05 Aralık 2017, Salı 10:15:36

"Air France'ın kararı beni çok şaşırttı!"

Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik, Air France'ın İstanbul çekilerek yerini alt markası JOON'a bırakma kararına çok şaşırdığını belirterek durumu köşesine taşıdı. Peki, Çelik Air France'ın bu flaş kararına ilişkin neler dedi?
  • 3.Havalimanının Geleceği Parlak Anlasılan :) :) :)
  • Bu millette herkes bizi kiskaniyor tribi oldugu surece daha coook kayiplar olur.Once ayaklariniz yere bassin,hayal aleminden cikin ki cozume odaklanilsin.Ucuncu havalimanina kac tane yabanci sirket gelecek hep birlikte gorecegiz.Daha simdiden tek tek cekilmeye basladilar.
  • AKP Hükümetleri 2010 yılına kadar çok iyi işler yaptı, ekonomi, demokrasi ve sağlık gibi. 2010 dan itibaren ne oldum delisi gibi herkesle kavga etmeye, hakaret etmeye başladılar ve sonuç olarak hepimiz kaybediyoruz.
  • Yorumlara bakiyorum da yeni havalimani zarar ederse zil takip oynayacaklar var memlekette ama cok uzuleceksiniz soyleyeyim. Sirketler yapacaklari kar a bakarlar. Bakim yakit alan vergileri handling landing diger yer hizmetleri vs.. konularinda avrupada herhangi bir aktarma istasyonu 3. Havalimani kadar ucuz olmayacak dolayisiyla gozmuzu korkutmak istemeleri cok da sasirtici degil ama bir sure sonra boyun eğip daha dusuk maliyetle ara inislerini istanbul'a yapacaklar. Ayrica halihazirda Atlasglobal'in Air France ile paris icin kismi havuz anlasmasi var. Bu anlasmanin kapsami genislerse o zaman Air France in direkt olarak kendi ucaklarini gondermesi de gerekmez.
  • Sen cumartesi ve pazar sabahı proğramına birini çağırır bu dediklerini yutarsın Bence sen de bu ayağa yani buralara düştün yada düşürüldün
  • Döviz kurlarıyla alakalı bir durum ayrıca. İyiye gidiş değil bu. 3.havalimanına uçacak şirket bulunamayacak bu gidişle.
  • orta doğu ülkesi mi oluyoruz ??
  • Bana göre bu kararda biraz da aşağılama var. Benim bayrak taşıyıcıma layık bir ülke değilsiniz diyor sanki. TK adına Yapılacak tek şey var.Fransa'ya Anadolujet olarak uçmak:)
  • Aslında bu abimiz ve diğer bu site nin daim okuru ve diğer milli olmayan zevat için asıl dert bu bahsi geçen havayolları ile uçamayacaklar ona yanıyorlar bu milli olmayan gider daha çok para verir de kendi şirketiyle uçmaz çünkü ülkeyi yöneten kendi gibi düşünmüyorsa memleket yanda da olur batsa da olur bölünse de olur yeter ki akp gitsin ne olursa olsun hemen kızarlar derler ki bu ülkeyi biz kurduk doğrudur onlar bu ülkeyi kurarken çanakkale ve kurtuluş savaşında mücadele edenler yaparken maksat spor olsun diye savaşiyorlar dı değilmi satın beyazlar
  • Büyük Havayolları zarar ettiği hatlarda bazen prestij için uçar. Air France zarar etip uçtuğu hatlar var. Ancak İstanbul ne yazık ki prestij için uçacak şehir listesinden çıkarıldı. Bizi çekimiyorlar vb. varsayımlardan vaz geçelim. El birliği ile bu ülkeyi eski prestijli günlerine getirmek için ne yapmalıyız diye düşünmeliyiz.

Fransız Havayolları Air France Mart 2018’den itibaren Türkiye uçuşlarını durduruyor. Şirket bundan böyle yolcularını alt markası olan Joon ile taşıyacak.

Air France, havacılığın kurallarını yazan dünya devlerinden biridir. Havacılık kültüründe de iz bırakmış bir kuruluştur. KLM ile evlilik gerçekleştirdikten sonra Avrupa’nın en büyük havayolu haline geldi.

Bu nedenle Air France’ın kararı beni çok şaşırttı.

Nüfusu 20 milyona dayanan ve havacılıkta çok önemli bir merkez (hub) haline gelen İstanbul’a uçuş yapmamayı stratejik ve ticari olarak açıklamak güç.

İstanbul Air France’ın en kârlı hatlarından biri olmayabilir ancak Türkiye ve Fransa gibi iki büyük Avrupa ülkesinin ulusal havayolu kuruluşlarının birbirlerinin şehirlerine uçmaması anlaşılır gibi değil.

Küresel pazarda çok başarılı olan Türk Hava Yolları (THY) bütün yabancı şirketler gibi Air France’ı da zorluyordu ancak İstanbul hattının kapanacak olması sadece rekabetle açıklanamaz.

Bir süre önce de Alman Lufthansa Grubu bünyesinde bulunan İsviçre Havayolları (Swissair) ve Avusturya Havayolları (Austrian) İstanbul uçuşlarını durdurmuştu. Hatta Lufthansa kendisi açısından çok önemli olan Münih-İstanbul hattını kapatmıştı.

Oysa her yıl daha fazla Türk vatandaşı havayollarıyla seyahate katılıyor. Türkiye’den Avrupa ve bağlantılı hatlara ilgi büyük. Toplam pazarın büyüdüğü şu ortamda Swiss ve Austrian’ın da Türkiye’den çekilmesi düşündürücü. Geçen sene Kanada Havayolları ondan önce de ABD merkezli Delta Türkiye’ye uçmama kararı almıştı. İsrailli EL AL ise güvenlik beklentileri karşılanmadığı için uçuş yapmıyor.

Türkiye, yeni havalimanı ile İstanbul’u dünyanın en önemli havacılık merkezlerinden biri hâline getirmek istiyor. Bunun için Türkiye’de kayıtlı havayolları kadar yabancı şirketlerin uçuş adetleri de belirleyici olacak.

Hükümet Swiss ve Austrian’dan sonra Air France’ın da İstanbul uçuşlarını neden durdurduğunu iyi analiz etmeli.

Kalite ve güvenliği temsil eden bayrak taşıyıcı şirketlerin uçuşlarını kesmesi Türkiye’ye seyahat etmeyi planlayan yüksek gelir grubundan ziyaretçilerin kararlarını etkileyebilir.

Türkiye’nin sadece low cost (düşük bütçeli) havayollarının uçtuğu bir ülkeye dönüşme riski turizm açısından dikkatle izlenmesi gereken bir gelişme.

Türk Hava Yolları kalite, marka algısı ve güvenlik konusunda gurur verici bir seviyede ancak rekabet yolcular kadar THY için de gerekli.

Hakan ÇELİK
POSTA

"Air France'ın kararı beni çok şaşırttı!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

AVIATION ~ 6 yıl önce
3.Havalimanının Geleceği Parlak Anlasılan :) :) :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amaaaan ~ 6 yıl önce
Bu millette herkes bizi kiskaniyor tribi oldugu surece daha coook kayiplar olur.Once ayaklariniz yere bassin,hayal aleminden cikin ki cozume odaklanilsin.Ucuncu havalimanina kac tane yabanci sirket gelecek hep birlikte gorecegiz.Daha simdiden tek tek cekilmeye basladilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucak ~ 6 yıl önce
AKP Hükümetleri 2010 yılına kadar çok iyi işler yaptı, ekonomi, demokrasi ve sağlık gibi. 2010 dan itibaren ne oldum delisi gibi herkesle kavga etmeye, hakaret etmeye başladılar ve sonuç olarak hepimiz kaybediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucak'a ~ 6 yıl önce
Ekonomi iyidiyse niye gelire göre en pahalı benzin, araba, elektrik, doğalgaz, et vs buradaydı ve hala burada? Demokrasi hepten bitik, insanların ayrıştırıldığı, memleketine, görüşüne göre değerlendirildiği, her işin torpille yapıldığı bir yerde demokrasi olur mu? Ayrıca hastanelerden randevu alabiliyor musun acaba? Ara dene şansını. Acilde bile sıra var. Sağlık sistemi eskisi gibi adamın varsa ve suriyeliysen iyi gerisi palavra...
Dogruya dogru ~ 6 yıl önce
Yorumlara bakiyorum da yeni havalimani zarar ederse zil takip oynayacaklar var memlekette ama cok uzuleceksiniz soyleyeyim. Sirketler yapacaklari kar a bakarlar. Bakim yakit alan vergileri handling landing diger yer hizmetleri vs.. konularinda avrupada herhangi bir aktarma istasyonu 3. Havalimani kadar ucuz olmayacak dolayisiyla gozmuzu korkutmak istemeleri cok da sasirtici degil ama bir sure sonra boyun eğip daha dusuk maliyetle ara inislerini istanbul'a yapacaklar. Ayrica halihazirda Atlasglobal'in Air France ile paris icin kismi havuz anlasmasi var. Bu anlasmanin kapsami genislerse o zaman Air France in direkt olarak kendi ucaklarini gondermesi de gerekmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn ~ 6 yıl önce
Sen cumartesi ve pazar sabahı proğramına birini çağırır bu dediklerini yutarsın Bence sen de bu ayağa yani buralara düştün yada düşürüldün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesinlikle ~ 6 yıl önce
Döviz kurlarıyla alakalı bir durum ayrıca. İyiye gidiş değil bu. 3.havalimanına uçacak şirket bulunamayacak bu gidişle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
orta doğu ~ 6 yıl önce
orta doğu ülkesi mi oluyoruz ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel yorum ~ 6 yıl önce
hah! çok sevimlisin! air france ve diğer şirketler bahsettiğin ülkelere direkt uçuşları var. anladın sen?
Misafir ~ 6 yıl önce
Bana göre bu kararda biraz da aşağılama var. Benim bayrak taşıyıcıma layık bir ülke değilsiniz diyor sanki. TK adına Yapılacak tek şey var.Fransa'ya Anadolujet olarak uçmak:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
umrunda olan kim? ~ 6 yıl önce
Fransızların da çok umrundaydı. onlar markaya değil, en uygun fiyata bakar. zaten aşırı milliyetçi olduklarından muhtemelen THY ve alt markalarını da kullanmayacaklardır.
Trajedi ~ 6 yıl önce
Aslında bu abimiz ve diğer bu site nin daim okuru ve diğer milli olmayan zevat için asıl dert bu bahsi geçen havayolları ile uçamayacaklar ona yanıyorlar bu milli olmayan gider daha çok para verir de kendi şirketiyle uçmaz çünkü ülkeyi yöneten kendi gibi düşünmüyorsa memleket yanda da olur batsa da olur bölünse de olur yeter ki akp gitsin ne olursa olsun hemen kızarlar derler ki bu ülkeyi biz kurduk doğrudur onlar bu ülkeyi kurarken çanakkale ve kurtuluş savaşında mücadele edenler yaparken maksat spor olsun diye savaşiyorlar dı değilmi satın beyazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen de ~ 6 yıl önce
Milli olmayan icatları kullanma da görelim o zaman...
Erhan ~ 6 yıl önce
Büyük Havayolları zarar ettiği hatlarda bazen prestij için uçar. Air France zarar etip uçtuğu hatlar var. Ancak İstanbul ne yazık ki prestij için uçacak şehir listesinden çıkarıldı. Bizi çekimiyorlar vb. varsayımlardan vaz geçelim. El birliği ile bu ülkeyi eski prestijli günlerine getirmek için ne yapmalıyız diye düşünmeliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000