22 Haziran 2013, Cumartesi 09:32:43

AIRBUS VE BOEING 135 MİLYAR DOLARI BULDU

Aldıkları siparişlerle birbirlerine üstünlük kurmaya çalışan iki şirket arasından son dakika siparişleriyle ipi Airbus göğüsledi.
  • Türkiye'de havacılığın niye gelişmediğini merak edenler Nuri DEMİRAĞ ın hayatını okusun ve ibret alsın. Bir insana nasıl eziyet edilir vatana nasıl ihanet edilir görsün. Lütfen eziyet eden zihniyetinde kim olduğunu atlamasın.
  • Seni ucak almak ve ucurmak istediginde terorist gibi goren bir devletin varsa, havaciligi sadece biz biliriz biz yapariz diyen askerin varsa olay bitmistir. Bosa ugrasma
  • Sana sonuna kadar katılıyorum kardeşim.Hadi amerika kıta ülkesi ve yaptı.Peki 2 dünya savaşında da bizim kadar ciddi yara alan Fransa ve Almanya'nın bizden ne fazlası vardı da böylesine değerlere sahip oldular.Niye Almanya 50lilerde ekonomik yönden vurdu aştıda biz sadece gurbetçi işçi göndermekle yetindik?Ülke ekonomileri kadar miktarlar Amerikalıya ve Avrupalıya gidiyor.Bu insanlar hiç batarmı?Ayrıca bu işin sadece sivil havacılık kısmı,askeri kısmına hiç girmiyorum bile..
  • bizde boyle ucaklar icin harcanacak zaman yok ne yazikki, var ama isten anlamayan burokratlar vs argenin hemen sak diye olacagini saniyorlar, oysaki bu adamlar yillarin birikimi ile bu isleri gerceklesiriorlar. kimse anasinin karninda ogrenmez bu isi, yapailan her hata bir tecrubedir, yeterki iyi niyetle yaklasilsin.
  • içim acıyor... Bizim de böyle büyük bir şirketimiz olabilirdi.

Airbus toplamda 69 milyar dolarlık 466 uçak siparişi alırken, Boeing 66 milyar dolarlık 442 uçak siparişi aldığını açıkladı. İki dev 135 milyar dolar değerinde 908 uçak için sipariş almış oldu. 

Havacılık uzmanları bu kadar çok siparişin, üretimi sınırlı olan iki şirketi zorlanması ve müşterilerin yıllarca beklemesi anlamına geleceği yorumunu yaptı. 

Yağmurlu geçen fuara atıfta bulunan Airbus CEO’su Fabrice Bregier, “Yağmur bize çok şans getirdi” dedi. 50’ncisi yapılan Paris Air Show’ta özellikle Airbus’ın test uçuşu yeni yapılan A350 ve Boeing’in bir süredir batarya problemi yaşayan 787 Dreamliner uçakları arasındaki mücadele dikkat çekti.

İki uçak 1 trilyon dolarlık karbon kompozit gövdeli uçak pazarında hakimiyet kurmaya çalışıyor. Mücadelenin kasım ayında Dubai Air Show’da sürmesi bekleniyor.

Fuarda ayrıca, Fransız - İtalyan ATR 173 uçakla 4.1 milyar dolar, Brezilyalı Embraer de 379 uçakla 5.3 milyar dolarla en çok sipariş alan firmalar  arasında yer aldı.

AIRBUS VE BOEING 135 MİLYAR DOLARI BULDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Aviator ~ 11 yıl önce
Türkiye'de havacılığın niye gelişmediğini merak edenler Nuri DEMİRAĞ ın hayatını okusun ve ibret alsın. Bir insana nasıl eziyet edilir vatana nasıl ihanet edilir görsün. Lütfen eziyet eden zihniyetinde kim olduğunu atlamasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandas ~ 11 yıl önce
Seni ucak almak ve ucurmak istediginde terorist gibi goren bir devletin varsa, havaciligi sadece biz biliriz biz yapariz diyen askerin varsa olay bitmistir. Bosa ugrasma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 11 yıl önce
Sana sonuna kadar katılıyorum kardeşim.Hadi amerika kıta ülkesi ve yaptı.Peki 2 dünya savaşında da bizim kadar ciddi yara alan Fransa ve Almanya'nın bizden ne fazlası vardı da böylesine değerlere sahip oldular.Niye Almanya 50lilerde ekonomik yönden vurdu aştıda biz sadece gurbetçi işçi göndermekle yetindik?Ülke ekonomileri kadar miktarlar Amerikalıya ve Avrupalıya gidiyor.Bu insanlar hiç batarmı?Ayrıca bu işin sadece sivil havacılık kısmı,askeri kısmına hiç girmiyorum bile..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
bizde boyle ucaklar icin harcanacak zaman yok ne yazikki, var ama isten anlamayan burokratlar vs argenin hemen sak diye olacagini saniyorlar, oysaki bu adamlar yillarin birikimi ile bu isleri gerceklesiriorlar. kimse anasinin karninda ogrenmez bu isi, yapailan her hata bir tecrubedir, yeterki iyi niyetle yaklasilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanıyorum ~ 11 yıl önce
içim acıyor... Bizim de böyle büyük bir şirketimiz olabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelen ~ 11 yıl önce
hortumlamaktan kendimize gelememişiz ki..Gelen cebini düşünüyor..böyle gelmiş böyle devam eder

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000