15 Şubat 2019, Cuma 09:12:33

Air Astana'yı FlyArystan heyecanı sardı

Air Astana, 2018'de yüksek gelir ve daha yüksek maliyetlerle 5.3 milyon dolar net kâr kaydederken, FlyArystan için de geri sayım sürüyor.

Air Astana, daha yüksek gelir ve daha yüksek jet yakıtı maliyetleri ile 2018 için 5.3 milyon dolar denetlenmemiş net kâr açıkladı..

Toplam havayolu geliri % 10 artarak 840,8 milyon ABD dolarına çıkarken, ASK'larda ölçülen kapasite% 5, toplam yolcu sayısı% 3 artarak 4,3 milyona ulaştı.

Bununla birlikte, havayolu şirketinin Astana ve Almatı merkezleri üzerinden transit yolcu sayısı % 48 oranında arttığı ve toplam uluslararası trafiğinin % 40'ına yakınını temsil ettiği belirtildi. Jet yakıt fiyatının ortalama  % 27,5'lik artışı sebebiyle  işletme maliyetleri % 14 arttı.

Sonuçlar hakkında yaptığı açıklamada, Air Astana Başkanı ve CEO'su Peter Foster, “2018'in yüksek fiyatlı yakıt nedeniyle zorlu bir yıl olduğunu ve kilit destinasyonlardaki rekabetçi kapasite artışları nedeniyle uluslararası verim ve iç pazar payı üzerinde baskısı” olduğunu belirtti.



FlyArystan ile Low-Cost taşımacılık yapacak

2019’u dört gözle bekleyen Foster, Haziran 2018’deki zirve noktasından % 16 oranında bir yakıt fiyatı indirimi kaydetti ve Mayıs ayındaki düşük maliyetli havayolu FlyArystan’ın piyasaya sunulduğunu da belirtti. Foster, "Düşük maliyetli havayolu yerel ve daha kısa bölgesel rotalarda harika bir iş fırsatıdır. Hükümet, FlyArystan’ın piyasaya sürülmesini sağlamak için gereken yasal değişiklikleri kolaylaştırdığı sürece, yayınlanacak ucuz ücretlerden memnun olacak" dedi.

Air Astana'yı FlyArystan heyecanı sardı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000