09 Ocak 2015, Cuma 08:05:37

AIR ASIA O UÇUŞLARINI DURDURDU

Endonezya'dan Singapur'a giderken düşen AirAsia uçağının gerekli izinleri almadan uçtuğunun ortaya çıkmasının ardından şirket uçuşları 3 hafta askıya aldı.

Endonezya'dan Singapur'a giderken düşen AirAsia uçağının gerekli izinleri almadan uçtuğunun ortaya çıkmasının ardından şirket uçuşları 3 hafta askıya aldı.

Endonezya hükümetinden yapılan açıklamada, AirAsia Havayollarının en kısa zamanda düşen uçaktaki yolcu yakınlarına tazminatlarını ödemesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, uçağın gerekli izinleri almadan uçuş yaptığının ortaya çıkmasının ardından askıya alınan Endonezya-Singapur seferlerinin üç hafta daha geçerli olacağı kaydedildi.

Endonezya Ulaştırma Bakanı Ignasius Jonan, ucuz tarifeli uçuş yapan hava yolu şirketleri için yeni kurallar getirileceğini belirterek, "Biz ucuz uçuştan çok, daha güvenli uçuş istiyoruz. Bunun için ucuz tarife ile uçuş yapan havayolu şirketlerine yeni yaptırımlar uygulanacak. Tarifeler ucuz olduğu için güvenlik noktasında birçok şey eksik olabilir" dedi.

Kara kutu aranıyor

Endonezya Ulaştırma Bakanı Danışmanı Hadi M Djuraid ise dün yaptığı açıklamada, izinsiz uçuş olayına karışan yedi kişinin görevden uzaklaştırıldığını belirtirken, şirketin ek uçuş izni için herhangi bir resmi izin talebinde bulunmadığını ifade etti. Djuraid, olaya karışan kişilere cezai işlem uygulandığını aktardı.

Diğer yandan Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı şimdiye kadar ulaşılan 40 cesetten 25'inin kimliğinin tespit edildiğini bildirdi. Uçağın kuyruk kısmının denizin 30 metre altında tespit edilmesinin ardından, bugün kuyruk bölgesinde bulunan kara kutunun bulunmasına odaklanılacağı belirtildi.

AirAsia havayollarına ait QZ-8501 sefer sayılı Airbus A320-200 tipi uçakla Endonezya'nın Surabaya kentinden Singapur'a giderken 28 Aralık Pazar günü kalkıştan sonra irtibat kesilmişti. Uçağın enkazına ait bazı parçalar ve cesetler, Java Denizi'nde 30 Aralık'ta bulunmuştu. Uçakta 7'si mürettebat 162 kişi bulunuyordu.

AIR ASIA O UÇUŞLARINI DURDURDU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000