19 Şubat 2013, Salı 12:16:52

AIRBUS'TAN SİMÜLASYON ORTAKLIĞI

3DEXPERIENCE şirketi, 3D tasarım ve Ürün Yaşamdöngüsü Yönetimi (PLM) çözümlerinde dünya lideri Dassault Systèmes, 3DEXPERIENCE platformunun gerçekçi simülasyon uygulamalarının (SIMULIA) kullanımını genişletmek için Airbus ile bir ortaklık oluşturduklarını duyurdu.

Bu gelişme, A350-900 ile başlayarak gelecek kuşak uçakların yapısal analizi ve sanal testlerini hızlandıracak.

Mühendisler büyük simülasyon modelleri yaratabilecek

Airbus’ın ADVANS programı (Kırılganlık ve Doğrusal Olmayan Sistem için Hızlandırılmış Geliştirme), yenilikçi simülasyon yöntemlerinden oluşuyor. Bu yöntemlerde, SIMULIA Abaqus'un gelişmiş, doğrusal olmayan dinamik analiz yetenekleri, uçak yapılarının sağlamlığını ve performansını yüksek güvenilirlik düzeylerinde tahmin etmek amacıyla kullanılıyor. Tasarımın erken aşamalarında ve maliyeti yüksek fiziksel testler yapmadan önce yapılan analiz, daha hızlı ve daha ucuz olarak daha kaliteli tasarım yapılabilmesini sağlıyor.

Airbus tasarımcıları ve mühendisleri, CATIA uygulamasında tasarladıkları uçak modellerinden yararlanarak çok büyük simülasyon modelleri yaratabilecek. Ayrıca yüksek performanslı bilgi işlem kümeleri kullanarak, SIMULIA Abaqus ile bir gecede geniş çaplı, doğrusal olmayan simülasyonlar gerçekleştirebilecekler.

Dassault Systèmes'in Endüstri ve Pazarlamadan Sorumlu İdari Başkan Yardımcısı Monica Menghini, “Bu proje ile geniş çaplı uçak tasarımlarını kısa sürede onaylamak için yüksek performanslı bilgi işlemin ve fizik temelli simülasyon uygulamalarımızın sınırlarını zorluyoruz” dedi ve şunları ekledi: “3DEXPERIENCE platformu, kullanıcıların, uçak tasarımlarının gerçek fiziksel performansını çok daha erkenden ve fiziksel testlere geçmeden çok önce denemelerine izin veriyor. Bu gelişme, bilinçli ve kritik tasarım ve mühendislik kararlarını daha kısa sürede alma yeteneklerini artırıyor.”
 

AIRBUS'TAN SİMÜLASYON ORTAKLIĞI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000