05 Nisan 2022, Salı 20:13:52

Air France pilotları komutlara tepki vermedi

Air France'a ait AF11 sefer sayılı Boeing 777 tipi uçak Paris CDG Havalimanı'na son yaklaşmada, komutlara tepki vermedi.
  • O kadar fransizca konusursan olacagi budur
  • Kaza Araştırma İnceleme Kurulunda görev alanlar ve bilirkişiler izlesin bu videoyu. Dünyanın en yoğun havaalanlarından biri yine en yoğun hava sahalarından birini kullanarak iniş için yaklaşmakta olan bir uçağın pilotlarıyla kontrolörler arasındaki konuşma. Hangi dil kullanılıyor FRANSIZCA. Allah korusun Bu uçak kırıma uğramış olsaydı kimse kazanın sebebini FRANSIZCA konuşulmasına bağlamayacaktı. Malesef bizde AIP’de havacılıkta kullanılcak dil türkçe ve ingilizce olarak açıkça belirtildiği halde kontrolör türkçe konuştu kaza oldu diye gerekçe yazan insanlar var. YAZIK ki bu insanların yazdıkları yüzünden çalışanlar ve kurumlar zarar görüyor, yıllarca mahkemelerde yargılanıyorlar!
  • Geçmiş olsun.
  • ATC bi nefes al be kardeşim. Bi es ver. Adamlar ne olduğunu çözmeyemi çalişsin, uçagimi kontrol etsin, sana cevap mi yetiştirsin. Pilotlar can derdinde, Atc frekans verme peşinde. Kil oluyorum Paris ATC ye.
  • Uçuşu komple yasaklanmalı THY derhal alımlarını durdurmalı 10 yıllık FO lar bile a320 kaptanlığı için sıra bekliyorsa vardır bir sorun.Oldu bitti sevmedim boeing uçaklarını.
  • flight radar dan görüldüğü kadarıyla ground speed 122 ye kadar düşmüş, baş rüzgar 8, stall olup kurtarmışlar!
  • Wake turbulence mi
Air France'a ait AF11 sefer sayılı Boeing 777 tipi uçak Paris CDG Havalimanı'na son yaklaşmada, komutlara tepki vermedi.

Sola yatan uçağı kumanda etmek isteyen pilotların uçağı kontrol etmek için gösterdiği mücadele seslerine yansıdı.

Pilotlar bir süre ATC' nin çağrılarına bile cevap veremedi.
 
Uçak bir süre sonra 27R pistine inişini gerçekleştirdi.

Air France pilotları komutlara tepki vermedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Fransiz ~ 2 yıl önce
O kadar fransizca konusursan olacagi budur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgi ~ 2 yıl önce
Deyip easa fransızcayı da hacılık dili olarak kabul ediyor diyen arkadaş, hadi söylediğin doğru diyelim, sallamışsın da, fransaya uçan kaç pilot fransızcayı biliyor? Şimdi o uçaktaki pilotlardan biri fransızca bilmiyor olsaydı ATC fransızca konuştuğu için suçlanmayacaktı da pilot fransızca bilmediği için mi suçlanacaktı yani. Bir kaza olsa oradaki kaik üyeleri ya da bilirkişiler fransızca bilmediği için pilotu suçlayıp mahkemelerde mi süründürecekti ? Madem çok biliyorsun bunun cevabını ver ki biz de bilgilenelim!
Hava yer muhaberesi ~ 2 yıl önce
Kaza Araştırma İnceleme Kurulunda görev alanlar ve bilirkişiler izlesin bu videoyu. Dünyanın en yoğun havaalanlarından biri yine en yoğun hava sahalarından birini kullanarak iniş için yaklaşmakta olan bir uçağın pilotlarıyla kontrolörler arasındaki konuşma. Hangi dil kullanılıyor FRANSIZCA. Allah korusun Bu uçak kırıma uğramış olsaydı kimse kazanın sebebini FRANSIZCA konuşulmasına bağlamayacaktı. Malesef bizde AIP’de havacılıkta kullanılcak dil türkçe ve ingilizce olarak açıkça belirtildiği halde kontrolör türkçe konuştu kaza oldu diye gerekçe yazan insanlar var. YAZIK ki bu insanların yazdıkları yüzünden çalışanlar ve kurumlar zarar görüyor, yıllarca mahkemelerde yargılanıyorlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgi ~ 2 yıl önce
Bu elestiriyi yaparken bilmedigin konu EASA’nin havacilik dili olarak Ingilizce’nin yanisira Fransizca’yi da kabul etmesidir. Yani Atc ve pilot yanlis bir sey yapmiyor.
Haberin yok galiba ~ 2 yıl önce
Birleşmiş Milletler’in alt kuruluşu olan ICAO tarafından tanınan resmi havacılık dilleri ; İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Rusça… bilerek yorum yapalım
Sirrr diyen ATC ~ 2 yıl önce
Bizdeni ATC’ler ingilizce sirrr demek icin resmen birbirleriyle yarisadursunlar elin fransizi nasil da kendi dilini konusuyor
Yahu ~ 2 yıl önce
Bilmiyorsunuz bari konuşmayın. Ne ICAO’nun ne de easa’nın havacılık dili ingilizcedir diye bir kararı ya da düzenlemesi yok ICAO birleşmiş milletlerin havacılık kolunda çalışan birimi olup bm’nin kabul ettiği dillerde yayınlarını yapıyor. Easa’nın ayrım yapması mümkün değil, ab kuralları gereği ab üyesi ülkelerin dillerinin tamamı, istisnasız , yayınlarda kullanılmak zorunda. Konu hava yer muhaberesine gelince, her ülke kendi dilini ve ingilizceyi belirliyor. Her yerde ülkenin resmi dili özgürce kullanılırken türkiyede türkçe kullananlar suçlanıyor. Olay bu kadar basit!
Patron ~ 2 yıl önce
Geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330 FO ~ 2 yıl önce
ATC bi nefes al be kardeşim. Bi es ver. Adamlar ne olduğunu çözmeyemi çalişsin, uçagimi kontrol etsin, sana cevap mi yetiştirsin. Pilotlar can derdinde, Atc frekans verme peşinde. Kil oluyorum Paris ATC ye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 2 yıl önce
Ne saçma bir yorum frekansı işler duzelince vermiş ve durumu gayet de iyi sakin bir biçimde pilotu da yormadan yönetmiş ATC. Saklarken destekli sallayın ne yapsın kontrolör hiç konuşmasın mi trafikle
Boeing ~ 2 yıl önce
Uçuşu komple yasaklanmalı THY derhal alımlarını durdurmalı 10 yıllık FO lar bile a320 kaptanlığı için sıra bekliyorsa vardır bir sorun.Oldu bitti sevmedim boeing uçaklarını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
plt ~ 2 yıl önce
flight radar dan görüldüğü kadarıyla ground speed 122 ye kadar düşmüş, baş rüzgar 8, stall olup kurtarmışlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osmancan ~ 2 yıl önce
Wake turbulence mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000