26 Şubat 2014, Çarşamba 15:18:41

AIRBUS'TAN TÜRKİYE'YE 'A400M' TEPKİSİ

Airbus Başkanı Tom Enders, Türkiye'ye sert çıktı. Başkan Tom Enders, Türkiye'nin Airbus A400M'lerin teslimatı ile ilgili ileri sürdüğü şartların kabul edilemez olduğunu söyledi.
  • Captain, benim yorumlarımıda android uygulaması olarak görüyor olabilirmisin?
  • a400m'ler tsk için askeri modernizasyonun bir parçasıdır,tsk devamlı kendini sürekli yenilemek zorundadır.bütün sınırlar kaynayan kazan gibi.dünayadaki savunma amaçlı teknolojik gelişmeye kayıtsız kalamaz.güney kore ve israil ordusu gibi..
  • Turkler ve turk olanlar aleyhine yapilan her yorumdan fazlasiyla uzuluyorum, yapani kiniyorum
  • Birisi airbus firmasina musteri memnuniyetini hatirlatmali... ne demis alexis fernando gonzales chikita gomez alfanzo::musteri her zaman haklidir....:))
  • iphone uygulaması bu sitedeki her habere bilgin olsun olmasın atlıyorsun...Bu konuya ne kadar hakimsin...Ne biliyorsun... her konuya defalarca yorum yapıyorsun..herkese laf yetiştiriyorsun..sen kadrolu yorumcusumusunn bu sitenin...Airbus haklı THY yan çiziyor... klasik extra birşeyler koparma taktiği...dünya devi haline gelmeye başlayan THY'ye bu hareketler yakışmıyor...Tüm dünyada bu haber konuşuluyor sektörde...Yazık..
  • dağ dağa küsmüş dağın haberi yok
  • Almıyoz la... ne yapıcan? Artist e bak..
  • Almiyoz la zorla mi?
  • Simdi sakin ol ve elindeki ucagi yavasca yere birak.
  • Eğer uçak teslim şartlarına uymuyorsa alınmaması mantıklı. Şartnameler boşuna yazılmıyor. Airbus neden teslim alınmadığını açıklamamış konu teknik bir problemden veya performans eksikliğinden mi kaynaklanıyor ?

Airbus Başkanı Tom Enders, Türkiye'ye sert çıktı. Başkan Tom Enders, Türkiye'nin Airbus A400M'lerin teslimatı ile ilgili ileri sürdüğü şartların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Türkiye'yi anlaşmada yer alan takvime uymamakla suçlayan Enders, "Umarım görüşmeler çabuk ve olumlu sonuçlanır, durum çok vahim, şayet bir sonuca varılmaz ise bu anlaşmazlık tüm sanayiyi etkiler" dedi.

Airbus Başkanı Tom Enders, Hürriyet'te yer alan habere göre; Fransa'nın Toulouse kentinde düzenlediği basın toplantısında, Sevilla'da yapımına devam edilen askeri operasyon bölgesine indirme kabiliyetine sahip Airbus A400M'lerden birinin geçtiğimiz yılın son ayından beri Türkiye'ye teslimat için bekletildiğini vurguladı. Türkiye'nin bu teslimatı neden geciktirdiğini anlamadığını ve bu belirsizliğin diğer anlaşmalı ülkeleri de yakından etkilediğini iddia eden Tom Enders, bazı ülkelerin bu sorunun aşılabilmesi için devreye girdiğini belirtti.

Airbus'dan yapılan açıklamaya göre 2014 yılı içinde ikisi Türkiye, beş tanesi Fransa, iki tanesi İngiltere ve bir tanesi de Almanya olmak üzere 10 Airbus A400M nakliyat uçağının teslimatı programlandı. Türkiye'nin bu uçaklardan toplam 10 tane sipariş verdiği duyuruldu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde verilen bir soru önergesi üzerine yaptığı açıklamada, Koca Yusuf adıyla bilinen ve havalandığında tam teçhizatıyla bir bölük (116 asker) askeri operasyon bölgesine indirme kabiliyetine sahip Airbus A400M'lerin tesliminin ertelendiğini açıklamış ve teslimin gecikmesinden dolayı ana yüklenici firma olan Airbus'a geçmişte olduğu gibi yaptırımların uygulanacağını vurgulamıştı.

AIRBUS'TAN TÜRKİYE'YE 'A400M' TEPKİSİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Captain, benim yorumlarımıda android uygulaması olarak görüyor olabilirmisin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
a400m'ler tsk için askeri modernizasyonun bir parçasıdır,tsk devamlı kendini sürekli yenilemek zorundadır.bütün sınırlar kaynayan kazan gibi.dünayadaki savunma amaçlı teknolojik gelişmeye kayıtsız kalamaz.güney kore ve israil ordusu gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 10 yıl önce
Turkler ve turk olanlar aleyhine yapilan her yorumdan fazlasiyla uzuluyorum, yapani kiniyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Birisi airbus firmasina musteri memnuniyetini hatirlatmali... ne demis alexis fernando gonzales chikita gomez alfanzo::musteri her zaman haklidir....:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAPTAIN ~ 10 yıl önce
iphone uygulaması bu sitedeki her habere bilgin olsun olmasın atlıyorsun...Bu konuya ne kadar hakimsin...Ne biliyorsun... her konuya defalarca yorum yapıyorsun..herkese laf yetiştiriyorsun..sen kadrolu yorumcusumusunn bu sitenin...Airbus haklı THY yan çiziyor... klasik extra birşeyler koparma taktiği...dünya devi haline gelmeye başlayan THY'ye bu hareketler yakışmıyor...Tüm dünyada bu haber konuşuluyor sektörde...Yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TSK ~ 10 yıl önce
Thy ile ne alakası var konunun silahlı kuvvetlerin envanterine girecek!
çuvallama ~ 10 yıl önce
diye buna denir herhalde, sen gemi kaptanısın herhalde. TSK nın alacağı A400 askeri nakliye uçağı ile THY nin ne alakası var dallamovski???
anlayamazsınız... ~ 10 yıl önce
dağ dağa küsmüş dağın haberi yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
artist ~ 10 yıl önce
Almıyoz la... ne yapıcan? Artist e bak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Almiyoz la zorla mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Simdi sakin ol ve elindeki ucagi yavasca yere birak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 10 yıl önce
Eğer uçak teslim şartlarına uymuyorsa alınmaması mantıklı. Şartnameler boşuna yazılmıyor. Airbus neden teslim alınmadığını açıklamamış konu teknik bir problemden veya performans eksikliğinden mi kaynaklanıyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000