28 Şubat 2010, Pazar 15:35:57

AIRBUS VE BOEING KARŞI KARŞIYA

Amerikan Hava Kuvvetleri'nin ihtiyacı 35 Milyar Amerikan Dolarlık ve 179 Adet tanker uçağı "yüzyılın ihalesi" yenilendi.
  • Airbus
  • Boeing ve Airbus arasinda cok büyük bir farklilik var mi?Siz olsaydiniz hangisini tercih ederdiniz? Ciddi olarak görüslerinizi iletirseniz cok memnun olurum..(Hep merak ediyorum da...)

Amerikan Savunma Bakanlığı'ndan 24 Şubat tarihinde yapılan açıklama ile yeni Tanker uçak ihalesinin detayları belli oldu.
 
2008 yılı başlarında yapılan ilk ihale Avrupa'dan EADS ve Amerikalı ortağı Northrop Grumman'da kalmıştı. Amerikan Boeing'in yaptığı itirazı dikkate alan Washington, ihaleyi iptal etmiş ve yenilenmesine karar vermişti.
 
Pentagon daha önce yapılan ihaledeki teknik talepleri bir tarafa bırakıp, bu defa fiyata odaklandı. Boeing'in ihaleye girdiği tanker uçağı EADS'ın KC 45 tipi uçağından daha küçük ve düşük kapasiteli.
 
Northrop'un ihaleden çekilme tehditini değerlendiren Savunma Bakan Yardımcısı William Lyn,  Northrop ve EADS'in ihalenin yenilenen şartlarını incelemelerini beklediklerini açıkladı.
 
2008 yılında EADS Northrop ortaklığı ile tarihte bir ilki gerçekleştirmiş ve Amerikan Askeri Ihalesinden zaferle çıkmıştı.  EADS ihaleyi tekrar kazanması halinde Amerika'da fabrika açmayı ve askeri tanker uçağı Airbus A330 MRTT/KC 45'nin yanı sıra sivil kargo uçakları da imal  etmeyi planlayor.

AIRBUS VE BOEING KARŞI KARŞIYA

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Airbus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Boeing ve Airbus arasinda cok büyük bir farklilik var mi?Siz olsaydiniz hangisini tercih ederdiniz? Ciddi olarak görüslerinizi iletirseniz cok memnun olurum..(Hep merak ediyorum da...)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000