16 Mayıs 2014, Cuma 08:25:24

AIR FORCE ONE'LA 1000. UÇUŞUNU YAPTI

2009 yılının Ocak ayında ABD Başkanlığı'na seçilen Barack Obama, önceki gün resmi başkanlık uçağı Air Force One’la bininci uçuşunu gerçekleştirdi.
  • Bu ucaktan uc adet air force one var,bir tane degil
  • Air force one bir Boeing 747 modelidir..vc-25 değildir..yolcu versiyonunda çok farklı olarak üretilier Amerika başkanı için üretilir..füze saldırılarına karşı korumalıdır..bazı değişiklik vardır.
  • Bu uçak da epey eski olsa gerek ama dünyanın en güvenli uçağıdır muhtemelen

CBS News kanalı muhabiri Mark Knoller, Twitter hesabından Obama’nın başkent Washington’dan New York kentinde 14 Mayıs’ta gerçekleştirdiği yolculuğun, Air Force One’daki bininci uçuşu olduğunu duyurdu. Knoller, Beyaz Saray’la ilgili ilginç rekorları haber yapmasıyla tanınıyor.

USA Today kanalı, Obama’nın Air Force One’la bin uçuş gerçekleştirmesine karşın, bu alanda selefi George W. Bush’un rekorunun oldukça gerisinde olduğunu belirtti.

BUSH'UN ÇOK GERİSİNDE KALDI

Bush, 8 yıllık başkanlığı döneminde Air Force One’la bin 675 uçuş gerçekleştirmişti. Obama’nın Bush’un rekorunu geçmek için önünde 2 senesi daha bulunuyor.

BAŞKANLIK SUİTİ BULUNUYOR

Boeing VC-25 model olan Air Force One, Amerikan başkanlarının havadayken görevlerini eksiksiz ve rahat şekilde icra etmeleri için tasarlanmış bir uçak. Kokpitin altında, burun bölümünde başkanlık süitinin yer aldığı uçağın orta ve kuyruk bölümlerinde güvenlik ekiplerine ayrılmış birer adet oda bulunuyor. Toplantı odasının yanı sıra acil durumlarda başkana ve diğer personele müdahale edilebilmesi için bir doktor odası da bulunan uçak, havadayken yakınlarında meydana gelebilecek bir nükleer patlamaya dayanacak şekilde güçlendirilmiş bir dış yüzeye sahip. Uçağın füze saldırılarına karşı ısı saptırıcıları atabiliyor.

AIR FORCE ONE'LA 1000. UÇUŞUNU YAPTI

Yorumlar

Aviator ~ 10 yıl önce
Bu ucaktan uc adet air force one var,bir tane degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
4 Tane ~ 10 yıl önce
3 degil 4 tane. Her ucusta min. 3 set CC mevcut, ayrica havada yakit ikmali yapabildiginden gercek anlamda NONSTOP ucabilir, deneme ucuslarinda hatirladigim kadar ile 5 gün nonstop ucmus !! Amerikali dostlarimizin beni özel olarak bu konuda aydinlatiklarini düsünmeyin lütfen, nat.geo.`de ( galiba ) repörtajini izlemistim !
camaroth ~ 10 yıl önce
Air force one bir Boeing 747 modelidir..vc-25 değildir..yolcu versiyonunda çok farklı olarak üretilier Amerika başkanı için üretilir..füze saldırılarına karşı korumalıdır..bazı değişiklik vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu uçak da epey eski olsa gerek ama dünyanın en güvenli uçağıdır muhtemelen

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000