29 Haziran 2010, Salı 09:45:55

AIR BP SKANDALI!

EPDK, petrol devi BP için bir gözaltı süreci başlattı. Buna göre, havayolu şirketlerine jet yakıtını, lisansı bulunmayan 'Air BP' markası üzerinden sattığı belirlenen şirkete yüklü miktarda para cezası kesildi.
  • Azıcık haberleri seyreden bir insan " Herşeyi hakkıyla sadece Poaş yapıyor" demez. İnsanları bu şekilde kandırmayalım lütfen
  • Bu işi hakkıyla yapan tek kurum Petrol Ofisi dir.
  • Tüm otomobil kullanıcılarına sorun bakalım, özellikle de LPG yakıt kullananlara. LPG çıktığından beri BP benzin istasyonlarında LPG diye hava basıyor, yeter artık birisi buna dur desin.
  • Yıllardır Air Bp nin lisansı olmadan mı faliyet gösterdiğini söylüyorsunuz, peki nasıl oluyor ancak Türkiye de olur bu tip şeyler.. Yıllarca Allahın bir tane görevlisi de kontrolde farkına varmamış desene..
  • BP Air'in lisanssız çalıştığı yeni mi anlaşıldı? Şirket yıllardır çalışıyor. Yoksa birilerinin ekmeği mi kesildi?

Gazete HaberTürk'te yer alan habere göre; Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), ingiliz petrol devi BP'yi yakın markaja aldı.

Kurum, İngiliz devi BP'nin Türkiye'de havacılık şirketlerine jet yakıtlarını, lisansı olmadığı için 'yasadışı' faaliyet gösterdiği belirlenen 'Air BP' üzerinden sattığını tespit etti.

Lisanssız faaliyetten yüklü miktarda cezayla karşı karşıya kalan Air BP, Maliye Bakanlığı'nın da 'kayıtdışı takibi'ne girdi.

EPDK'nın, petrol sektörüne yönelik denetimleri ses getirmeye devam ediyor. Kurumun, İngiliz petrol devi BP hakkında dünyada örnek oluşturacak büyük bir gözaltı süreci başlattığı ortaya çıktı.

EPDK, bir süre önce gerçekleştirdiği denetimlerde BP'nin, Türkiye'de havacılık şirketlerine jet yakıtlarını, Air BP markası üzerinden sattığını belirledi.

Kayıtlara göre BP, Air BP'ye ürün satıyor. Havayolu şirketlerine, jet yakıtı satışını, Air BP yapıyor.

Kurum, Air BP ile ilgili çok boyutlu araştırma yaptı. BP Air'in, Türkiye'de yerleşik bir şirket olmadığı saptandı.

EPDK, BP Air'in lisansının olup olmadığını da inceledi.

'LİSANS ALINMASI ZORUNLU'

Petrol sektöründe faaliyet göstermek üzere lisansı olmadığı belirtilen Air BP'nin, yürüttüğü ihrakiye (hava veya deniz araçlarına doğrudan ürün satışı) faaliyetinin 'yasadışı' olduğu ortaya konuldu. Bu tespitlerle Air BP, lisanssız faaliyet göstermekten ceza kıskacına alındı.

Kaynaklar, Air BP'ye, yüklü miktarda ceza kesildiği bilgisini verirken, ceza miktarına ilişkin soruları yanıtsız bıraktı. Kaynaklar, Petrol Piysası Yasası gereğince Türkiye'de petrol sektöründe faaliyet gösterecek şirketlerin lisans almasının zorunlu olduğuna işaret ederek, "Air BP'nin, lisansı yok. Kayıtlarımızda böyle bir şirket görünmüyor. Bu şirketin, Türkiye'de ihrakiye faaliyeti göstermesi mümkün değil" açıklamasını yaptı.

MALİYE'YE UYARI

EPDK, Maliye Bakanlığı ile de temasa geçti. Kurum, Maliye Bakanlığı'nı, Air BP konusunda uyararak, bu şirketin 'kayıt dışı' faaliyet gösterip göstermediğinin araştırılması talebinde bulundu. Şirket hakkında vergi takibi yapılmasının önemine işaret edildi.
 

AIR BP SKANDALI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Azıcık haberleri seyreden bir insan " Herşeyi hakkıyla sadece Poaş yapıyor" demez. İnsanları bu şekilde kandırmayalım lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu işi hakkıyla yapan tek kurum Petrol Ofisi dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tüm otomobil kullanıcılarına sorun bakalım, özellikle de LPG yakıt kullananlara. LPG çıktığından beri BP benzin istasyonlarında LPG diye hava basıyor, yeter artık birisi buna dur desin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yıllardır Air Bp nin lisansı olmadan mı faliyet gösterdiğini söylüyorsunuz, peki nasıl oluyor ancak Türkiye de olur bu tip şeyler.. Yıllarca Allahın bir tane görevlisi de kontrolde farkına varmamış desene..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BP Air'in lisanssız çalıştığı yeni mi anlaşıldı? Şirket yıllardır çalışıyor. Yoksa birilerinin ekmeği mi kesildi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000