08 Ekim 2016, Cumartesi 09:21:11

Air France'ta panik!

Fransa'nın etkili haftalık gazetesi Canard Enchaine, Fransız Havayolları Air France'da birbiri ardına gelen anormal olayları içeren bir istihbarat raporunu açıkladı.
  • Muhtemelen, actuateur olmuş size reaktör :)
  • Cumhuriyet gazetesinin fransadaki versiyonunu da öğrenmiş olduk böylece... yakında laiklik tehlikede diye manşet atarlarsa şaşırmam.
  • Reaktörleri bende anlayamadım. Yedek motorların olduğunu bilmek de sevindirici. :))
  • On yıllık ucak teknisyeniyim , şu kokpitten reaktörleri kontrol edemedim :) demekki teknoloji bu boyita ulasmis. AF137 CDG-MARS ucusuna hosgeldiniz , emniyetiniz icin kemerlerinizin bagli, gunesliklerinizin acik , koltuklarinizin dik...
  • Bunlar 2009 da A330 U atlantiğe çaktılar 220 kişi öldü o günden beri doğrulamadılar
  • Yukarıdaki haberde "kokpitten reaktörleri kontrol etmeyi sağlayan yedek motorlarda yapılan deneme .."okuyunca gülmekten sandalyeden düşüyordum.Airfrance de uzay mekiği mi var yoksa marsa kapsül mü gönderiyorlar.Hangi reaktör nükleer mi.

Fransa'nın etkili haftalık gazetesi Canard Enchaine, Fransız Havayolları Air France'da birbiri ardına gelen anormal olayları içeren bir istihbarat raporunu açıkladı. Uçaklara yazılan "Allahüekber" yazıları, beklenmeyen arızalar, Yemen'e kaçan çalışanlar, uçuşlarda meydana gelen garip olaylar ve cihatçı mesajların endişe verici seviyeye ulaştığı belirtildi. Yapılan soruşturma sonunda radikal islamcı akımlarla bağlantsı olduğu tespit edilen 73 çalışanın pistlere giriş kartları iptal edildi, pek çok şüpheli çalışan da pasif görevlere alındı.

Etkili haberciliği ile bilinen Fransız haftalık gazetesi Canard Enchine'nin istihbarat raporlarına dayanarak aktardıkları habere göre, Air France'a ait bir uçuşta, bir pilot anormallikleri farkederek uçmayı reddetti. İstihbarat birimleri, 40 kadar uçağa "Allahüekber" yazısı yazıldığını tespit etti. Bu yazının bulunduğu bir uçağın pilotu uçakla uçmayı reddetti.

Tuhaf teknik arızalar

Bir uçuşta, kalkıştan önce yapılan kontrol listesi testi sırasında, kokpitten reaktörleri kontrol etmeyi sağlayan yedek motorlarda yapılan deneme sırasında alarm çaldı ve anormallik bu sayede fark edildi. Motorları kontrol eden çalışanın Hristiyanlıktan Müslümanlığa geçen bir Fransız olduğu anlaşıldı. Şüpheli kişi Yemen'e kaçtı.

Yemen'e kaçan şüpheliyi tanıyan diğer iki çalışanın ise uçağa giriş çıkışı sağlayan tahliye merdivenlerini tahrif ettikleri tespit edildi ve bakım atölyesine operasyon düzenlendi. Yeterli kanıt bulunamaması nedeniyle iki çalışan pasif göreve alındı.

Yine başka bir uçuşta Charle de Gaulle Havaalanı'nda çalışan bir yer hostesi, pilot kadın olduğu için uçağa rehberlik etmeyi reddetti.

Bir Los Angeles-Paris-Tel Aviv uçusu sırasında, haritada İsrailyerine Gazze resmi yerleştirildi. Bir Fas uçuşunda ise, dijital ekranlarda "Fas'ın Halife toprakları" olduğu söylendi. Yapılan soruşturmada, yolculara anons sunan ekranların programlarını yapan firma çalışanı şüpheli olarak tespit edildi.

İstihbarat servisleri özellikle aracı hizmetleri sunan şirketlerin "büyük bir kırılganlık içerdiğini" dile getiriyor. Gazeteye konuşan istihbarat yetkilileri bu anormalliklerin şimdilik yüksek seviyede tehdit oluşturmadığını ancak "endişe verici boyutta" olduğunu dile getiriyor.

73 çalışanın giriş kartı iptal edildi

İstihbarat, Air France'ın Paris Charles de Gaulle Havaalanı uçuşları için çalışan 900 alt firmanın 90 bin çalışanını incelemek üzere 30 ek uzman polis görevlendirdi. Geçtiğimiz Kasım ayında cihatçı örgütlerle bağlantısı olduğu için polisin "S fişi" ile izlediği bir kişinin havaalnına giriş çıkışları sağlayan karta sahip olduğu tespit edildi. Bunun üzerine derinleştirilen soruşturmada aynı durumda olduğu tespit edilen 73 kişinin giriş kartları iptal edildi.

Air France reddetti

Ancak Air France yönetimi, haberde yer alan iddiaları reddederek, bunların dedikodudan ibaret olduğunu ve sağlam bir kanıta dayanmadığını açıkladı. Canard Enchaine'nin haberi üzerine sosyal medyada "Hala Air France ile uçmalı mıyım? Bütün bunlar çok kaygı verici" şeklinde paylaşımlar yapıldı. Air France yönetimi "Air France Newsroom" hesabı üzerinden bu tür kaygıları paylaşanlara tek tek yanıt verdi. (Amerkanın sesi)

Air France'ta panik!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

aktüatör ~ 7 yıl önce
Muhtemelen, actuateur olmuş size reaktör :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
le cumhuriyet ~ 7 yıl önce
Cumhuriyet gazetesinin fransadaki versiyonunu da öğrenmiş olduk böylece... yakında laiklik tehlikede diye manşet atarlarsa şaşırmam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reaktör ~ 7 yıl önce
Reaktörleri bende anlayamadım. Yedek motorların olduğunu bilmek de sevindirici. :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reaction ~ 7 yıl önce
On yıllık ucak teknisyeniyim , şu kokpitten reaktörleri kontrol edemedim :) demekki teknoloji bu boyita ulasmis. AF137 CDG-MARS ucusuna hosgeldiniz , emniyetiniz icin kemerlerinizin bagli, gunesliklerinizin acik , koltuklarinizin dik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A330 ~ 7 yıl önce
Bunlar 2009 da A330 U atlantiğe çaktılar 220 kişi öldü o günden beri doğrulamadılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzay mekiği ~ 7 yıl önce
Yukarıdaki haberde "kokpitten reaktörleri kontrol etmeyi sağlayan yedek motorlarda yapılan deneme .."okuyunca gülmekten sandalyeden düşüyordum.Airfrance de uzay mekiği mi var yoksa marsa kapsül mü gönderiyorlar.Hangi reaktör nükleer mi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 7 yıl önce
Reaktör konusuna ben de aynı tepkiyi veriyordum ki uçağa giriş çıkışı sağlayan tahliye merdivenlerini okuyunca bunun uçak değilde sizin de belirttiğiniz gibi uazay mekiği olduğu kanısına vardım. Ne de olsa yolculara anons sunan ekran bile var. Bir de AF'nin Los Angeles - Paris - Tel Aviv uçuşu varmış ama ben bunların gezegenlerini tahmin edemedim. Bildiğim kadarıyla AF LAX-CDG-LAX ve CDG-TLV-CDG uçuşları yapıyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000