02 Şubat 2010, Salı 14:36:27

Airbus, havada AWACS'a yakıt ikmali yaptı

Airbus’ın askeri A330 Çok amaçlı tanker taşıyıcı uçağı (MRTT), Boeing’in E-3f AWACS erken uyarı uçağına yakıt ikmali yaparak, geliştirilme sürecinde bir başka kilometre taşına daha ulaştı.
  • rekabet her zaman böyle dostça olmalıdır

Airbus Askeri A330 çok işlevli Tanker taşıyıcı uçağı, AWACS’a yakıt ikmali yapıyor.

Airbus’ın askeri A330 Çok amaçlı tanker taşıyıcı uçağı (MRTT), Boeing’in E-3f AWACS erken uyarı uçağına yakıt ikmali yaparak, geliştirilme sürecinde bir başka kilometre taşına daha ulaştı. Uzun zamandır geliştirilen Askeri uçak, ilk kez bir başka büyük uçağa yakıt ikmali yaptı.

Bu çok işlevli tanker uçağı projesi için havada yakıt ikmali yapılması, hem uçuş onay yetkilileri hem de operatörler açısından olmazsa olmaz bir değer taşıyor.

İlk uçuş 3 saaat 55 dakika sürdü ve 12.1 ton yakıt transfer edildi..

İkinci uçuş ise 20.000 feet’de 250 knot hızda gerçekleştirildi. Toplam 17.5 ton yakıt ikmali yapıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Airbus Askeri Türevleri başkanı Antonio Caramazana; “ Bu program için büyük bir kilometre taşıdır. E-3 AWACS, aerodinamik karakteristiği gereğince büyük bir radom’a sahip ve bu nedenle oldukça zor bir görev gerçekleştirildi. AWACS’ın mürettebatından aldığımız bilgiye göre, yakıt ikmali sırasında hiçbir problem yaşanmamış. Geliştirdiğimiz A330’umuzla büyük gurur duyuyoruz.” Şeklinde konuştu.

Airbus, havada AWACS'a yakıt ikmali yaptı

Airbus, havada AWACS'a yakıt ikmali yaptı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
rekabet her zaman böyle dostça olmalıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000