22 Ağustos 2008, Cuma 08:30:20

Air Arabia'nın gözü İzmir'de

İzmir'e yabancı yatırımcı çekmek için dünya çapında road show'a çıkacak olan İzmir Kalkınma Ajansı çalışmalarına başladı Dün gerçekleşen işbirliği anlaşmasında Air Arabia'nın İzmir uçuşlarına başlayabileceği ifade edildi.

İzmir Kalkınma Ajansı, kentteki projelere yabancı yatırımcı çekmek için dünya çapında road show'a çıkıyor. Ekim ayında İskoçya'nın Dundee kentiyle başlayacak yatırım turunda limancılık, tarıma dayalı sanayi, turizm, gayrimenkul, ulaşım ve altyapı yatırımlarına yönelik projeler tanıtılacak. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in gelişmesi için Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde dünyanın en önemli sanayi ve yatırımcı kentlerini ziyaret edeceklerini belirterek, "Yapacağımız road show'larla Dundee, Dubai, Londra, Paris, Frankfurt ve New York gibi önemli finans merkezlerinde kentin dev projelerini tanıtacağız" dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri Sharjah Ticaret ve Sanayi Odası heyetiyle dün yapılan işbirliği anlaşması imza töreninde konuşan Demirtaş, kentin projelerinin bir an önce tamamlanması için uluslararası yatırımcılara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Demirtaş'ın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sharjah Ticaret ve Sanayi Odası Genel Direktörü Hussain Mohammad Al Mahmoudi, yatırımcıların kârlı ve para kazanacakları her şeye ilgi duyacağını belirterek, "İzmir'deki iş fırsatlarıyla da ilgileniyoruz. Dünyada gıda krizi var, bizim de hiç tarım ürünümüz yok. Bu nedenle tarıma ilgi duyuyoruz. Gayrimenkul sektöründeki fırsatlar dikkatimizi çekiyor. Ucuz fiyata uçuşlar için kurduğumuz Air Arabia bizim için önemli. İzmir'e de uçuş düzenleyebiliriz. Gulftainer firmamız liman yönetimi konusunda uzman. Bu bölgeye çok ilgi duyacaktır. Bu iki şirkette hem kamu hem özel payı olması, büyük avantaj getirecek" diye konuştu.

Air Arabia'nın gözü İzmir'de

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000