10 Ekim 2018, Çarşamba 12:58:17

AirportHaber duyurdu, HAVASEN doğruladı

Türk Hava Yolları'nda çalışan kokpit ve kabin ekiplerinin üye olduğu HAVASEN, geçtiğimiz gün AirportHaber tarafından duyurulan "Mahkemeden Türk Hava Yolları'na şok!" haberini bugün yapılan bir açıklamayla doğruladı.
  • Siz yoneticilerin thy markamizi milyonlarca lira zarar ettirmesine devlet buyukleri musade etmemeli. Bu insanlari goz gore gore haksiz yere isinden ettiniz eyyy yoneticiler geceleri uyuyabiliyor musunuz ?
  • Thy ve Hava iş şu anda sandukaya sıkıştı, mevlam neyler se iyi eyler.
  • Lütfen kazanılan tazminatlar THY de bu kararda imzası olanlara rucu ettirilsin.
  • Yolun sonu görüldü hava şişt.
  • Şirket tarihinde ikinci sendikal tazminat kararı.15 kişiye toplamda kaç trilyon ödeyecek yazıktır...yöneticiler bu pervasızlığın cezasını ne zaman ödeyecek??
  • Kokpite zam yapimasi icin ugrasan kabine zerre faydasi olmayan sendikaya asla gecmiyecegiz burda sacma sapan yorum yazanlar eziktir . Kabin personeli en az kokpit personeli kadar egitimlidir akici turkce konusamayan kokpit personlei varken 3 dil bilen kabin personeli var tamam is dolayisuyla elbete fazla almalilar buna kimse birsey zaten diyemez ama zam yuzdelerimiz ayri hesaplanmamaliydi madem o kadar guclusunuz kokpit olarak deseydiniz ya kabinede zam yapilmasi sartini kosuyoruz diye . Gercekci olsun herkes kabin kabini dusnur kokpitde kokpiti artik bosa korler sagirlar birbrini agirlari oynamayalim ayrica sizler zerre mucadele verip birsey kazanmadiniz bos bos kinustunuz anca ucakta kafayi kullanan cesur adamlar hakli olarak gitti iyi sartlarda yasamak icin baska sirketlere ve sirket mecbur zam yapti . kalanlar kuru sıkı atanlar oldu . Kalkip biz basardik demeyin hava sen veya hava is ikinizde aynisiniz. bossunuz bos
  • Doğrunun en güzel özelliği er ya da geç ortaya çıkmasıdır, Hava-iş denen sözde sendika sesini çıkaramayan sözde uçuş işletme, koltuk sevdalısı sözde kabin hizmetleri başkanlığı ve de kötü yöneticiler el ele bu haksız hukuksuz karara imza atmışlardır, herşeyin Allah’ın adaletine bırakılmayacağı günler de gelecek inşallah ve bu zulmün ortakları yaptıklarının cezasını bulacaklar. Şahsen, korkmadan adalet ve hak peşinde koşan bu arkadaşlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum, bu süreçte Hava-sen mücadelesini yalnız bırakan herkesi de sevgiyle kınıyorum, Allah akıl fikir versin durmak yok nonstop uçmaya devam.
  • Sız bukadar haksızlığa imza atıp nasıl toplumun içine çıkabiliyorsunuz.
  • Siz 15 yılda 12000 kişiyi atın 11500 kişi işe iade kazansın ve sözde onurunuzla orada yönetici olarak oturmaya devam edin.
  • Bu çok önemli karar.insanlar henüz sonuçlarının nereye kadar gideceğini anlamış değiller.

Türk Hava Yolları'nda çalışan kokpit ve kabin ekiplerinin üye olduğu HAVASEN, geçtiğimiz gün AirportHaber tarafından duyurulan "Mahkemeden Türk Hava Yolları'na şok!" haberini bugün yapılan bir açıklamayla doğruladı.

HAVA-SEN resmi internet sitesi üzerinden yapılan yazılı açıklamada, toplam 11 kişinin işe iade davalarının sonuçlandığı belirtildi. 

"İşten atılan Hava-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de içinde olduğu onbir arkadaşımızın sendikal gerekçelerle işten atıldığı yargı kararıyla tescillenmiş oldu" denilen yazıda, Türk Hava Yolları A.O. Yönetimi'nin "Anayasa ve çalışma yasasında yer alan sendikal örgütlenme özgürlüğüne karşı tutum aldığı ve bu nedenle hak ihlali yaptığı onaylanmış oldu" ifadeleri kullanıldı.

İŞTE HAVASEN TARAFINDAN YAYINLANAN O AÇIKLAMA:

"Değerli Sivil Havacılık Çalışanları;

Sendikamız HAVASEN’in kuruluş sürecinden başlayarak önümüze konan engeller, hukuksuz uygulamalar ve yapılan haksızlıklar karşısında mücadelemiz sonuç alarak devam ediyor.

HAVASEN sürecinde önderlik ettikleri için işten atılan onbir arkadaşımızın 8 Ekim 2018 tarihinde Bakırköy İş Mahkemesi’nde görülen davası karara bağlandı.

Mahkeme, işe iade ve sendikal tazminat ödenmesine kararı verdi.

Bu kapsamda işten atılan Hava-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de içinde olduğu onbir arkadaşımızın sendikal gerekçelerle işten atıldığı yargı kararıyla tescillenmiş oldu.

Yaklaşık altı aydır süren yargılama sonucunda THY A.O. Yönetimi’nin, anayasa ve çalışma yasasında yer alan sendikal örgütlenme özgürlüğüne karşı tutum aldığı ve bu nedenle hak ihlali yaptığı onaylanmış oldu.

Artık söz bitmiş, yargı kararını vermiş ve THY A.O.’nunhukuksuzluğu tescillenmiştir.

Arkadaşlarımız, insanca çalışma koşulları, uçuş emniyeti, kendilerini temsil eden bir sendika ve Türkiye’nin gurur duyduğu bir Türk Hava Yolları istedikleri için işten atıldılar.

Anayasanın kendilerine tanıdığı yasal ve meşru haklarını kullandılar. Demokrasiye inandılar. Emeği kutsal bildiler. Kendilerini temsil edecek yeni bir sendika kurma hakkını kullandılar. Onların olmadığı yerde haklarında çıkarılan “hain”, “bölücü” gibi dedikodulara karşı kan tükürüp, “kızılcık şerbeti içtik” dediler.

Bugün adalet yerini bulmuştur. Haklılıkları mahkemece onaylanmış ve kamuoyu vicdanındaki derin sızı kısmen giderilmiştir.

Bundan sonra yapılacak tek şey, mahkemenin kararına uyarak bu arkadaşlarımızın THY A.O. Yönetimi tarafından eski görevlerine tüm haklarıyla iade edilmeleri ve göreve başlatılmalarıdır.

Büyük proje ve gelişmelere imza atacak olan milli şirketimiz Türk Hava Yolları, kimsenin kişisel hırs ve beklentilerini tatmin edeceği bir yer değildir.

Özellikle uçuş personeline bu kadar ihtiyaç duyulduğu bir dönemde, haklılıkları mahkemece onaylanmış arkadaşlarımızın bir an önce işlerine dönmeleri kamuoyunun da beklentisidir.

THY A.O. Yönetimi, bozulan iş barışını tekrar tesis etmek, çalışanlarla arasındaki olumsuz mesafeyi kapatmak için bu fırsatı doğru kullanmalıdır.

Önümüzde toplu iş sözleşmesi (TİS) , Yeni Havalimanı süreci ve yeni yapılanma bizleri beklemektedir. HAVASEN bu süreçlerin hepsinde çalışanlardan yana sorumluluğunu yerine getirecektir.

Biz yargı kararı ile hatadan dönülen bu aşamada birlik ve adalet anlayışı içerisinde işimize sarılmak istiyoruz. Hava-Sen Yönetimi bu konuda atılacak her türlü olumlu adım ve öneriyi değerlendirmeye ve elini taşın altına koymaya hazırdır.

Saygılarımızla.

Hava-Sen Yönetim Kurulu"

AirportHaber duyurdu, HAVASEN doğruladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Liyakat ~ 6 yıl önce
Siz yoneticilerin thy markamizi milyonlarca lira zarar ettirmesine devlet buyukleri musade etmemeli. Bu insanlari goz gore gore haksiz yere isinden ettiniz eyyy yoneticiler geceleri uyuyabiliyor musunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 6 yıl önce
Thy ve Hava iş şu anda sandukaya sıkıştı, mevlam neyler se iyi eyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tazminat ~ 6 yıl önce
Lütfen kazanılan tazminatlar THY de bu kararda imzası olanlara rucu ettirilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaiş ~ 6 yıl önce
Yolun sonu görüldü hava şişt.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikal tazminat ~ 6 yıl önce
Şirket tarihinde ikinci sendikal tazminat kararı.15 kişiye toplamda kaç trilyon ödeyecek yazıktır...yöneticiler bu pervasızlığın cezasını ne zaman ödeyecek??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 6 yıl önce
Kokpite zam yapimasi icin ugrasan kabine zerre faydasi olmayan sendikaya asla gecmiyecegiz burda sacma sapan yorum yazanlar eziktir . Kabin personeli en az kokpit personeli kadar egitimlidir akici turkce konusamayan kokpit personlei varken 3 dil bilen kabin personeli var tamam is dolayisuyla elbete fazla almalilar buna kimse birsey zaten diyemez ama zam yuzdelerimiz ayri hesaplanmamaliydi madem o kadar guclusunuz kokpit olarak deseydiniz ya kabinede zam yapilmasi sartini kosuyoruz diye . Gercekci olsun herkes kabin kabini dusnur kokpitde kokpiti artik bosa korler sagirlar birbrini agirlari oynamayalim ayrica sizler zerre mucadele verip birsey kazanmadiniz bos bos kinustunuz anca ucakta kafayi kullanan cesur adamlar hakli olarak gitti iyi sartlarda yasamak icin baska sirketlere ve sirket mecbur zam yapti . kalanlar kuru sıkı atanlar oldu . Kalkip biz basardik demeyin hava sen veya hava is ikinizde aynisiniz. bossunuz bos

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insan ~ 6 yıl önce
Doğrunun en güzel özelliği er ya da geç ortaya çıkmasıdır, Hava-iş denen sözde sendika sesini çıkaramayan sözde uçuş işletme, koltuk sevdalısı sözde kabin hizmetleri başkanlığı ve de kötü yöneticiler el ele bu haksız hukuksuz karara imza atmışlardır, herşeyin Allah’ın adaletine bırakılmayacağı günler de gelecek inşallah ve bu zulmün ortakları yaptıklarının cezasını bulacaklar. Şahsen, korkmadan adalet ve hak peşinde koşan bu arkadaşlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum, bu süreçte Hava-sen mücadelesini yalnız bırakan herkesi de sevgiyle kınıyorum, Allah akıl fikir versin durmak yok nonstop uçmaya devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak Ha ~ 6 yıl önce
Sız bukadar haksızlığa imza atıp nasıl toplumun içine çıkabiliyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haha ~ 6 yıl önce
Bu kural onurlu insanlar için geçerli.
Te Ha Ye ~ 6 yıl önce
Bu mahkeme kararı THY nin yöneticilerinin yüzüne vurulmuş bir tokattır.
Utanç ~ 6 yıl önce
Siz 15 yılda 12000 kişiyi atın 11500 kişi işe iade kazansın ve sözde onurunuzla orada yönetici olarak oturmaya devam edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat ~ 6 yıl önce
Bu çok önemli karar.insanlar henüz sonuçlarının nereye kadar gideceğini anlamış değiller.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000