03 Nisan 2016, Pazar 11:01:52

Air France'da başörtü tartışması

Fransız Ulusal Havayolu Air France'ın, yeniden başlayacak Paris-Tahran seferlerinde hosteslerinin başörtüsü takmalarını istediği bildirildi.
  • inşallah şirketimiz bize de nasip eder başörtülerimizi takıp güzel güzel gideriz uçuşlarımıza
  • Geçen yaz Antalya'da bir seminer için kaldığım otelde birçok İranlı turist vardı. Bırak baş kapamayı,vucudun en kapalı olması gereken yerleri açmışlar diskoda dans ediyorlardı.
  • Air France filosunda Paris-Tahran arasında uçabilecek uçak mı var da bu tartılışıyor. Tamamen algı operasyonu.
  • senin takman onun da takmak istemesi gerekmeketedir anlamına gelmez... yapılan acıklama da asla gönüllülük ve özgürlük vurgulanmış, havayolun sana dayatıp taktırıp sen bide kendine yakıştırıyorsan o senin tercihin... sapka neyse ama başörtü asla havacılıkta olmamılır.. bunu kişi özgürlüğü değil emliyeti önemli... hatta o koca saçma fularla bile çok saçma...
  • Simdi basortusunu doco mu yukleyecek vakkodan mi alinacak
  • Uçuşlar alakası yok ama yatılarda partnerim isterse ben de takıyorum önemli olan onu mutlu etmek ne varki bunda?
  • Ben de uçuşlarımda takıyorum. Olayın bu kadar büyültülmesine gerek yok. Zaten yalandan bağlıyoruz, önden saçlarımız açık görünüyor. Hem de havalı duruyor kemik gözlüklerimlen!
  • Havayolları uçaklarının dolu uçmasını ve yolcu oranlarının artmasını ister. Bu her zaman öncelikli bir durumdur. Yani burda baş örtüsü takılmış yada takilmamis bu havayolunda insan faktörünün nasil ele alındığını gösteriyor. Yolcu beğenisi ve ikram herzaman önemlidir.burdaki amaç yolcuyu tekrar geri kazandırmaktır. Rekabet çok. .ornegin mahan air piyasanın altında bilet satışı sunuyor .
  • thy'de calisan birisi olarak ben takiyorum sahsen..Sadece kafe,barlara arkadas ortamlarinda girdigimizde cikariyoruz.Is yerinde prensip diyelim.
  • Ne var ki bu basortusu meselesinde? Bende takiyorum yani..Ne yani..? Sirf olay yaratmak icin birebir bu insanlar. Bas ortusu hem guzel yakisiyor bazi insanlara..Benim daha onceki hayat arkadaslarimdan biri bu sekilde beni gormek istiyordu ayni yatiya denk geldigimizde..

Fransız Ulusal Havayolu Air France'ın, yeniden başlayacak Paris-Tahran seferlerinde hosteslerinin başörtüsü takmalarını istediği bildirildi.

Europe-1 radyo kanalının haberine göre, 2008 yılından sonra ilk kez 17 Nisan'da, Paris-Tahran seferlerine başlayacak Air France, çalışanlara gönderdiği iç yazışmayla bu hatta uçacak hosteslerden, uçak dışında pantolon ve uzun kollu üniforma ile başörtüsü takmalarını istedi.

Çalışanlar sendikasının sözcüsü Françoise Redolfi, Europe-1 radyo kanalı yaptığı açıklamada, Air France'ın bu konuda dayatmada bulunamayacağını, gönüllülük ilkesine göre uygulamaya gidilmesini istediklerini bildirdi.

Redolfi, ''Biz gönüllük ilkesine göre davranılmasını istiyoruz, kişisel özgürlük haklarına saygı olarak istemeyenleri başörtüsü takmaya zorlayamayız, İran'daki kurallarla ilgili bir yargımız yok, biz bunun gönüllülük ilkesi ile olmasını, başörtüsü takmak istemeyenlerin bu hatta uçmaya zorlanmamalarını ve bu yüzden cezalandırılmamalarını istiyoruz'' dedi.

Fransız sendikacı, hosteslerin, bu hatta uçmayı reddetmeleri halinde primlerinin kesilmesinden endişe ettiğini dile getirdi.

Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan Laurence Rossignol'a bazı çalışanların şikayette bulunduğu ancak şu ana kadar yanıt alamadığı bildirildi.

Batı ülkelerinin, nükleer enerji programı konusunda Tahran ile anlaşmasının ardından bu ülkeye yönelik ambargonun da kalkması kararlaştırılmıştı.

Ambargo öncesi Fransa, İran'ın en önemli ticari ortaklarını birisi olarak biliniyordu.

Air France'da başörtü tartışması

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

Sümeyye Nur ~ 8 yıl önce
inşallah şirketimiz bize de nasip eder başörtülerimizi takıp güzel güzel gideriz uçuşlarımıza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kübra Nur ~ 8 yıl önce
ah Sümeyye Nur cum ne güzel söyledin bizde istiyoruz güzel güzel başörtülerimizi bağlayıp şen şakrak uçuşlarımıza gitmeyi
Fatma Nur ~ 8 yıl önce
Tek temennim bu yönde kızlar inşallah şirketimiz bize nasip eder bunu
Rabia Nur ~ 8 yıl önce
kızlar inşallah aynı ekipte oluruz başörtülerimizi de takıp galleylerde çocuklar gibi şen oluruz Nisa Nur konuştum oda çok istiyor şimdi beraber bunun gerçekleşmesi için duaya gidiyoruz ordan da huqqa ya geçicez sizde gelin
Hayrunnisa Nur ~ 8 yıl önce
Ah ah Sümeyye ve Kübra kardeşlerim beni canevimden vurdunuz keşke başörtülerimizi bağlayıp alsak şu ihaleleri aman uçuşları yani pardon.
İran ~ 8 yıl önce
Geçen yaz Antalya'da bir seminer için kaldığım otelde birçok İranlı turist vardı. Bırak baş kapamayı,vucudun en kapalı olması gereken yerleri açmışlar diskoda dans ediyorlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air France ~ 8 yıl önce
Air France filosunda Paris-Tahran arasında uçabilecek uçak mı var da bu tartılışıyor. Tamamen algı operasyonu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A 380 ~ 8 yıl önce
747'ler emekli edildi ama A 380'leri var. O uçakları kullanabilirler. Mesafe kısa olmasına rağmen Paris ve Tahran havalimanlarının pist açıları dar gövde ile sefer yapılmasına müsait değil.
ztk ~ 8 yıl önce
sana hersey algo operasyonu zaten, ulke irak a dondu hala algi operasyonu
anlayış ~ 8 yıl önce
senin takman onun da takmak istemesi gerekmeketedir anlamına gelmez... yapılan acıklama da asla gönüllülük ve özgürlük vurgulanmış, havayolun sana dayatıp taktırıp sen bide kendine yakıştırıyorsan o senin tercihin... sapka neyse ama başörtü asla havacılıkta olmamılır.. bunu kişi özgürlüğü değil emliyeti önemli... hatta o koca saçma fularla bile çok saçma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden? ~ 8 yıl önce
Baş örtüsü uçuşlarda neden olmamalıdır? Bilimsel kanıta dayalı cevaplar bekliyorum!
neden mi ~ 8 yıl önce
Başörtüsünü en çok malzeme yapıp bundan da nem alan tek ülkesin.. al sana bilimsel açıklama...
Neden ? ~ 8 yıl önce
Ben de ensar vakfında çocuklara neden taciz yapıldığına dair açıklama istiyorum. Hangisi daha önemli
Scarf ~ 8 yıl önce
Simdi basortusunu doco mu yukleyecek vakkodan mi alinacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gülçin ~ 8 yıl önce
Uçuşlar alakası yok ama yatılarda partnerim isterse ben de takıyorum önemli olan onu mutlu etmek ne varki bunda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 ~ 8 yıl önce
O da ilginç bir fantezi tabi.
gulcin abi ~ 8 yıl önce
troll de level atladin helal olsun
gülçinim ~ 8 yıl önce
işte her km nin ulaşması gereken seviye bu
Sümeyra ~ 8 yıl önce
Ben de uçuşlarımda takıyorum. Olayın bu kadar büyültülmesine gerek yok. Zaten yalandan bağlıyoruz, önden saçlarımız açık görünüyor. Hem de havalı duruyor kemik gözlüklerimlen!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
773 ~ 8 yıl önce
Yatida berabermiyiz canim
ESB ~ 8 yıl önce
şu yorum üzerine düzey!den bahsedebilir miyiz acaba?
Sümeyre ~ 8 yıl önce
Bu kadar cinsiyetçi yorumlarla beni lekeleyemezsiniz! Bunu izin veremem...
air ~ 8 yıl önce
Havayolları uçaklarının dolu uçmasını ve yolcu oranlarının artmasını ister. Bu her zaman öncelikli bir durumdur. Yani burda baş örtüsü takılmış yada takilmamis bu havayolunda insan faktörünün nasil ele alındığını gösteriyor. Yolcu beğenisi ve ikram herzaman önemlidir.burdaki amaç yolcuyu tekrar geri kazandırmaktır. Rekabet çok. .ornegin mahan air piyasanın altında bilet satışı sunuyor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
people ~ 8 yıl önce
thy'de calisan birisi olarak ben takiyorum sahsen..Sadece kafe,barlara arkadas ortamlarinda girdigimizde cikariyoruz.Is yerinde prensip diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zehra ~ 8 yıl önce
Ne var ki bu basortusu meselesinde? Bende takiyorum yani..Ne yani..? Sirf olay yaratmak icin birebir bu insanlar. Bas ortusu hem guzel yakisiyor bazi insanlara..Benim daha onceki hayat arkadaslarimdan biri bu sekilde beni gormek istiyordu ayni yatiya denk geldigimizde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!! ~ 8 yıl önce
Başörtüsü başkası istediği için yada süs olsun diye takılmaz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000