06 Ağustos 2013, Salı 08:38:15

AIRBUS ÇORLU'YA YATIRIM YAPACAK

Çorlu’da yer alan Avrupa Serbest Bölgesi’ne dünyanın en büyük uçak üreticilerinden Airbus yatırım için geliyor. Bölgede 10 bin metrekare üzerinde yer alan Airbus’un iştiraki mekanik ve elektronik uçak parçaları üretecek.
  • Airbus bizim siyasetçinin ağzıyla iş yapıyor yani. Biraz mantık yahu
  • Sonuçta 117 uçağa kaç para veriyoruz, kaç paralık mal satıyoruz, önemli olan bir bu, bir de ne öğreniyoruz. Yalakalık yapmadan biri objektif bir yanıt verebilir mi lütfen? Bugün bir Sn Bakan biz Müslüman ülkeyiz bizden mucit çıkmaz demiş. Biz ara eleman olabilirmişiz. Utanarak ve üzülerek okudum. Ben dini doğru okuyan, şekilsel uygulamalardan çok felesefesini anlamaya çalışan, icatlar yapabilen gerçek Müslüman bir ülkede yaşamak istiyorum.
  • Bir yanlışlık olmasın 10 bim metrekare 10 dönüm yapar bu kadar arsayada ancak atölye olur benmi yanlışım
  • Hizmete Devam...
  • Ust yonetimin (politik ya da is dunyasi anlaminda) is bitirici diyaloglarina etkin bir ornek. Tesekkurler Sayin Bakanim.

Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden olan Airbus, Türkiye’de yatırım için kolları sıvadı. Airbus’ın mekanik ve elektronik parça üreten iştiraki, Şahinler Holding’in Çorlu’da sahibi olduğu Avrupa Serbest Bölgesi’nde (ASB) yatırım yapma kararı aldı. Airbus, en son THY’ye 117 uçak satmak için anlaşma yapmıştı. Nisandaki törene katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da  Airbus CEO’su Fabrice Bregier’a yatırım çağrısı yaparak “Burada uçak yapalım kardeşim. Buraya güzelce gelin, tam bir işbirliği, alışveriş değil. Türkiye’ye park edin” demişti. “Bu uçağı kaçırmayın” diyen Yıldırım’a CEO Fabrice Bregier “Ne yapabiliriz, bir bakalım” yanıtını vermişti. Aradan geçen 3 aylık süreç sonunda Airbus, Şahinler Holding’in sahibi olduğu ASB’den 10 bin metrekarelik bir arsa satın aldı. Arsa üzerine yapılacak yatırımın temelleri Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımıyla önümüzdeki aylarda atılacak. Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Airbus’la birlikte bu yıl sonuna kadar ASB’de 5 yeni firmanın yatırım yapacağını söyledi.

Beş firma temel atacak

Şahin “Airbus, mekanik ve elektronik aksam üretecek. Bunun dışında makine, alimunyum, ambalaj ve sakız şekerleme üretimi yapan 5 firma da yıl sonuna kadar temel atmış olacak. Yatırımların toplam büyüklüğü 55 bin metrekareyi bulacak” dedi. ASB’nin geçen yıl 2.3 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşarak serbest bölgeler sıralamasında 4’üncülüğe yükseldiğini dile getiren Şahin “Yılsonuna kadar ticaret hacmi 3 milyar doları bulacak” diye konuştu.

Capacity’in sahibi Uzay İnşaat, Beyazlar İnşaat ve ismi henüz açıklanmayan başka bir inşaat firması ile konsorsiyum yapan Şahinler Beylikdüzü’nde dev bir kompleksi hayata geçiriyor. 1.200 konut ve rezidansın bulunacağı projede ayrıca alışveriş caddeleri de olacak. WestSideİstanbul isimli projenin toplam yatırım maliyetinin 1 milyar TL’yi bulması bekleniyor. 1 ay içinde lansmanı yapılacak proje İstanbul’un en büyüklerinden biri olma özelliğine sahip. WestSideİstanbul projesinin içinde bulunan otel dışınsa İstanbul’da 2 otel projesi daha olduğunu dile getiren Şahin, şöyle devam etti: “Beylikdüzü’nde bunun dışında TÜYAP Fuar Merkezi yakınında Marmaray’ı gören arsa üzerine de bir otelimiz olacak. Merter’deki holding binasını da 4 yıldızlı otele çevireceğiz. Toplam 1.500 yataklı 3 otel 150 milyon dolara mal olacak.” (Star)

AIRBUS ÇORLU'YA YATIRIM YAPACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Airbus ~ 11 yıl önce
Airbus bizim siyasetçinin ağzıyla iş yapıyor yani. Biraz mantık yahu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Sonuçta 117 uçağa kaç para veriyoruz, kaç paralık mal satıyoruz, önemli olan bir bu, bir de ne öğreniyoruz. Yalakalık yapmadan biri objektif bir yanıt verebilir mi lütfen? Bugün bir Sn Bakan biz Müslüman ülkeyiz bizden mucit çıkmaz demiş. Biz ara eleman olabilirmişiz. Utanarak ve üzülerek okudum. Ben dini doğru okuyan, şekilsel uygulamalardan çok felesefesini anlamaya çalışan, icatlar yapabilen gerçek Müslüman bir ülkede yaşamak istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 11 yıl önce
Bir yanlışlık olmasın 10 bim metrekare 10 dönüm yapar bu kadar arsayada ancak atölye olur benmi yanlışım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
???? ~ 11 yıl önce
Uçak üretilecek demiyor ki. Uçak parçaları üretilecek diyor.
Durmak Yok ~ 11 yıl önce
Hizmete Devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basarilar ~ 11 yıl önce
Ust yonetimin (politik ya da is dunyasi anlaminda) is bitirici diyaloglarina etkin bir ornek. Tesekkurler Sayin Bakanim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000