27 Mayıs 2008, Salı 13:53:55

Airbus A320 görücüye çıkıyor!

Airbus, yakıt hücresi çalışmalarını ilk defa A320 araştırma uçağında Berlin Airshow’da (ILA) tanıtıyor.
  • adamlar bu işi biliyor. yakıt yüzünden küçülmeye giden havayolları için eğer ciddi projeyse harika olacaktır

Airbus, yakıt hücresi çalışmalarını ilk defa A320 araştırma uçağında Berlin Airshow’da (ILA) tanıtıyor. Yakıt hücreleri teknolojik açıdan en önemli ve gelecek vaat eden adımlardan bir tanesi ve Airbus yakıt hücreleri uygulamalarının; yakıt tüketimi, emisyon ve dış sesi önemli ölçüde azaltacağını düşünüyor.

Berlin’de yer almadan önce A320 Yakıt Hücresi Uygulama uçağı  bir başka yakıt hücresi testini daha başarı ile tamamladı. Fransa üzerinde özel ayrılmış hava sahasında gerçekleştirilen uçuş süresince, geliştirilmiş yakıt hücresi uçağın motor pompasına (mavi hidrolik halkaya bağlı olan parça) elektrik sağladı ve kanatçık, rudder ve diğer uçuş kontrol sistemlerini çalıştırdı. 

Dün gerçekleştirilen test uçuşu ise Airbus’ın yakıt hücrelerinin çevreye yararları ve potansiyel kullanım alanları ile ilgili devam eden çalışmalarının bir parçasıydı. Geliştirilmiş yakıt hücresi sistemi daha fazla ağırlık kaldırabilmek için daha sağlam yapıda ve daha yüksek bir performansa sahip (20 kilo wattan fazla elektrik gücü).

Airbus A320 Yakıt Hücresi uygulama uçağı, 27-29 Mayıs tarihleri arasında Berlin Airshow’da bulunacak.

Yakıt hücresi, hidrojen ve oksijende yer alan enerjiyi “soğuk” yanma yöntemi ile elektriğe dönüştüren bir aygıt.  Atık maddeler ise saf su ve ısı. Yakıt hücreleri, yanmalı motorlardan daha temiz ve daha verimli elektrik üretiyor. Buna ek olarak tali madde olan su da uçağın su ve atık sistemlerinde kullanılabiliyor, bu da ağırlığı azaltırken yakıt kullanımını ve emisyonu azaltıyor.

ILA’da sergilenen yakıt hücresi projesi Michelin, DLR ve Airbus’ın yakıt teknolojisini sivil uçaklarda geliştirmek için ortak çalışmaları sonucunda oluşturuldu. 

Airbus bir EADS şirketidir.

Airbus A320 görücüye çıkıyor!

Yorumlar

OPS... ~ 16 yıl önce
adamlar bu işi biliyor. yakıt yüzünden küçülmeye giden havayolları için eğer ciddi projeyse harika olacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000