10 Ocak 2022, Pazartesi 16:32:42

Airbus'a 36 helikopterlik sipariş

İspanya Savunma ve İçişleri Bakanlıkları 36 adet Airbus H135 helikopteri siparişi verdi.
  • Ortadoğu ve balkanların en büyük uçak mühendisi temel ve saz heyetinin güya yerli ve milli olarak yaptığı ama yurtdışına satamadıkları helikopterlerden niye almadınız?
  • Bizim Gökbey helikopterini niye terci etmedin İspanya

İspanya Savunma ve İçişleri Bakanlıkları 36 adet Airbus H135 helikopteri siparişi verdi. Bu anlaşma, İspanyol hükümeti tarafından sektörü desteklemek için etkinleştirilen teşvik planını çerçevesinde gerçekleşti. Savunma Bakanlığı’nın teslim alacağı 18 adet helicopter Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanılacak, İçişleri Bakanlığı’nın teslim alacağı 18 adet helikopter ise Emniyet Genel Müdürlüğü ve Guardia Civil tarafından kullanılacak. Teslimatlar önümüzdeki yıl başlayacak.

Halihazırda 16 H135 helikopterinden oluşan bir filoya sahip olan İspanyol ordusunun teslim alacağı helikopterlerle İspanyol Hava Kuvvetleri ilk H135'ine ve İspanyol Donanması da ilk Airbus Helikopterini teslim almış olacak. Ordu tarafından bir süre önce alınan H135'lerde olduğu gibi, hava ve deniz kuvvetleri için yeni helikopterler, şu anda ileri pilot eğitimi için kullanılan eski helikopter modellerinin yerini alacak. Üç silahlı kuvvet arasında eğitim filolarının standardizasyonu sinerji yaratırken, yeni ve daha verimli eğitim ve destek faaliyetlerinin uygulanmasına da yol açacak.

DGAM'den Amiral Santiago González, "NH90 ile birlikte, H135, Helikopter Ana Planımız tarafından öngörüldüğü üzere, uyumlaştırma, eğitim ve bakımda sinerji arayışının bir örneği olarak İspanyol Silahlı Kuvvetleri’nin tüm kollarında bulunacak. İçişleri ve Savunma Bakanlıkları arasındaki bu işbirliği, İspanyol Hükümeti tarafından programların modernleşmesinde önemli bir aşamadır.” dedi.

İçişleri Bakanlığı şu anda Ulusal Polis, Guardia Civil ve Tráfico ile birlikte çalışan 31 adet H135 helikopterden oluşan bir filoya sahip. Yeni helikopterler, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Guardia Civil'in gözetleme ve kurtarma faaliyetleri gibi çok geniş görevlerde kullandığı BO105 helikopterlerinin yerini alacak.

Airbus Helicopters CEO'su Bruno Even " Dünyadaki en büyük H135 kullanıcılarından biri ve kilit ortağımız İspanya ile tarihindeki en büyük H135 anlaşmasını imzalamaktan gurur duyuyoruz. Bu modelin yeni kullanıcıları olarak İspanyol Donanması ve İspanyol Hava Kuvvetleri'ne hoş geldiniz demek istiyorum. H135'in performansı, çok yönlülüğü ve uçuşa hazır olması İspanyol operatörler tarafından özellikle takdir görüyor." dedi.

Airbus'a 36 helikopterlik sipariş

Yorumlar

eyy ispanyaaa ~ 2 yıl önce
Ortadoğu ve balkanların en büyük uçak mühendisi temel ve saz heyetinin güya yerli ve milli olarak yaptığı ama yurtdışına satamadıkları helikopterlerden niye almadınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yılmaz ~ 2 yıl önce
Bizim Gökbey helikopterini niye terci etmedin İspanya

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000