18 Haziran 2019, Salı 09:51:57

Airbus A321 XLR iddialı geliyor

Dünya'nın en büyük iki uçak üreticisinden biri olan Avrupalı uçak üreticisi Airbus, yeni nesil yolcu uçağı modeli A321XLR'ı Paris'te tanıttı.
  • istanbuldan tüm hindistan bangkok'a kadar olan bölge için ideal. seyşeller gibi turistik ülkeler ucuza uçma imkanı sağlayabilir. afrikanın çoğu ancak cape town menzil dışı tüm avrupa izlanda dahil
  • izlandaya uçsa yeter amerika aktarma için hindistan için de çok uygun uçak izmir ny için yeterli menzili yok
  • Avrupa ve Afrika’nin tamami disinda Asya’da Çin’e kadar, Amerika’da Kanada ve ABD’nin kuzeydogu’sunu kapsiyor menzili. Yeni hatlar icin cok ilginc olabilir, mesela Philadelphia, Detroit ve Çin’de bir suru nokta (Shenzhen vs.)
  • Yanilmiyorsam new york, boston, toronto gibi yerlere menzili yetiyor
  • İyi hoş da, bir de yolcu açısından bakalım. 8-9 saatlik uçuşlardan bahsediyoruz. 220 kişiye, belki de 244 kişiye 2 tuvalet mi olacak, bu kadar uzun uçuşta ? 122 kişiye 1 tuvalet. 360 kişilik 777 de 45 kişiye 1 tuvalet var.
  • acaba tasarruf kompozit malzeme kullanımından mı kaynaklı boeing uçağında bu sayede yüzde 20 tasaruuf sağlanmıltı yakıttan
  • Bu uçak thy nin konum avantajını eksi yönde etkileyebilir mi acaba. Tüm afrika ya dar gövde uçaklarla uçuyoruz yıllardır. Bu uçaklar zamanında bomboş gidip geliyordu ama dar gövde uçakla uçtugumuz için ciddi bir maliyeti olmuyordu uçak boş olduğunda . Şimdi ciddi doluluk oranına ulaştık ve Afrika da isim yaptık. Ama Avrupali havayolu şirketleri bu uzun menzilli dar gövde uçaklarla afrika pazarına girmeye çalışır mı. Girerse THY ne kadar etkilenir
  • 6 7 saati aşan rotalara koymazlar umarım hiç çekülmez
  • Pegasus alır

Dünya'nın en büyük iki uçak üreticisinden biri olan Avrupalı uçak üreticisi Airbus, yeni nesil yolcu uçağı modeli A321XLR'ı Paris'te tanıttı.

Paris Airshow'da gerçekleştirilen tanıtımda, A321XLR'nin koltuk başına yakıt maliyetinin bir önceki modellere göre yüzde 30 düşük olacağı belirtildi.

2023 yılında ilk müşterisine teslim edilmesi planlanan uçağın 4,700 deniz mili (8704 km) ile benzerlerine göre eşsiz bir menzile sahip olacağı iddia edildi.

Airbus tarafından yapılan açıklamada, "Yeni menzille, havayolları daha düşük maliyetli tek koridorlu hava araçlarını, çoğunlukla daha geniş gövdeli hava araçlarının kullandığı daha uzun ve daha az tercih edilen rotalarda kullanabilecek. Böylece havayolları Hindistan'dan Avrupa'ya veya Çin'den Avustralya'ya gibi yeni rotalar açabilecek ve Avrupa ve Amerika kıtaları arasındaki direkt rotalardaki uçuşları artırabilecek." ifadeleri kullanıldı.

Airbus A321 XLR iddialı geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

A330cu ~ 5 yıl önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbuldan ~ 5 yıl önce
istanbuldan tüm hindistan bangkok'a kadar olan bölge için ideal. seyşeller gibi turistik ülkeler ucuza uçma imkanı sağlayabilir. afrikanın çoğu ancak cape town menzil dışı tüm avrupa izlanda dahil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reykjavik ~ 5 yıl önce
izlandaya uçsa yeter amerika aktarma için hindistan için de çok uygun uçak izmir ny için yeterli menzili yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Game changer ~ 5 yıl önce
Avrupa ve Afrika’nin tamami disinda Asya’da Çin’e kadar, Amerika’da Kanada ve ABD’nin kuzeydogu’sunu kapsiyor menzili. Yeni hatlar icin cok ilginc olabilir, mesela Philadelphia, Detroit ve Çin’de bir suru nokta (Shenzhen vs.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amerika ~ 5 yıl önce
Yanilmiyorsam new york, boston, toronto gibi yerlere menzili yetiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 5 yıl önce
İyi hoş da, bir de yolcu açısından bakalım. 8-9 saatlik uçuşlardan bahsediyoruz. 220 kişiye, belki de 244 kişiye 2 tuvalet mi olacak, bu kadar uzun uçuşta ? 122 kişiye 1 tuvalet. 360 kişilik 777 de 45 kişiye 1 tuvalet var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak Gövde Motorcu ~ 5 yıl önce
acaba tasarruf kompozit malzeme kullanımından mı kaynaklı boeing uçağında bu sayede yüzde 20 tasaruuf sağlanmıltı yakıttan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu uçak ~ 5 yıl önce
Bu uçak thy nin konum avantajını eksi yönde etkileyebilir mi acaba. Tüm afrika ya dar gövde uçaklarla uçuyoruz yıllardır. Bu uçaklar zamanında bomboş gidip geliyordu ama dar gövde uçakla uçtugumuz için ciddi bir maliyeti olmuyordu uçak boş olduğunda . Şimdi ciddi doluluk oranına ulaştık ve Afrika da isim yaptık. Ama Avrupali havayolu şirketleri bu uzun menzilli dar gövde uçaklarla afrika pazarına girmeye çalışır mı. Girerse THY ne kadar etkilenir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dar gövde ~ 5 yıl önce
6 7 saati aşan rotalara koymazlar umarım hiç çekülmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 5 yıl önce
Pegasus alır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000