13 Kasım 2018, Salı 09:53:38

Airbus o uçağı Türkiye'ye getirdi

Dünyanın iki büyük uçak üreticisinden biri konumundaki Airbus, yeni uçağı A220-300'ü tanıtım programı kapsamında Türkiye'ye getirdi.
  • Embraer E2 karşısında tutunamaz bu bombardier. Zaten cs100-300 olarak ülkemize 2sene önce gelmişti. İsmi airbus olsa bile piyasası artmaz
  • bizim anladığımız türkiyedeki her havaalanına inebilecek ve kalkabilecek. bir uçak...….2 km..lik pist lere dahil
  • tokat Siirt havaalanları için uygun cozum…….thy uyuma Anadolu ölsünmü……..tokat ve siirtr te yasayanlar da insan...…….
  • Thy bundan alsın da airbusçılar anadolunun yolunu tutsun :)
  • F-28'le yıllarca uçtuk. Ekonomik, ancak çok riskli idi. A220'yi keyifle kabul ederiz. Yeter ki, Tokat, Uşak, Kastamonu, Ordu, Sinop vb alanlara uygun çözüm olsun.
  • Binlerce uçak üretmiş, onlarca yıllık tecrübeye sahip 2 firma yeni bir uçağın geliştirimine 6 milyar dolar harcıyor. Vay canına...
  • Turk hava yolcusu ATR yada Embraer yada Bombardier gibi kucuk olcekli ucaklari pek sevmedi. Belki bu Airbus 223 orta ve kucuk olcekli havalimanlarina care olur ve yolcu sever A332'yi.
  • bombardier

Dünyanın iki büyük uçak üreticisinden biri konumundaki Airbus, yeni uçağı A220-300'ü tanıtım programı kapsamında  Türkiye'ye getirdi.

Airbus'ın tanıtım uçuşları kapsamına İstanbul'a getirilen A220-300'nin Türkiye'de faaliyet gösteren havayolu şirketlerinin yöneticilerine tanıtılması bekleniyor.

Dün akşam 20:05 sularında Katmandu'dan gelerek İstanbul Atatürk Havalimanı'na teker koyan YL-CSK kuyruk uçağın, bugün bir demo uçuşu gerçekleştirmesi de planlanıyor. Air Baltic'e ait uçak tanıtım programının ardından Türkiye'den ayrılacak.

Avrupalı havacılık devi Airbus, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Kanadalı uçak üreticisi Bombardier'in C serisi üretim programına ortak olmuştu. Bu ortaklık ile birlikte projenin yönetimini elini alan firma, geliştirilmesi için şimdiye kadar 6 milyar dolar harcanan uçağın geliştirilmesi için önemli bir yatırım yaptı. Şirket aynı zamanda sahip olduğu geniş satış ağı sayesinde de uçağın satışına büyük bir katkı sağlayacak.

Airbus o uçağı Türkiye'ye getirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Keptınn ~ 5 yıl önce
Embraer E2 karşısında tutunamaz bu bombardier. Zaten cs100-300 olarak ülkemize 2sene önce gelmişti. İsmi airbus olsa bile piyasası artmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tokatlı ~ 5 yıl önce
bizim anladığımız türkiyedeki her havaalanına inebilecek ve kalkabilecek. bir uçak...….2 km..lik pist lere dahil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tokatlı ~ 5 yıl önce
tokat Siirt havaalanları için uygun cozum…….thy uyuma Anadolu ölsünmü……..tokat ve siirtr te yasayanlar da insan...…….

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy alır umarım ~ 5 yıl önce
Thy bundan alsın da airbusçılar anadolunun yolunu tutsun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CC Flight Check ~ 5 yıl önce
F-28'le yıllarca uçtuk. Ekonomik, ancak çok riskli idi. A220'yi keyifle kabul ederiz. Yeter ki, Tokat, Uşak, Kastamonu, Ordu, Sinop vb alanlara uygun çözüm olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
6 milyar!!! ~ 5 yıl önce
Binlerce uçak üretmiş, onlarca yıllık tecrübeye sahip 2 firma yeni bir uçağın geliştirimine 6 milyar dolar harcıyor. Vay canına...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 5 yıl önce
Turk hava yolcusu ATR yada Embraer yada Bombardier gibi kucuk olcekli ucaklari pek sevmedi. Belki bu Airbus 223 orta ve kucuk olcekli havalimanlarina care olur ve yolcu sever A332'yi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğan görünümlü Şahin ~ 5 yıl önce
Tamamen Kanadalı uçak üreticisi Bombardier tarafından tasarlanan uçağın üretim programının Airbus tarafından satın alınmasıyla sadece üretici firma ismi değişen tayyareler bizim ülke havayolu şirketlerine uygun profilde görünüyor
Leman ~ 5 yıl önce
A223 demek istedin sanırım şekercim
Embraer ~ 5 yıl önce
Bence Embraer'i sevmişti insanımız. 2 kişilik sıralar. Bence çok rahattı.
Embraer Ynt ~ 5 yıl önce
Borajet aktifken tek kişi olduğum zaman uçuşlarımın %50'sinde yan koltuk boş oluyodu. Hem cam kenarına hem de koridora erişimim oluyordu. Embraer o açıdan yolculara rahatlık sağlıyordu.
airbus degil ~ 5 yıl önce
bombardier

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABC ~ 5 yıl önce
Airbus.
M. ~ 5 yıl önce
Haberi okudunuz umarim. Veya sektordeki isbirliklerinden haberdarsinizdir?
Kanadalı ~ 5 yıl önce
Bombardier, Trump’ın %200 vergi koyması üzerine büyük müşterisi Delta’yı kaybetti, modeli Airbus’a satmak zorunda kaldı. Onca emek boşa gitti, Airbus hazıra kondu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000