13 Temmuz 2017, Perşembe 18:05:50

Air India'nın kararı tartışma başlattı

Hindistan havayolu şirketi Air India'nın iç uçuşlardaki sadece vejetaryen ikram yapma kararı ayrımcılık olarak yorumlandı.
  • elinle besle sev sonra öldür,ye. bunun adı nedir ?
  • olur mu canim turkiyede de bazilari domuzdan uretilen salam sosisi afiyetle yiyor nasil.muslumansak..elin yahudilerimde bile haramdir domuz ve turevleri..bizde de ozgurluk had safadadir..ayrica da devlet havayolu olan air indianin 8 milyar dolar borcu varmiş kim.ne yapsin bunu şirketi alan borcuda alacak devlette nasil çiftlik gibi takilsinlar 30-40 yil önceki turkiyedeki devlet şirketleri gibi..önune geleni işe aldilar sonra bir bakiyorsun bor odada 50 tane masa evrak imzalatmaya 50 kişinin onune gidiyorsun..aldilar maaşlari yattilar..bu milletin vergilerinde çikti o paralar...şirketler ne oldu iflas etti ne kadar para.pompalarsin ve ne kadar sence..duşunemiyorum.ki şu an devletin elinde devlete ait çok şirket yok kalmadi yoksa doldururlardi
  • Niye sorun olmuş anlamadım ki müslümanlar peynir veya sebze yemiyor mu?
  • Hayvanlara yazik yemesinler.
  • thy sadece belli gazeteleri okutuyor millete bu ayrımcılık değil?
  • Bizdeki ikram jambonlu mu :)
  • Tepki ceker tabi domuz yiyemeyenleein yolculugu berbat gecer sonra igrenc insanlar
  • yani kola icemeyecekmiyiz

Hindistan havayolu şirketi Air India'nın iç uçuşlardaki sadece vejetaryen ikram yapma kararı ayrımcılık olarak yorumlandı.

BBC'nin haberine göre devlete ait havayolu şirketi Air India, maliyetlerini düşürmek için ekonomi sınıfında uçan yolcularına sadece vejetaryen yemek servisi yapma kararı aldı.

Şirketin, ekonomik gerekçelerle aldığını belirttiği karar ülkede Müslümanlara yönelik ayrımcılık olarak yorumlanarak tepki çekti.

Air India Genel Müdürü Ashwani Lohani, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kararın israfı azaltacağını, maliyetleri düşüreceğini, hizmet kalitesini artırcağını ve de uçuşlarda servis sırasında meydana gelen karışıklıkları önleyeceğini savundu.

Kararın bu kadar tartışmaya neden olduğunu anlamadığını dile getiren Lohani, kısa süreli uçuşlarda, ikram servisinin ek bir hizmet olduğunu ve önemli bir sorun olarak addedilmediğini ileri sürdü.

Hintler, sosyal medyada Air India'nın kararını ayrımcı olduğu gerekçesiyle eleştirdi.

Ülkesinde tanınan şef ve yemek kitabı yazarı Madhu Menon, kararın siyasi olduğunu ifade etti.

Madhu, paylaştığı mesajda, "Air India'da sadece vejetaryen ikram. Bir dahakine uçuş personeli sadece Hintçe konuşur. Bir sonraki adımda da uçuş başlamadan önce Hint milli marşı okunur." ifadesine yer verdi.

Nüfusun çoğunluğunu Hinduların oluşturduğu ülkede, gıda meselesi vejeteryan Hindular ile et yiyen Müslümanlar arasında ihtilafa neden oluyor.

Birçok eyalette inek öldürmeyi hapisle cezalandıran yasalar bulunuyor. Bu tip düzenlemeler Müslüman azınlığın dini vecibesi olan kurban kesmeye de yasak getirdiğinden toplumsal bazı sıkıntılar yaşanıyor.

Ülkede son zamanlarda, Hindu inancında kutsal sayılan inekleri korumak adına, Müslümanlara yapılan saldırılar ve işlenen cinayetler artmıştı.

Ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiren ve Hindistan yönetiminin özelleştirmeyi planladığı Air India'nın 8 milyar dolar borcu bulunuyor.

Air India'nın kararı tartışma başlattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

nedir ? ~ 7 yıl önce
elinle besle sev sonra öldür,ye. bunun adı nedir ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 7 yıl önce
olur mu canim turkiyede de bazilari domuzdan uretilen salam sosisi afiyetle yiyor nasil.muslumansak..elin yahudilerimde bile haramdir domuz ve turevleri..bizde de ozgurluk had safadadir..ayrica da devlet havayolu olan air indianin 8 milyar dolar borcu varmiş kim.ne yapsin bunu şirketi alan borcuda alacak devlette nasil çiftlik gibi takilsinlar 30-40 yil önceki turkiyedeki devlet şirketleri gibi..önune geleni işe aldilar sonra bir bakiyorsun bor odada 50 tane masa evrak imzalatmaya 50 kişinin onune gidiyorsun..aldilar maaşlari yattilar..bu milletin vergilerinde çikti o paralar...şirketler ne oldu iflas etti ne kadar para.pompalarsin ve ne kadar sence..duşunemiyorum.ki şu an devletin elinde devlete ait çok şirket yok kalmadi yoksa doldururlardi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Confused ~ 7 yıl önce
Niye sorun olmuş anlamadım ki müslümanlar peynir veya sebze yemiyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Y ~ 7 yıl önce
Hayvanlara yazik yemesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gazete ~ 7 yıl önce
thy sadece belli gazeteleri okutuyor millete bu ayrımcılık değil?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Köfte ~ 7 yıl önce
Bizdeki ikram jambonlu mu :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 7 yıl önce
Tepki ceker tabi domuz yiyemeyenleein yolculugu berbat gecer sonra igrenc insanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
as ~ 7 yıl önce
yani kola icemeyecekmiyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000