04 Ağustos 2016, Perşembe 14:11:35

Air Canada ikinci çeyrekte kar açıkladı

Kanada’nın en büyük havayolu şirketi Air Canada, 2016 mali yılının ikinci çeyreğinde 605 milyon Kanada Doları EBITDAR-FAVÖK (faiz, amortisman, vergi ve kira gideri öncesi kâr) elde ederek, bir önceki yılın aynı dönemine göre vergi öncesi karını 14 milyon Kanada Doları artırdı.
  • Delta da uçuyor k. A. Dan
  • O kıtadan bask
  • Cok basarililar, surekli diyoruz THY nin codesharing i cok zayif, Denver, Dallas, New Oerleans, Seattle, Vancover, Calgary de yasayan kisiler icin THY ile ucmak imkansiz, ayri ayri bilet almaniz gerekiyor sonra bavullari baglatamiyoruz
  • Abd vizeniz oldugu halde transit vize istiyorlar, kim ugrasir ???
  • 722,99 dolara İstanbul-Toronto-Los Angeles B787-8 ve B777-200LR ile Bussines uçtum. Bu kadar güzel ve rahat bir uçuş hatırlamıyorum. Air Canada'yı bu güzel hamlelerinden tebrik ediyorum. Seneye B777 veya B787-9 işe gelmelerini çok isterim
  • Toronto göçmenler şehri, dünyanın her yerinden insanlar yaşıyor, THY ile aynı gruptalar, yolcu dağıtımını paylaşıyorlar, ABD bağlantıları da çok uygun, THY ile güzel bir kombinasyon oluşturuyorlar, şu zor günlerde bir çok hava yolu IST uçuşlarını azaltırken, Air Canada nın uçuşları önemli, fiyat rekabeti de biletlerin uygun olmasını sağlıyor.
  • İST-Toronto,45 gün sonrasına THY 3.600 çekerken A.C 1.150 TL. çekiyor.Vancouver aktarmasına da aynı ücreti istiyor A.C...
  • Transit vize olduğu sürece bulaşmam Air Canada'ya
  • antonov üzerine tanımam gardaş

2013 yılında Türkiye pazarına giren Air Canada,  Kuzey Amerika’dan Türkiye’ye direkt sefer düzenleyen tek Kanadalı ve Kuzey Amerikalı havayolu şirketi olarak faaliyet gösteriyor.

Air Canada Türkiye Genel Müdürü Nedime Konuksever, Air Canada’nın global büyümesinde Türkiye’nin de katkısı olduğunu belirterek, “Türkiye bizim için çok önemli. Son teknoloji Boeing 787 Dreamliner uçaklarımızı Türkiye’ye getirerek bir ilki gerçekleştirdik. Türkiye pazarına güveniyor, müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda ürün ve hizmetlerimize yatırım yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Sürdürülebilir büyüme hedefiyle 5 kıtada 200’den fazla noktaya tarifeli seferler düzenleyen Air Canada, global büyümesini sürdürüyor. 2016 mali yılı ikinci çeyrek sonuçlarını açıklayan Air Canada, 2016 yılının ikinci çeyreğinde 3,143 milyar Kanada Doları yolcu geliri (System Passenger Revenues) elde etti, trafik artışı ise yüzde 9,3 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı dönemine göre faaliyet gelirlerini 44 milyon artırarak 3,458 milyon Kanada Doları’na çıkartan Air Canada’nın vergi öncesi karı ise 605 milyon Kanada doları olarak gerçekleşti. Yılın ikinci çeyreğini ciro ve trafik bazında artış ile tamamlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Air Canada Global CEO’su Calin Rovinescu, ana finansal göstergelerde sürdürülebilir başarılarını devam ettireceklerini ifade etti. 
Konuksever: “Kanada’daki ana aktarma noktalarımız uluslararası yolcular için cazibe merkezi haline geldi” 

Air Canada Türkiye Genel Müdürü Nedime Konuksever, Air Canada’nın global olarak büyümesinde henüz çok genç bir pazar olan Türkiye’nin de katkısı olduğunu belirterek, “Air Canada olarak Türkiye’ye olan güvenimiz çok yüksek. Son teknoloji Boeing 787 Dreamliner uçaklarımızı Türkiye’ye getirerek bir ilki gerçekleştirdik. Bu nedenle seferlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Yolcu sayımız her geçen gün artıyor. Bunda ABD’ye sağladığımız kolay ulaşım imkanının da büyük rolü var. Diğer yandan, gelirlerimizdeki artış Kanada üzerinden seyahat eden uluslararası yolcuları da kapsıyor. Her gün İstanbul-Toronto seferlerimize ara vermeden devam ediyor, müşterilerimizi 60 Kanada, 60 ABD şehri olmak üzere 5 kıtada toplam 200 varış noktasına ulaştırıyoruz.

Bu durum bize, ana aktarma noktalarımızı yolcularımız için cazip ve etkin bir seçenek olarak geliştirdiğimizi bir kez daha gösterdi. Faaliyet gösterdiğimiz pazarlardaki makroekonomik veya jeopolitik gelişmelere ve doğal afetlere hızlı adapte olarak, esnek ve güçlü finansal yapımızla sektörde küresel lider olma hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu kapsamda Türkiye pazarına da güveniyor, müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda ürün ve hizmetlerimize yatırım yapmaya devam ediyoruz” dedi.

DREAMLINER İLE İSTANBUL SEFERLERİ DEVAM EDİYOR
2013 yılında Türkiye pazarına girerek, İstanbul-Toronto arasında her gün direkt sefer düzenleyen Air Canada, Türkiye’de de büyümeye devam ediyor.  İstanbul seferlerini Air Canada için özel dizayn edilmiş 3 kabinden oluşan en son teknoloji ve jetlag etkilerini ortadan kaldıran Air Canada B787 Dreamliner uçağı ile gerçekleştiren Air Canada; konfor, daha az türbülans, daha fazla oksijen ve üst düzey kalitede yeme, içme ve kabin hizmeti ile yolcularına benzersiz bir uçuş deneyimi yaşatıyor. Business Class ve Staralliance Gold üyelerine, Air Canada’nın 21 ödül sahibi ve eşsiz bir hizmet deneyimi sunan Maple Leaf Lounge’unu kullanma imkanı da sunuluyor.

Air Canada ikinci çeyrekte kar açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Uçuş ~ 8 yıl önce
Delta da uçuyor k. A. Dan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kuzey Amerika ~ 8 yıl önce
O kıtadan bask

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 8 yıl önce
Cok basarililar, surekli diyoruz THY nin codesharing i cok zayif, Denver, Dallas, New Oerleans, Seattle, Vancover, Calgary de yasayan kisiler icin THY ile ucmak imkansiz, ayri ayri bilet almaniz gerekiyor sonra bavullari baglatamiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Transit vize ~ 8 yıl önce
Abd vizeniz oldugu halde transit vize istiyorlar, kim ugrasir ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B787 ~ 8 yıl önce
722,99 dolara İstanbul-Toronto-Los Angeles B787-8 ve B777-200LR ile Bussines uçtum. Bu kadar güzel ve rahat bir uçuş hatırlamıyorum. Air Canada'yı bu güzel hamlelerinden tebrik ediyorum. Seneye B777 veya B787-9 işe gelmelerini çok isterim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YYZ ~ 8 yıl önce
Toronto göçmenler şehri, dünyanın her yerinden insanlar yaşıyor, THY ile aynı gruptalar, yolcu dağıtımını paylaşıyorlar, ABD bağlantıları da çok uygun, THY ile güzel bir kombinasyon oluşturuyorlar, şu zor günlerde bir çok hava yolu IST uçuşlarını azaltırken, Air Canada nın uçuşları önemli, fiyat rekabeti de biletlerin uygun olmasını sağlıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akçaağaç Yaprak ~ 8 yıl önce
İST-Toronto,45 gün sonrasına THY 3.600 çekerken A.C 1.150 TL. çekiyor.Vancouver aktarmasına da aynı ücreti istiyor A.C...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
transit ~ 8 yıl önce
Transit vize olduğu sürece bulaşmam Air Canada'ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Zaten çoğu transit yolcu Amerika varışlı yolcu olduğundan(zaten ABD hariç bir yere gitmek için Kanada aktarması ters bir yerde) ve Kanada da ABD vizesi olanlardan transit vize istemediği için çok da sıkıntı olmuyor.
dreamline miş ~ 8 yıl önce
antonov üzerine tanımam gardaş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000