15 Haziran 2021, Salı 14:00:48

Airbus iki ülkede yeni merkez kuruyor

Airbus, Bremen (Almanya) ve Nantes'teki (Fransa) tesislerinde Sıfır Emisyon Geliştirme Merkezleri (ZEDC) oluşturarak metalik hidrojen tanklarına yönelik çalışmalarını yoğunlaştırmaya karar verdi.
  • 3. merkezi de bizde açsanız ölür müsünüz?

Airbus, Bremen (Almanya) ve Nantes'teki (Fransa) tesislerinde Sıfır Emisyon Geliştirme Merkezleri (ZEDC) oluşturarak metalik hidrojen tanklarına yönelik çalışmalarını yoğunlaştırmaya karar verdi. ZEDC'nin amacı, ZEROe'nin gelecekteki başarılı pazar lansmanını desteklemek ve hidrojen teknolojilerinin gelişimini hızlandırmak için maliyet açısından rekabetçi kriyojenik tank üretimini gerçekleştirmek. Tank yapılarının tasarımı ve entegrasyonu, gelecekteki bir hidrojen uçağının performansı için büyük önem taşıyor.

Teknolojik çalışmalar; temel parçalar, montaj, sistem entegrasyonu ve son sıvı hidrojen (LH2) tank sisteminin kriyojenik testinden geçen tüm ürün ve endüstriyel yetenekleri kapsayacak. Her iki ZEDC de 2025 için planlanan ilk test uçuşunu gerçekleştirmek ve LH2 tankları inşa etmek üzere 2023 yılına kadar tamamen faaliyete geçecek.

Airbus’un Bremen deki tesisi  seçme nedeni, farklı kurulumu ve Savunma ve Uzay ve ArianeGroup içindeki onlarca yıllık LH2 deneyimi nedeniyle oldu.Bremen'deki ZEDC, başlangıçta sistem kurulumuna ve ayrıca tankların genel kriyojenik testine odaklanacak. Ayrıca, ZEDC, Eko-Verimli Malzemeler ve Teknolojiler Merkezi (ECOMAT) gibi daha geniş hidrojen araştırma ekosisteminden ve uzay ve havacılık faaliyetlerinden elde edilen sinerjiden faydalanacak.

Nantes deki tesisi ise,  ticari uçaklar için güvenlik açısından kritik merkez tankı da dahil olmak üzere, merkez kanat kutusuyla ilgili metalik yapısal teknolojilerdeki kapsamlı tecrübesi olması nedeniyle seçti. Nantes'teki ZEDC, geniş yelpazedeki metalik, kompozit teknolojileri ve entegrasyonu eşit şekilde yönetme becerisinin yanı sıra nasel girişleri, anten kaportaları ve orta gövdenin karmaşık iş paketlerindeki ortak tasarım faaliyetlerindeki deneyimini de beraberinde getirecek. ZEDC, IRT Jules Verne gibi yenilikçi bir yerel ekosistem tarafından desteklenen Nantes Technocentre becerilerinden ve yeteneklerinden yararlanacak.

Kuzey Almanya bölgesel ve Pays de Loire hedeflerine uygun olarak Airbus, hidrojen tahrik teknolojilerine genel geçişin yanı sıra bölgedeki ilgili yer tabanlı altyapıyı desteklemek için sektörler arası işbirliğini teşvik edecek.

Tank, özel sistem mühendisliğinin gerekli olduğu, güvenlik açısından kritik bir önem taşıyan bileşen olmakla birlikte LH2'nin sıvılaşması için -250°C'de saklanması gerektiğinden uçak yakıtından daha zordur. Artan yoğunluk için likidite gereklidir. Ticari havacılıkğın zorluğu ise bir uçak uygulamasının talep ettiği tekrarlanan termal ve basınç döngüsüne dayanabilecek bir bileşen geliştirmektir.

Ticari uçak uygulamaları için kısa vadeli LH2 tank yapılarının metalik olması beklenir, ancak karbon fiber takviyeli polimer kompozitlerle yapılan tankların yüksek performans güçleri vardır.

Airbus iki ülkede yeni merkez kuruyor

Yorumlar

Airbus ~ 3 yıl önce
3. merkezi de bizde açsanız ölür müsünüz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airbus yazana ~ 3 yıl önce
Hani kimseye ihtiyacımız yoktu,kalkınmış,şahlanmıştık, niye 3.merkezi burada açsınlar?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000