06 Haziran 2020, Cumartesi 11:46:32

Air Malta ile sendika anlaşamadı... Pilotlar işsiz kaldı!

Air Malta ile yetkili pilot sendikası ALPA arasında yürütülen müzakerelerde, sendikanın taleplerinin “mantıksız” olduğu belirtildi. Taraflar arasında anlaşma sağlanamadı.
  • THY BİLEREK PİLOTLARA MAAŞ OLARAK BASKI UYGULUYOR.PİLOTLAR İSTİFA ETSİNDE TAZMİNAT VERMEYEYİM DİYE. TAMAM BİZ PİLOTLARA TAZMİNATIMIZI VERİN GİDELİM.ZATEN VERGİ PAZAR MESAİSİ YOL ÜCRETLERİNİ ORTADA KORONA VS YOKKEN BİLE KESEREK MAAŞLARI YÜZDE 20 GERİYE GÖTÜRDÜLER.ŞU AN THY DA BİR KAPTANIN ALDIĞI MAAŞ TÜRKİYEDEKİ BÜTÜN CHARTER ŞİRKETLERİNDEN BİLE GERİDE. DİĞER ŞİRKETLER YÜZDE 300 ARTAN VERGİYİ KENDİSİ KARŞILADI.THY İSE BİZDEN KESİYOR. DAHA NE KADAR MAAŞIMIZI DÜŞÜRECEKLERKİ DÜŞECEĞİ KADAR DÜŞMÜŞ.SUNEX DEN PEGASUSDAN AZMI MAAŞ VERECEK. MAAŞLAR DÜŞERSE BENDE PİLOT OLARAK O KADAR SORUMLULUĞUN ALTINA DÜŞÜK ÜCRETLE GİRMEM. TUTUKLANAN PİLOT OLDU.HER UÇUŞTA LİSANSIMIZI KAYBETME RİSKİ VAR. THY AYRICA MAAŞ VE HAKLAR KONUSUNDA PİLOTLARUN KAFASINI UÇUŞ EMNİYETİ AÇISINDAN RAHAT BIRAKMALI.
  • Dünyada, altına bağlı olmadan basılan karşılıksız paralar yüzünden herşeyin ve bunun yanında maaşlarında fiyatı düşürülüp bu krizden çıkılacak.. Pasılan para altına bağlanacağı için herşeyin fiyatını düşürücekler, tabi bunun yanında maaşlar da düşecek
  • İşler iyiyken bak gideriz diye tehdit edip aldığınız zamları, gidemeyeceğinizi anladıkları an geri alırla . Ne zaman bilinmez! Belki 2 ay belki 2 yıl sonra işler eskisi gibi civcivlendiğinde geei verirler zammı. Çok ağlanmayın, 2 yıl da mercedes, bmw %1 pilot indirimi yapmayıversin.
  • Bir habercilik başarısı. AİR MAL TA da 10 kişi çalışıo 5 i işten atılmış büyük kriz. Ülkenin tamamı Antalyaya bi otele sığar.
  • En az 5 10 yil ipler kozlar hersey sirketlerin elinde,istedikleri maasa ucuracaklar isteyenleri sartlarini kabul etmeyene kapi orada the door is there derler
  • Oto pilot düğmesi basıcıları sizi, uçak sistemlerini bilmezsiniz, arıza yaparsa uçurmaktan durum ortada. Ancak lagada lugada. Yürüyün gidin gidecek yer bulursanız.Aranızda birkaç akıl sahibini tanıyorum.Zaten onların sesi çıkmaz.
  • Bu da haber mi zaten 7 uçaklı bir şirket ve yıllardır ekonomik sıkıntısı var onlar bu güne kadar nasıl uçtu onu bilmiyorlar zaten
  • Arkadaşlar yazının neresinde THY yazıyor ? Air Malta’yı biz mi aldık. Zam haberleri de yapılınca algı mı oluşuyor ? Bağımsız şirketler. Kulağı tersten tutmayın. İflas haberleri de gelecek yakında. Ama THY güçlüdür az bir zahiyat ile atlatır . Bu kadar ürkek olmayın. Zerreden nem kapmayın.
  • Ver tazminatımı at çok uzatma
  • Air Malta ile THY’yi bir mi tutuyorsunuz? THY rakipleri Qatar,Emirates,Lufthansa. Bu şirketler ne yapıyor? Madem örnek alıyorsunuz Katarı örnek alın. Maaşları %25 düşürün, dolar olarak ödeyin, 5 sene zam yapmayın. İşler düzelinde geriye dönük farkları yatırın. Rakipleriniz ne yapıyorsa onu yapın böyle küşük şirketleri örnek göstermeyin.

Air Malta ile yetkili pilot sendikası ALPA arasında yürütülen müzakerelerde, sendikanın taleplerinin “mantıksız” olduğu belirtildi. Taraflar arasında anlaşma sağlanamadı.

Dün geç saatlerde yapılan açıklamada pilotların yarısının işten çıkartıldığı belirtildi. Mali krizle mücadele eden şirket yönetimi, sendika ile haftalardır müzakerelerde bulunuyordu. Ancak havayolunda görevli olan diğer personelleri temsil eden sendikalar, şirketin değişiklik taleplerini kabul ederken pilotlar sendikası ALPA bunu reddetti.

Air Malta covid-19 krizi sebebiyle uçuşlarını durdurmuş ve sektördeki diğer havayolu şirketleri gibi maliyetlerini düşürmeye çalışmıştı.

©️AirportHaber

Air Malta ile sendika anlaşamadı... Pilotlar işsiz kaldı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (66)

THY PİLOTLARIN MAAŞINA DOKUNURSA AYRILAN ÇOK OLUR ~ 4 yıl önce
THY BİLEREK PİLOTLARA MAAŞ OLARAK BASKI UYGULUYOR.PİLOTLAR İSTİFA ETSİNDE TAZMİNAT VERMEYEYİM DİYE. TAMAM BİZ PİLOTLARA TAZMİNATIMIZI VERİN GİDELİM.ZATEN VERGİ PAZAR MESAİSİ YOL ÜCRETLERİNİ ORTADA KORONA VS YOKKEN BİLE KESEREK MAAŞLARI YÜZDE 20 GERİYE GÖTÜRDÜLER.ŞU AN THY DA BİR KAPTANIN ALDIĞI MAAŞ TÜRKİYEDEKİ BÜTÜN CHARTER ŞİRKETLERİNDEN BİLE GERİDE. DİĞER ŞİRKETLER YÜZDE 300 ARTAN VERGİYİ KENDİSİ KARŞILADI.THY İSE BİZDEN KESİYOR. DAHA NE KADAR MAAŞIMIZI DÜŞÜRECEKLERKİ DÜŞECEĞİ KADAR DÜŞMÜŞ.SUNEX DEN PEGASUSDAN AZMI MAAŞ VERECEK. MAAŞLAR DÜŞERSE BENDE PİLOT OLARAK O KADAR SORUMLULUĞUN ALTINA DÜŞÜK ÜCRETLE GİRMEM. TUTUKLANAN PİLOT OLDU.HER UÇUŞTA LİSANSIMIZI KAYBETME RİSKİ VAR. THY AYRICA MAAŞ VE HAKLAR KONUSUNDA PİLOTLARUN KAFASINI UÇUŞ EMNİYETİ AÇISINDAN RAHAT BIRAKMALI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ücret ~ 4 yıl önce
Dünyada, altına bağlı olmadan basılan karşılıksız paralar yüzünden herşeyin ve bunun yanında maaşlarında fiyatı düşürülüp bu krizden çıkılacak.. Pasılan para altına bağlanacağı için herşeyin fiyatını düşürücekler, tabi bunun yanında maaşlar da düşecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamayacak bir şey yok ~ 4 yıl önce
İşler iyiyken bak gideriz diye tehdit edip aldığınız zamları, gidemeyeceğinizi anladıkları an geri alırla . Ne zaman bilinmez! Belki 2 ay belki 2 yıl sonra işler eskisi gibi civcivlendiğinde geei verirler zammı. Çok ağlanmayın, 2 yıl da mercedes, bmw %1 pilot indirimi yapmayıversin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air MAL ta ~ 4 yıl önce
Bir habercilik başarısı. AİR MAL TA da 10 kişi çalışıo 5 i işten atılmış büyük kriz. Ülkenin tamamı Antalyaya bi otele sığar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 4 yıl önce
En az 5 10 yil ipler kozlar hersey sirketlerin elinde,istedikleri maasa ucuracaklar isteyenleri sartlarini kabul etmeyene kapi orada the door is there derler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PIL-OT ~ 4 yıl önce
Oto pilot düğmesi basıcıları sizi, uçak sistemlerini bilmezsiniz, arıza yaparsa uçurmaktan durum ortada. Ancak lagada lugada. Yürüyün gidin gidecek yer bulursanız.Aranızda birkaç akıl sahibini tanıyorum.Zaten onların sesi çıkmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güldüm ~ 4 yıl önce
Bu da haber mi zaten 7 uçaklı bir şirket ve yıllardır ekonomik sıkıntısı var onlar bu güne kadar nasıl uçtu onu bilmiyorlar zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zam ~ 4 yıl önce
Arkadaşlar yazının neresinde THY yazıyor ? Air Malta’yı biz mi aldık. Zam haberleri de yapılınca algı mı oluşuyor ? Bağımsız şirketler. Kulağı tersten tutmayın. İflas haberleri de gelecek yakında. Ama THY güçlüdür az bir zahiyat ile atlatır . Bu kadar ürkek olmayın. Zerreden nem kapmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt737 ~ 4 yıl önce
Ver tazminatımı at çok uzatma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 4 yıl önce
Air Malta ile THY’yi bir mi tutuyorsunuz? THY rakipleri Qatar,Emirates,Lufthansa. Bu şirketler ne yapıyor? Madem örnek alıyorsunuz Katarı örnek alın. Maaşları %25 düşürün, dolar olarak ödeyin, 5 sene zam yapmayın. İşler düzelinde geriye dönük farkları yatırın. Rakipleriniz ne yapıyorsa onu yapın böyle küşük şirketleri örnek göstermeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000