21 Ocak 2020, Salı 15:47:55

Air France-KLM'den dev teklif

Malezya Hükümeti, ulusal hava yollarını plan Malezya Havayolları’nı ayakta tutmak üzere ortak ararken, Air France - KLM grubu şirketin yüzde 49 ‘unu almak üzere teklifte bulundu.

Malezya Hükümeti, Malezya Havayolları’nı ayakta tutmak üzere ortak ararken, Air France - KLM grubu şirketin yüzde 49'unu almak üzere teklifte bulundu.

Şirkete diğer havayollarından da tekliflerin gittiği öğrenildi. Japan Airlines şirketin %25 ini almak için teklif sunarken, şirketin rakipleri olan AirAsia Grubu ve Malindo Air’inde teklif sunduğu öğrenildi.

Malezya Havayolları, Ukrayna’nın doğusunda düşen MH17 sefer sayılı ve ortadan kaybolan MH370 sefer sayılı uçağı yüzünden zor duruma düşmüştü. AirAsia, Tiger Air ve Lion Air ‘in de son zamanlardaki çıkışları şirketi ekonomik olarak zayıflatmaya devam etti.

Öte yandan dünyanın 3 büyük havayolu ittifakından biri olan Skyteam üyesi Air France-KLM grubunun bir diğer havayolu ittifakı olan Oneworld'ün üyesi Malezya Havayolları'nın hisselerini satın alması durumunda ittifaklar arası dengenin ne yönde değişeceği ise şimdiden merak konusu oldu.

Malezya Havayolları, 17 ülkede 55 farklı destinasyona sefer düzenliyor.

©AirportHaber.com

Air France-KLM'den dev teklif

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000