02 Mayıs 2009, Cumartesi 08:34:06

Airbus'ın kanadı İzmir'den...

Ege Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren Pfalz Uçak Makineleri Şirketi, ilk ihracatını Almanya’ya yapacak.
  • izmire kurban olayım. ayrıca jürgene de. yakışıklı abim benim.
  • Tebrik ederim. Bu gibi girişimler ve neticesinden elde edilen bu sonuçlar, üretimler gerçekten mutluluk verici. Airbus gibi bir firmaya böylesine önemli bir parçayı üretmek gerçekten büyük bir iş fakat. Fakat anlamadım. Bu haberin bizi tek ilgilendirdiği kısım İZMİR'de üretilecek olması mı? Firma yerli sermayeli bir firma mı ? Yöneticileri arasında Türk var mı ? Bu tip bilgilerin haberin detaylarında verilmesi gerektiğini düşünmekteyim.

İzmir’in Gaziemir İlçesi’ndeki Ege Serbest Bölgesi’nde altı yıldır faaliyet gösteren PFW (Pfalz Uçak Makinaları) Havacılık Sanayi, Airbus tipi uçaklara 10 yıl boyunca, kanatların arkasında iniş ve kalkışlarda kanat yüzeyini büyüterek kaldırma kuvvetini artıran flap üretecek. Üretimi Mart ayında başlayan ilk flap, 4 Mayıs Pazartesi günü Almanya Hamburg’a gönderilecek. İlk flapın sorunsuz üretimini 107 çalışanıyla kutlayan PFW Havacılık Sanayi Genel Müdürü Jürgen Viehrig, ekonomik kriz nedeniyle firmaların işçi çıkardığı bir ortamda flap üretimi için 18 kişiyi istihdam ettiklerini belirterek, “Flap olmadan uçak kalkamaz. Uçağın güvenliği açısından çok hassas bir ürün. Meslek lisesi çıkışlı 18 yeni eleman aldık ve 6 ay süreyle Bremen’de eğitime gönderdik” dedi.

YILLIK ÜRETİM RAKAMLARI

Dünyada 7 fabrikası bulunan PFW Havacılık Sanayi, İzmir’deki fabrika için 4 milyon dolar yatırım yaptı, 107 kişiyi istihdam etti. Firma üretime, uçaklara yakıt tankı ile başladı. Yılda 100 yakıt tankı, 400 basınç duvarı, basınç zemini, 400 RAT taşıyıcı ve 100 bin adet boru üretti.

YENİ ÜRÜNLER 

Genel Müdürü Jürgen Viehrig, “Uçakların kanatlarının üzerinde iniş ve kalkışında açılıp, kapanan küçük kanatçıklar bulunuyor. Flap olmadan uçak kalkamaz. Uçağın güvenliği açısından çok hassas bir ürün. Fabrikaya 10 ton ağırlığında üretim makinaları yerleştirdik, bunun için zemin güçlendirmesi yaptık. Karmaşık ve zor bir ürünü sorunsuz ürettik” dedi.  Viehrig, ekonomik krizden hafif etkilendiklerini belirterek, “Bu yıl yüzde 5-10 oranında, gelecek yıl da yüzde 15 oranında üretimde küçülme yaşayacağız” dedi. Her biri 4.5 metre uzunluğunda 130 kilogram ağırlığında alüminyumdan olan flap, firmaya 10 yılda 10 milyon dolar ciro yaptıracak.

Hürriyet

Airbus'ın kanadı İzmir'den...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
izmire kurban olayım. ayrıca jürgene de. yakışıklı abim benim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tebrik ederim. Bu gibi girişimler ve neticesinden elde edilen bu sonuçlar, üretimler gerçekten mutluluk verici. Airbus gibi bir firmaya böylesine önemli bir parçayı üretmek gerçekten büyük bir iş fakat. Fakat anlamadım. Bu haberin bizi tek ilgilendirdiği kısım İZMİR'de üretilecek olması mı? Firma yerli sermayeli bir firma mı ? Yöneticileri arasında Türk var mı ? Bu tip bilgilerin haberin detaylarında verilmesi gerektiğini düşünmekteyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000