13 Temmuz 2019, Cumartesi 09:18:48

Air France bazı havaalanlarında biyometrik biniş test edecek

Air France, ABD'deki iki havaalanında daha biyometrik biniş denemeleri yapacağını duyurdu.
  • Artık kağıt işinin tamamen bitmesi lazım. Elektronik imzalar, qr kodlar, e-book lar, e-gazeteler. Yeni kitap bile basilmamali artık.

Air France adlı havayolu  şirketi, New York’taki John F. Kennedy ve George Bush havaalanlarından yapacağı uçuşlarda, yolcuları biniş kartı yerine yüzlerinden tanıyarak uçağa almayı planlıyor. Bu denemenin günde 2 bin 200’den fazla yolcuyla gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. Bu hamle, Air France’nin Amerika’dan kalkan bütün uçaklarına 2020’ye kadar yüz tanıma sisteminin gelmesinde yardımcı olacak.

Şirket, yüz tanıma sistemini Amerika’nın Atlanta, Los Angeles, Dallas, Detroit, Dulles, San Francisco ve Seattle gibi şehirlerinde kullanmaya daha önce başlamıştı. Air France Başkan Yardımcısı Stephane Ormand “Yolcularımız için uçuşu daha az stresli ve daha güvenli hale getirecek olan bu yenilik konusunda heyecanlıyız. Bu yılın sonuna kadar ABD’deki havalimanlarının yüzde 93’üne, 2020’ye kadar da tamamına biyometrik biniş özelliği getirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Birçok havaalanında denemeler sürüyor
Biyometrik biniş özelliğini daha önce 2017’de JetBlue şirketi de denemişti. British Airways hâlâ deniyor. Qantas ise Avustralya’dan yapılan uçuşlarda yüz tanıma teknolojisini kullanıyor. Delta şirketi, biniş kartı yerine parmak izini denemişti. Dubai Uluslararası Havalimanı’nda yolcular 80 tane kamerayla ve göz tanıma sistemiyle donatılmış tünelden geçerek uçaklarına biniyor.

Kanun yapıcılar düzenleme yapmak istiyor
Havayolu şirketleri yüz tanıma sistemlerini geliştirmeye devam ederken birtakım etik kaygılar da devam ediyor. Bazı kanun yapıcılar sistemde düzenlemeler yapılmasını istiyor ve yapılan bazı araştırmalar yüz tanıma sistemlerinde yüksek hata oranları olduğunu öne sürüyor. Microsoft bile yüz tanıma sistemlerinin ‘istenmeyen sonuçları olup suistimal edilebilir’ olabileceğini kabul etmişti. Yine de Amerika’daki havalimanlarının birçoğunda yüz tanıma sisteminin kullanıldığına şahit olmamız muhtemel görünüyor.

Air France bazı havaalanlarında biyometrik biniş test edecek

Yorumlar

Kağıt ~ 5 yıl önce
Artık kağıt işinin tamamen bitmesi lazım. Elektronik imzalar, qr kodlar, e-book lar, e-gazeteler. Yeni kitap bile basilmamali artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000