksizce, ingilizcesi ORTA seviyedeyse zaten başarısız olur ve okullar bu öğrencileri TEK KURUŞ PARALARINI ALMADAN refüze ederler bizzat sahidim. Bizim okullarda olduğu gibi üzerine yatmazlar, buna da bizzat defalarca şahit oldum. Zaten orada uçtukça ödersin, buradaki gibi bütün paranı peşin alıp süründürmezler. Hadi babamız zengin diyelim :Türkiye nin en sosyetik uçuş okulunu bitirmiş çok sıfır adam gördük şirketlerin önünden geçemeyen, ingilizce bilmeyen. İşini hakkıyla yapan pilot arkadaşlarımızı da tenzih ederim o ayrı. Macaristan, Polonya, Yunanistan da bu iş hakkıyla ve yüksek bir disiplin anlayışıyla yapılıyor sen rahat ol.
Alman Şevket ~ 5 yıl önce
Almanya'da da pilotluk eğitimi ortalama 40-45 bin € kadardır. Munich Flight Academy total eğitimi 40.000 € kadar ücrete veriyor. Üstelik EASA lisansı! Kalkıp da Türkiye'de tanınmayan bir JAA lisansa 60-70 bin € verene ben gülerim! İngilizcesi olmayanlar ancak Türkiye'de eğitim alır. İngilizcesi olan adam ya Avrupa ülkesinde ya da Amerika'da eğitimini alır. Bu kadar NET.
kkt ~ 5 yıl önce
Enteresan yorumlar . Bu kaza pilotaj mı teknik yetersiz uçak mı . Pilotaj ise Gökhanı topa tutalım. sonra gps siz gitmiş tebrik edelim. sonra Mahmut Serkan a rahmet okuyalım Denize yazık diyelim . Eh be arkadaşlar bu memlekette siyaseten uçurulan uçakları bu pilotlar nereye kadar kurtarsın. Son olsun başka canlar yanmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler SHGM ~ 5 yıl önce
Daha ne kadar idare edeceksiniz..? Sizlere bildirilen raporları ne zaman ve nasıl kaale alacaksınız? Kazalar ve kayıplar da sizi vazife yapmaya yönlendirmiyor. EASA bile sizi Sivil Havacılığın Otoritesi yapamadı. Ağa pozisyonunda havacılık yönetiyorsunuz. Ne olacak havacılık konusundaki geleceğimiz. İşimizden ve aşımızdan emin olamadan diken üzerinde yaşıyoruz. Bırakın patronculuğu, siyasi baskıları, EASA dayatmalarını... Havacı gibi düşünün artık. TC-Kim ile uçan o disiplinsiz çocuk kaçtı gitti. CRM sorunları yaşayan, kokpitte bomba gibi uçak nice pilotlar ile ilgili raporlar gözardı ediliyor, uçuş okulları darphaneye döndü, eğitim hak getire... Siz halen en büyük havaalanı bizde diye def çalıp oyun oynayın. Bu bizim gelişmişliğimizi göstermiyor. Bunu bilen bilir. Türk Havacılığının başı sağ olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shgm ~ 5 yıl önce
tebrikler size !!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
can ~ 5 yıl önce
TC-KIM yaz boyunca Alacati uzerinde cok tehlikeli ve emniyetsizce uctu. Alacati uzerinde ucan bu pilot kimdi bilmiyorum ama kaza geliyorum diyordu adeta. Biz izledikce tedirgin oluyorduk. Hatta Alacati’da arabanin tavanina carpmisti. 150M ucagiyla sacma sapan hareketler yaparken iyi ki kafamiza dusmediler yazin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy Kaptan Pilot Mustafa TOPAL ~ 5 yıl önce
Ölenlere Allah dan rahmet yakınlarına sabır ihsan eylesin Rabbim Havacılık camiasının başı sağolsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Captain ~ 5 yıl önce
Allah rahmet eylesin.yakınlarına başsağlığı diliyorum.ucus okulları ve shgmyi suclayan arkadaslara bir kac sozuö var. uc kurus ucuz olsun kafasıyla bagıra bagıra ben yetersizim diyen ucakla sizi zorla mı ucurdular?ehliyet kursu gibi yaklaştığınız ama havacılığın ciddiyetini hala anlayamadığınız olay maalesef budur.parasını vererek pilot olamazsınız.bu işin ucuzu yok.adam gibi eğitim adam gibi bakım yapılan okullara ve uçaklara gidin.pilot olmak bu kadar basit degil.su olay hepinize ders olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 5 yıl önce
Arabanın tavanına çarpan pilotun olduğu bir filoda kan akması normaldir. Havacılık "artizlerin" değil, profesyonellerin yapması gereken bir iştir. Allah rahmet etsin. Hem teknik, hem eğitim, hem kontrolden sorumlu olanlar şapkayı önüne koyup bir düşünsünler, değer miydi diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Benli ~ 5 yıl önce
Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun. Bu saatten sonra ne dense boş. Öğrencimiz arkadaşımız di Deniz yazık oldu. Biz güzel haberlerini beklediğimiz günlerde bunu duymak bizleri çok üzdü ah be.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 5 yıl önce
Uçuş okulundayken shgm’ye teknik yetersizliklerle ve arızalarla dolu uçaklarla uçmak zorunda kaldığımızı defalarca yazdık. Kimse de gelip denetlemedi. Yapılan denetlemeler de göstermelik. Yiyelim içelim gezelim ayarında. Bu kaçıncı kaza. Sonunda ciğerimiz yandı. Pırlanta gibi arkadaşım, gencecik yaşında aramızdan ayrıldı. Uçuş okulundayken bakımsız arızalı uçaklarla korkarak uçuyorduk halen eski tas eski hamam. Macaristan burdan da beter. Shgm hadi denetleme yapmıyorsun neden ihbarları değerlendirmiyorsun. Bu olayın suçlusu bence shgm’dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Co Pilot ~ 5 yıl önce
Aşkolsun, böyle şeyler söylemeyin. Olayın fıtratında var. Duanızı yapıp, kokpite kurulun. Kadere yazılmışsa elden ne gelir? Kabullenin.
Student Pilot ~ 5 yıl önce
Hangi uçuş okuluydu arızalı uçakla uçtuğunuz ?
rumuz ~ 5 yıl önce
hocam macaristanın nesi beter acaba gelip gördünüzde mi konuşuyorsunuz? multifly isimli okul berbat evet ama diğer bütün okullara kefil olurum

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000