05 Kasım 2016, Cumartesi 09:02:50

Airbus süreci hızlandırdı

Avrupalı uçak üreticisi Airbus uçan taksiler üreterek, araç paylaşım servisi Uber'e rakip olmak için düğmeye bastı.
  • Birader 1800'lerde de senin bugün şuraya sığmaz, buradan geçmez dediğin ticari jetler hayal ediliyordu. O gün de senin gibi öküzler 'Yok canım, nasıl olacak. Bırakın bu işleri, gerçeklerle uğraşın' deyip pistonlu arabaların peşinden gitseydi, işimiz yaştı. Senin bu sektörde olman büyük bir hatanın sonucu olmalı. Git işine bak.
  • Ucak dedigin sey kisa mesafe icin kullanilmiyor birader. Market alisverisini ne formula 1 arabasiyla getirebilirsin ne de kamyonla. Mecburen basit bir arac kullanacaksin. Ucan araba konsepti bastan asagi sacma bir konsept. Ucak dedigin sey ne evin onune park edilir ne de bisiklet gibi balkona konur. Birakin bu hayal Dunyasini da gerceklerle ugrasin. Gokyuzunde yolculuk etmenin yuk tasimanin farkli sartlari var. Meteorolojiyle ve aerodinamik ile direk alakalisin. Yagmur, camur, buzlanma senin karada giden aracinin aerodinamigini degistirdiginde bir sikinti fakat ucaklar oyle degil. Ucak isletmek her soforun harci degildir.
  • Benimde cilgin projelerim var hem gercekci hem pratik ama malesef butcem yok bu sirketler sinirsiz imkan kullaniyor , ben maasimla prototipini bile uretemem.
  • Eee biz nolcaz... Hep boyle basliyor sonra makinalar dunyayi ele geciriyor. Icine bitane pilot koyalim nolur nolmaz..

Avrupalı uçak üreticisi Airbus uçan taksiler üreterek, araç paylaşım servisi Uber'e rakip olmak için düğmeye bastı. Kısa süre sonra telefondan bir uçak çağırıp binebileceğiz.

Avrupalı dev uçak üreticisi Airbus'ın, şehir içinde inip kalkış yapabilecek pratik uçaklar tasarladığı ve bunları Uber benzeri bir servisle kiralamaya hazırlandığı ortaya çıktı.

Aslında şehir içinde uçak kiralama fikri yeni değil. Uber geçtiğimiz haftalarda yayınladığı bir raporda, dikine inip kalkabilecek otomobiller tasarladığını ve bu uçan otomobillerle şehir içi ulaşımında devrim yaratmak istediğini açıklamıştı.

Uçan otomobil artık bir fikir değil
Ancak uçan otomobil konusuna ilgi gösteren sadece Uber değil. Google'on patronu Larry Page'in kişisel olarak uçan otomobil geliştirmeye yatırım yaptığı biliniyor.

Hatta Page'in Zee.Aero isimli şirketinin geliştirdiği ilk uçan otomobilin testleri de başladı.

Şimdi de Airbus'ın benzer planlar içinde olduğu ortaya çıktı.

Şirket, "uçan otomobil" değil ama şehir içi ulaşım için küçük uçaklar tasarladığını açıkladı. Bu küçük uçaklar dikine inip kalkabilen 6 pervaneli drone'lar gibi düşünülebilir. Drone'lardan tek farkı, içinde insan taşıyabilecek olması.

Dik şekilde binaların çatılarına, parklara, helikopter pistlerine, açık alanlara inip kalkabilecek olan uçaklar, hem kendi kendine sürüş zekasına sahip olacak hem de  Airbus'ın geliştireceği Uber benzeri bir servisle büyük şehirlerde, taksi gibi kullanılacak.

Normal otomobillere göre iki kat daha hızlı olacak uçaklar, trafiğe de takılmayacağı için, şehrin bir ucundan diğerine insanları sadece birkaç dakika içinde ulaştıracak.

Airbus, minik uçakların 4 yıl içinde üretim bandında olacağını ve gerekli izinlerin alındığı şehirlerde kullanıma girebileceğini belirtiyor. (shiftdelete)

Airbus süreci hızlandırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Re: Ucak ~ 7 yıl önce
Birader 1800'lerde de senin bugün şuraya sığmaz, buradan geçmez dediğin ticari jetler hayal ediliyordu. O gün de senin gibi öküzler 'Yok canım, nasıl olacak. Bırakın bu işleri, gerçeklerle uğraşın' deyip pistonlu arabaların peşinden gitseydi, işimiz yaştı. Senin bu sektörde olman büyük bir hatanın sonucu olmalı. Git işine bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucak ~ 7 yıl önce
Ucak dedigin sey kisa mesafe icin kullanilmiyor birader. Market alisverisini ne formula 1 arabasiyla getirebilirsin ne de kamyonla. Mecburen basit bir arac kullanacaksin. Ucan araba konsepti bastan asagi sacma bir konsept. Ucak dedigin sey ne evin onune park edilir ne de bisiklet gibi balkona konur. Birakin bu hayal Dunyasini da gerceklerle ugrasin. Gokyuzunde yolculuk etmenin yuk tasimanin farkli sartlari var. Meteorolojiyle ve aerodinamik ile direk alakalisin. Yagmur, camur, buzlanma senin karada giden aracinin aerodinamigini degistirdiginde bir sikinti fakat ucaklar oyle degil. Ucak isletmek her soforun harci degildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teyyareci ~ 7 yıl önce
Mutluyum ki senin gibi geri kafalilarin sayisi dunya uzerinde cogunlugu teskil etmiyor. Olmaz diyerek kestirip atmak nedir, tamam belki senin omrun yetmeyecek, goremeyeceksin kapinin onunden ucarak seyehat ettigini ama cocuklarina, torunlarina bir sans versen??? Aksi halde hala at arabalariyla geziniyorduk.
He he ~ 7 yıl önce
Sen american ajanımısın. Sen izle bak nasıl yapıyoruz
Misafir ~ 7 yıl önce
Dediğim gibi mütahitler bir an önce çatılara HELIPAD inşasını öğrensinler. Altına da iki kat asansörlü heliparklar yapılsın. Bütün meydanlara da katlı heliparklar yapılmalı. İstikbal göklerdedir
Jo ~ 7 yıl önce
Benimde cilgin projelerim var hem gercekci hem pratik ama malesef butcem yok bu sirketler sinirsiz imkan kullaniyor , ben maasimla prototipini bile uretemem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neler mesela ~ 7 yıl önce
Detaya girmeden bir iki ornegini Yazar misiniz, merakımız giderilsin
Misafir ~ 7 yıl önce
Hey Jo ben de bi prototip tasarlıyorum. Beraber üretelim?
Pilot ~ 7 yıl önce
Eee biz nolcaz... Hep boyle basliyor sonra makinalar dunyayi ele geciriyor. Icine bitane pilot koyalim nolur nolmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000